Hrvaška bo še dolgo tesna balkanska vukojebina

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.977
6.149
113
No, pa nam ti razloži kaj ni drago za tebe?

Do lani so mi bile cene normalne, od letos pač niso. 40, 50, 60% podražitev pač ne odobravam niti ne podpiram. Eni to vidite par eurov razlike jaz vidim 60%.
Do lani smo malo kuhali doma (apartmaju) in veliko jedli naokoli. Letos se je obrnilo, malo jemo naokoli in veliko kuhamo doma.
Zakaj pizdakam? Ker smo pred vso krizo, ki danes lahko mirne duše rečem da je Golobova kriza, živeli več kot odlično, danes se pa zgodba obrača. Zaradi mene lahko Hrvati podražijo 200% če se v sled temu nam Slovencem poboljša standard in s tem plače za 100%. Pa se ne.

zakon

Guru
16. maj 2008
8.806
829
113
toti Maribor
Ne, ne gre mi bolje. Ampak zato ne krivim Goloba. Ravno tako se mi na Hrvaškem cene niso zdele pretirane in še zdaleč ne take, kot opisujete nekateri tu. Da so šle cene gor 20%, pa je mantra cele evrope in ne samo hrvaške. Tako za primerjavo si malo poglej nastanitve v Aquapark Žusterna, pa jih primerjaj z prejšnimi leti. To, pa je lupljenje.

• Všeč mi je
Reactions: MrDaco

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.452
6.963
113
Dej ne serite... Meni gre ze zadnjih 15 let vedno bolje, ne glede na oblast. V moji okolici, ne glede na to, kaj pocnejo, tudi. Vsi nekaj prosperirajo. Eni ali pa drugi na oblasti, imamo, koliko se pomujamo. Kdor pa žrtve špila pa čaka, kar mu kar samo od sebe kapnilo, ker je poseben in si zasluzi kar tako, pa praviloma pac ne... Pod eno ali drugo obastjo. Enako je. In prav je tako. Ko se bo pa zgolj pizdakanje, kazanje prstov na druge, fousija in zloba lahko na kruh namazala, bo pa koncno tudi vaš cas prisel... sam verjetnost je tam nekje kot zadetek na lotu, tako da en dobronameren nasvet, da kdor ni zadovoljen, naj malo spremeni dosedanje nacine.

sad

Guru
24. avg 2007
21.168
9.801
113
Nikoli nisem prejemal bonitet vezanih na vladno garnituro. Vedno se je uspešnost kazala skozi opravljeno delo. Danes je delo manjvredna včasih celo nezaželjena vrednota. Vam je to težko razložit , vem.
Prej kot boš doumel, da boš očitno moral službo zamenjati, lažje ti bo.
Ko je meni direktor rekel, da bo tako kot on reče in pika (čeprav po mojem mišljenju ni bilo pošteno), sem doumel sporočilo in čez 2 meseca zapustil podjetje.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.921
5.991
113

Vrtoglavi zneski, ki jih taksisti za kratke vožnje zaračunavajo turistom, niso novost. Vsaj nekaj takih zgodb iz naše južne sosede pride vsako leto, nič drugače ni letos. V Zadru je taksist za šestkilometrsko pot zahteval 100 evrov.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.921
5.991
113
Taksi ciganija

Zaključek letovanja treh Avstralk na hrvaški obali je bil grenak. Za vožnjo od Splita do 25 kilometrov oddaljenega letališča so morale odšteti 151,1 evra.

V skladu z izpisom so se potnice vozile 0 kilometrov, vožnja pa je trajala le dve sekundi. Po poročanju portala Dalmacija danas, so tuje državljanke račun vseeno poravnale, a tudi fotografirale registrske oznake vozila in na letališču Split prijavile dogodek.

Po poročanju portala, so zaprosile, da osebje letališča o tem obvesti policijo, vendar naj ta ne bi ugotivila elementov kaznivega dejanja.

jezek

Guru
24. jul 2008
3.662
1.532
113
Pa saj to ni nek extrem. V bruslju sem 15 let nazaj za podobno razdaljo placeval 70e za 1 osebo. Letos mi je en domacin na Pagu rihtal frendli (ala 50posto off) taksi Pag-Novalja za 70 e...

sad

Guru
24. avg 2007
21.168
9.801
113
Itak, noben ekstrem, te pa si je taksist tak zaslužil teh 150 eur, saj jih je dostavil v dveh sekundah, očitno po zraku, glede na to, da je bila razdalja 0km.
Jaz bi rekel, da je za warp potovanje še premalo zaračunal. Te bi morali to v Zadru tržit kot world wonder. Bi lahko tudi tisočaka povlekli, pa bi bilo še vedno ugodno.

• Ljubezen
Reactions: Ytbnd

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.262
338
83
Zanimivo da niso elementov kaznivega dejanja ugotovili. Tako zelo na prvo zogo bi jaz nasel kd goljufije glede na racun. Financna uprava pa se prekrsek ker storitev ni pravilno opisana, mogoce celo kako delo na crno.

• Všeč mi je
Reactions: sad

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.089
3.593
113
41
Lj
V Puli gledam kake imajo vlake na psotajo. Kaj to Slovenci pošiljajo vlake iz preteklosti ali kaj? Se mi zdi da je bil ta isti vlak še v času Titota.

Hrvaški:

1695061028331.jpeg

Slovenski:

1695061283343.jpeg