Hrvaška bo še dolgo tesna balkanska vukojebina

tomi

Guru
1. sep 2007
18.690
9.904
113
40
MB
Povprečen človek v HR živi slabše kot pri nas. Obmejno območje Zagorje in Međimurje jim rešujemo mi in avstrijci, ne pa njihovo zdravo poslovno okolje. Banovina in vse bolj vzhodno pa revščina na ravni Srbije. Še Madžari imajo višji standard od njih.

V Zg še danes ne vedo, koliko ljudi je pod prejšnjim županom dobivalo plačo, pa da se sploh niso prikazali v službi, naj bi jih pa bilo par 100. Izkaznica HDZ-ja odpira vsa vrata in to je vse kar moraš tam vedeti.
Torej isto kot pri nas.
Pac poznam kar nekaj razvijalcev pa ljudi s prodaje pa kar hvalijo.
Vecina jih je sicer remote/hybrid dva komada pa poznam ko sta se preselila, en v zagreb en malo ven.

Imajo pa tud prav zakonodajo za nomade, ko jih ze aktivno vabijo na otoke.

skratka studira nekdo pa dela v smeri razvoja, mi mamo pa nvoje.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.311
7.306
113
Nekaj ze ma, mogoce to da multinacionalk ni strah da se bo okolje obrnilo za 180 stopinj iz leta v leto, kar se dogaja pri nas.
Tole ne bo drzalo… celo na sivo listo drzav tveganih za AML so jih dali kar za tuj kapital pomeni cel kup birokratskih ovir

Piton

Guru
11. apr 2022
1.770
-139
113
a ne ga lomt
počak še na 3. obletnico petrinje. me zanima če so že kej updejtal prikolice in kontejnerje. marbit so že dodal izolacijo da jih ne zebe (tok)

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.765
2.594
113
1697807746473.png

irwin

Majstr
13. mar 2008
1.424
407
83
Ker je tema kakao..na vsa podrocja....
Eno vprasanje. Zakaj Slo penzic dobi prej plac v HR domu za starce kot v Slo?
Iz prve roke...casovno 3tedne vs min 52-100 tednov.
Za kontra komentar, naj mi nekdo najde plac v Slo DSO-ju pa dobi nagrado v vrednosti mesecne oskrbe v Slo domu. Kost vrzena.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.324
2.425
113
  • Všeč mi je
Reactions: Jabe in Samo Svoj

irwin

Majstr
13. mar 2008
1.424
407
83
Hvala, Ampak!
Statistika oz tvoja stran prenese vse. Preverjeno. Pri klicu in debati se izkaze da so to fiktivna mesta..
Zakaj? Soba kao za 2 ali 3 pa oseba placuje nadstandard da je sama v sobi..
Drugi stos. Soba kao frej pa ima osebje doma pisarno ker za oskrbo folka nima osebja. Dobil tudi odgovor , mi tako dobro skrbimo za folk da letos se ni nobeden umrl in posledicno ni novih sprejemov.
Pa to ni izgovor za ne deala, samo konkretni info steje.( tam je plac, poklici ,pojutrisnjem postelja frej pa deal narejen)

irwin

Majstr
13. mar 2008
1.424
407
83
Hvala, Ampak!
Statistika oz tvoja stran prenese vse. Preverjeno. Pri klicu in debati se izkaze da so to fiktivna mesta..
Drugi stos. Soba kao frej pa ima osebje doma pisarno ker za oskrbo folka nima osebja. Dobil tudi odgovor , mi tako dobro skrbimo za folk da letos se ni nobeden umrl in posledicno ni novih sprejemov.
Pa to ni izgovor za ne deala, samo konkretni info steje.( tam je plac, poklici ,pojutrisnjem postelja frej pa deal narejen)
Samo dodam. Oseba je v HR DSO, vseeno iscemo za preselitev v doglednem casu.

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113

ne gre to tko pr nas

prijavi se v čim več domov, tkole vsaj 5, še raje več, potem pa čakaj...
slej ko prej, v par letih pa sigurno boš prišel na vrsto, če bo še aktualno

medtem se pa znajdi kakor veš in znaš, lahko pa tud mal zaplešeš

damirj

Guru
9. maj 2012
5.324
2.425
113
Hvala, Ampak!

Ja tole si zdej tko malo spalamudil. V tej seznamo so prosta mesta in ne sobe. Za drugje ne vem, ampak okoli Nove Gorice je nekaj domov, ki so bolj žalost in tam dobiš dokaj hitro fraj, ni pa to še vedno iz danes na jutri.