Hrvaška bo še dolgo tesna balkanska vukojebina

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Očitno te ni bilo v Ljubljani pred kakimi 40 leti. Takrat je bila včasih taka megla, da je imel sopotnik v avtu odprta vrata, da je govoril šoferju, kje je rob ceste. In po nekaj letih v Ljubljani sem se izgubil tri ulice stran, kjer sem stanoval.

Izzi

Pripravnik
7. jan 2021
40
29
18
v ljubljani že dolgo ni več tiste tipične goste megle, odkar so vsa gospodinjstva preklopila na daljinsko ogrevanje, plin ali toplotne črpalke.
sicer pa je ključni problem sežigalnice v filtrih, ki so takšni ali drugačni, ali pa se na njih špara in tako poveča dobiček sežigalnice.
Kakšna vsa? Veliko bajt streljaj iz centra je na drvih. Smrdi za popizdit. Edino, če živiš v kaki elitni soseski. Sicer sta pa dosti že dve bajti v naselju, da je zrak zagiftan.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

Izzi

Pripravnik
7. jan 2021
40
29
18
Očitno te ni bilo v Ljubljani pred kakimi 40 leti. Takrat je bila včasih taka megla, da je imel sopotnik v avtu odprta vrata, da je govoril šoferju, kje je rob ceste. In po nekaj letih v Ljubljani sem se izgubil tri ulice stran, kjer sem stanoval.
Pol tolk ni smrdel po zažganem, kot sedaj, se prav spomnim tistega smoga. Megla je znala bit pa res gosta, da 2m pred sabo nisi nič videl.

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.262
338
83
Drugače: ko so namesto domačega premoga v toplarni začeli kuriti Indonezijskega (ki je bistveno bolj čist), je "the mist" čudežno izginila... se spomnim teh časov ko skoraj domov nisem našel (1. oz. 2. razred OS pozimi zvečer iz kakšne dopolnilne dejavnosti).

• Všeč mi je
Reactions: bizi in mosseero

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.088
3.592
113
41
Lj
Medtem pa na Hrvaškem. IT firma v Istri blizu Pule, ki je vredna že 2+ milijardi.
"Na Hrvaškem imajo že dva samoroga. Tako pravimo zasebnim podjetjem, ki presežejo vrednost milijarde dolarjev (dobrih 911 milijonov evrov). V oddaji Preverjeno smo raziskovali zgodbo bratov Kutić in Izabela Jelenića, ki so v domači garaži v majhnem istrskem mestu Vodnjan ustvarili podjetje, ki je danes vredno kar dve in pol milijardi dolarjev (dobre 2,3 milijarde evrov)."

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.921
5.991
113
Naročil mineralno vodo, postregli so mu snov, ki mu je razžrla požiralnik

Zgodilo se je maja.

Dober tek !

tomi

Guru
1. sep 2007
18.690
9.904
113
40
MB
Medtem pa na Hrvaškem. IT firma v Istri blizu Pule, ki je vredna že 2+ milijardi.
"Na Hrvaškem imajo že dva samoroga. Tako pravimo zasebnim podjetjem, ki presežejo vrednost milijarde dolarjev (dobrih 911 milijonov evrov). V oddaji Preverjeno smo raziskovali zgodbo bratov Kutić in Izabela Jelenića, ki so v domači garaži v majhnem istrskem mestu Vodnjan ustvarili podjetje, ki je danes vredno kar dve in pol milijardi dolarjev (dobre 2,3 milijarde evrov)."

Mi mamo pa nvo-je!

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

sousis

Guru
16. nov 2019
1.617
1.084
113
Mi mamo pa nvo-je!

Da ne bi slučajno kdo mislil, da ima država kaj s tem uspehom... Hrvaška ima 25% PDV, kompletno skorumpirano sodstvo in policijo, politične veze na vsakem koraku in birokracijo, ob kateri te peče ne le glava ampak tudi rit.

Posameznikom tudi v takem okolju nekaj uspe. V Sloveniji tudi - kot verjetno že vsi poznamo zakonca Login.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.690
9.904
113
40
MB
Da ne bi slučajno kdo mislil, da ima država kaj s tem uspehom... Hrvaška ima 25% PDV, kompletno skorumpirano sodstvo in policijo, politične veze na vsakem koraku in birokracijo, ob kateri te peče ne le glava ampak tudi rit.

Posameznikom tudi v takem okolju nekaj uspe. V Sloveniji tudi - kot verjetno že vsi poznamo zakonca Login.
Nekaj ze ma, mogoce to da multinacionalk ni strah da se bo okolje obrnilo za 180 stopinj iz leta v leto, kar se dogaja pri nas.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

sousis

Guru
16. nov 2019
1.617
1.084
113
Nekaj ze ma, mogoce to da multinacionalk ni strah da se bo okolje obrnilo za 180 stopinj iz leta v leto, kar se dogaja pri nas.
Ne vem, če bi lahko Hrvaško imel za nek ideal glede tega... Tam ti predvsem pomaga, če si v tesnih povezavah s HDZ-jem... Potem je zate okolje varno in stabilno, ne glede na to kaj naumijo.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.591
1.122
113
Titograd
Povprečen človek v HR živi slabše kot pri nas. Obmejno območje Zagorje in Međimurje jim rešujemo mi in avstrijci, ne pa njihovo zdravo poslovno okolje. Banovina in vse bolj vzhodno pa revščina na ravni Srbije. Še Madžari imajo višji standard od njih.

V Zg še danes ne vedo, koliko ljudi je pod prejšnjim županom dobivalo plačo, pa da se sploh niso prikazali v službi, naj bi jih pa bilo par 100. Izkaznica HDZ-ja odpira vsa vrata in to je vse kar moraš tam vedeti.