Hrvaška bo še dolgo tesna balkanska vukojebina

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.764
5.914
113

Obdukcija pa se osredotoča na znake nasilja. Naj kot laik ugibam... slepič. Da so zašuštrali tako ne bodo priznali.

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.427
2.584
113
1689848365207.png

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.244
2.525
113

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
Probaj jo vrniti v veliki trgovini na taistem otoku, rezultat bo enak.

Tommy Preko je brzkone najvecji market na Ugljanu, pa imajo na vratih opravicilo, da zaradi nezmoznosti odvoza ne sprejemajo embalaze. Ampak ce hoces zamenjat prazno gajbo pira za polno, se pa kar obrni na prodajalca.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.025
113
Otoki so kot hribi. S slabimi logističnimi kapacitetami. Tudi pri nas v kočah prosijo, da smeti odnesi v dolino. Seveda se to da pri otokih še bistveno popraviti, ampak trenutno je stanje, kakršno je. Če ti ni všeč, pluj po slovenskem morju sem in tja. Naj bi se tudi dalo, nisem pa še poskusil.
Na jadranju smo mi zbirali smeti cel teden in jih odvrgli v matični luki. Pa že pri nabavi smo gledali, da imamo manj embalaže in da se tega sranja ne nabere za eno goro.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.244
2.525
113
Butl je v večini samo Hrvat. On bi pobral pare, naredil pa za to nič. Čisti primer. Sem na strani Slovenca.
Ko mi en maha s "kamero" in se dere: "na internetu boš" vem da je butl. Zgodba se ne začne z rezanjem vrvi - česar absolutno ne podpiram, ampak veliko prej; recimo pri tistem: "ko te jebe, ne bom plačal za bojo, pa smeti za cel teden mi odpelji".

Imam take butle možnost gledat v zalivu našega kampa cel dopust: brez sramu se hodijo tuširat v kopalnice od kampa, smeti nosijo v zabojnike v kampu, čolne (by boate) puščajo na dostopu v morje, tako da v morje sploh ne moreš, "dirkajo" z by boati par metrov od obale, zvečer "urlajo" po barkah, celo tako da se sosedi na drugih barkah bunijo,...

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.764
5.914
113
Ko mi en maha s "kamero" in se dere: "na internetu boš" vem da je butl. Zgodba se ne začne z rezanjem vrvi - česar absolutno ne podpiram, ampak veliko prej; recimo pri tistem: "ko te jebe, ne bom plačal za bojo, pa smeti za cel teden mi odpelji".

Imam take butle možnost gledat v zalivu našega kampa cel dopust: brez sramu se hodijo tuširat v kopalnice od kampa, smeti nosijo v zabojnike v kampu, čolne (by boate) puščajo na dostopu v morje, tako da v morje sploh ne moreš, "dirkajo" z by boati par metrov od obale, zvečer "urlajo" po barkah, celo tako da se sosedi na drugih barkah bunijo,...
Glej, če se približuje nevihta, ne moreš ljudem ogrožat življenja. To je prvo. Kot drugo, navtiki dobro vedo kaj je kje treba plačat. Zraven priveza je normalna storitev odvoz smeti.
Seveda se pa bootli najdejo na vseh straneh in področjih, seveda tudi prepotentneži na plovilih, jih roko na srce ni malo. Jaz pa osebno imam tudi neprijetne izkušnje z temi marineroti. To so posebna vrsta ljudi

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.244
2.525
113
Glej, če se približuje nevihta, ne moreš ljudem ogrožat življenja. To je prvo. Kot drugo, navtiki dobro vedo kaj je kje treba plačat. Zraven priveza je normalna storitev odvoz smeti.
Seveda se pa bootli najdejo na vseh straneh in področjih. Jaz osebno imam tudi neprijetne izkušnje z temi marineroti. To so posebna vrsta ljudi.
Nobene nevihte ni bilo, je pa bila prognoza. Mirno so se odpeljali v naslednji (brezplačen) zaliv. "Navtiki" vedo "en kuratz". Odvoz smeti je seveda v ceni, ne pa odvoz cele deponije.

Verjemi, da če bi bil marinero bi pljuval po "navtikih" 100 na uro. "Daj da se dogovorimo" je skoraj vedno prvi stavek.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.308
4.126
113
Njihova embalaža se odlaga zraven kesonov, da jo lahko poberejo revni otočani. Če ti je 7€ (100 komadov embalaže) problem pogrešat,... ;)
Ja super, pol pa naj napišejo to.

Prvo te nategnejo v trgovini z dvojnimi cenami, potem še naj embalažo šenkam, naj rajši Plenković skrbi za svoje državljane ne pa da sem jaz neki Karitas.

Schime

Guru
22. nov 2008
1.994
776
113
Kolk sem gledu so v Lidlu mel na vhodu za oddajo steklenic in ene sem vidu da so tud piksne neki metal not. Mogoče tam gre. Je blo gužve za popizdit. Če seveda je kak Lidl bliz.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.308
4.126
113
Na Mljet u je en Tomy, ki ima 150 m2.
Pa 4. Studenac i, ki so veliki ko moja dnevna soba.

Tak da bolj bogo je to.

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
A da na vrh Triglava ni tavelkega Mercatorja se tud pritožujete? Mal pomislite kaj je zadaj ene logistike no.

o takih stvareh se razmišlja, preden se uvede kavcijo na odpadke al pa kakšen podoben zelenosrajčniški eksperiment

ker sicer se ljudem, ki že tako težko živijo, samo še zakomplicira ali pa podraži življenje
pa tud kakšnega turista odžene, kar zna tud ratat problem na otokih, ki živijo bolj ali manj samo od turistov tista dva do tri mesece na leto

• Všeč mi je
Reactions: ales85

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-381
113
Seveda se pa bootli najdejo na vseh straneh in področjih, seveda tudi prepotentneži na plovilih, jih roko na srce ni malo. Jaz pa osebno imam tudi neprijetne izkušnje z temi marineroti. To so posebna vrsta ljudi

hja... kot so rekli... otoki so kot hribi. to je treba spostovat. mi nikol na manjsih otokih ne odlagamo smeti.