Očitno te ni bilo v Ljubljani pred kakimi 40 leti. Takrat je bila včasih taka megla, da je imel sopotnik v avtu odprta vrata, da je govoril šoferju, kje je rob ceste. In po nekaj letih v Ljubljani sem se izgubil tri ulice stran, kjer sem stanoval.
Še dobro, da nismo več 40 let nazaj.Očitno te ni bilo v Ljubljani pred kakimi 40 leti. Takrat je bila včasih taka megla, da je imel sopotnik v avtu odprta vrata, da je govoril šoferju, kje je rob ceste. In po nekaj letih v Ljubljani sem se izgubil tri ulice stran, kjer sem stanoval.
Kakšna vsa? Veliko bajt streljaj iz centra je na drvih. Smrdi za popizdit. Edino, če živiš v kaki elitni soseski. Sicer sta pa dosti že dve bajti v naselju, da je zrak zagiftan.v ljubljani že dolgo ni več tiste tipične goste megle, odkar so vsa gospodinjstva preklopila na daljinsko ogrevanje, plin ali toplotne črpalke.
sicer pa je ključni problem sežigalnice v filtrih, ki so takšni ali drugačni, ali pa se na njih špara in tako poveča dobiček sežigalnice.
Pol tolk ni smrdel po zažganem, kot sedaj, se prav spomnim tistega smoga. Megla je znala bit pa res gosta, da 2m pred sabo nisi nič videl.Očitno te ni bilo v Ljubljani pred kakimi 40 leti. Takrat je bila včasih taka megla, da je imel sopotnik v avtu odprta vrata, da je govoril šoferju, kje je rob ceste. In po nekaj letih v Ljubljani sem se izgubil tri ulice stran, kjer sem stanoval.
Nekateri se kar pravijo kako je bilo takrat lepo in kako sedaj trpijoŠe dobro, da nismo več 40 let nazaj.
Mi mamo pa nvo-je!Medtem pa na Hrvaškem. IT firma v Istri blizu Pule, ki je vredna že 2+ milijardi.
"Na Hrvaškem imajo že dva samoroga. Tako pravimo zasebnim podjetjem, ki presežejo vrednost milijarde dolarjev (dobrih 911 milijonov evrov). V oddaji Preverjeno smo raziskovali zgodbo bratov Kutić in Izabela Jelenića, ki so v domači garaži v majhnem istrskem mestu Vodnjan ustvarili podjetje, ki je danes vredno kar dve in pol milijardi dolarjev (dobre 2,3 milijarde evrov)."
Iz garaže do milijard | 24ur.com
Na Hrvaškem imajo že dva samoroga. Tako pravimo zasebnim podjetjem, ki presežejo vrednost milijarde dolarjev (dobrih 911 milijonov evrov). V oddaji Preverjeno smo raziskovali zgodbo bratov Kutić in Izabela Jelenića, ki so v domači garaži v majhnem istrskem mestu Vodnjan ustvarili podjetje, ki je...www.24ur.com
Mi mamo pa nvo-je!
Za Čad ne vem, je pa bilo Pri Micki na Litijski. Je tip naročil takratkega, dobil pa kislino za čiščenje odtokov.A niso en podoben primer imeli par let nazaj v Čadu v LJ pod Rožnikom?
Nekaj ze ma, mogoce to da multinacionalk ni strah da se bo okolje obrnilo za 180 stopinj iz leta v leto, kar se dogaja pri nas.Da ne bi slučajno kdo mislil, da ima država kaj s tem uspehom... Hrvaška ima 25% PDV, kompletno skorumpirano sodstvo in policijo, politične veze na vsakem koraku in birokracijo, ob kateri te peče ne le glava ampak tudi rit.
Posameznikom tudi v takem okolju nekaj uspe. V Sloveniji tudi - kot verjetno že vsi poznamo zakonca Login.
Ne vem, če bi lahko Hrvaško imel za nek ideal glede tega... Tam ti predvsem pomaga, če si v tesnih povezavah s HDZ-jem... Potem je zate okolje varno in stabilno, ne glede na to kaj naumijo.Nekaj ze ma, mogoce to da multinacionalk ni strah da se bo okolje obrnilo za 180 stopinj iz leta v leto, kar se dogaja pri nas.