Hrana šla gor, huhu

medak

Pripravnik
18. jul 2007
730
0
16
www.potopisnik.si
Tako je, vrednost bona prej ni smela preseči 6,14€. Sedaj ne sme preseči 7€.

Vrednost bona pa se računa kot cena bona+dodatek države (2,53€).

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
"Res ne vidim razloga, da bi bil študentje ekstra priviligirani v primerjavi z ostalimi družbenimi skupinami."

ker na mladih svet stoji. če omogočiš čim lažje in kvalitetno izobraževanje, boš imel veliko izobraženih, uporabnih ljudi. če tega ne storiš pa dobiš na koncu en kup primitivcev. pa pustimo zdaj tiste, ki imajo status samo zaradi štud. dela in bonov.
kolk sem jaz tebe razumel si za to, da pade kvaliteta izobraževanja.
crazy1.gif
žalostno

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
20% jih bo uporabnih od teh študentov, drugi vsi hodijo na kakšne leve družboslovne fakse in ko jih bodo končali, se bodo šli lahko samo na zavod prijavt.
bonk.gif

Samo to je tudi problem države, ker ne usmerja ljudi, po drugi strani bo pa kmalu vseeno, če gre industrija v k...
crazy1.gif

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik _jolly_ pravi:
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
"Res ne vidim razloga, da bi bil študentje ekstra priviligirani v primerjavi z ostalimi družbenimi skupinami."

ker na mladih svet stoji. če omogočiš čim lažje in kvalitetno izobraževanje, boš imel veliko izobraženih, uporabnih ljudi. če tega ne storiš pa dobiš na koncu en kup primitivcev. pa pustimo zdaj tiste, ki imajo status samo zaradi štud. dela in bonov.
crazy1.gif
žalostno

Zanimivo razmišljanje:

Da ga "po tehnično" poenostavim:

ni bonov -> zanič izobraževalni sistem - > neuporabni ljudje.

Ali drugače:

Ameriški univerzitetni sistem je zanič, ker ameriška vlada ne meče denarja v bone.

Kako naj ti to čim lepše povem, ampak...

Ne samo, da menim, da si ti glede na prikazano sposobnost razmišljanja sploh ne zaslužiš teh bonov, še tisto hrano, ki si jo kdaj koli kupil z njimi, prosim, da jo izbruhaš.
grin1.gif

Prazen žakelj res ne stoji sam pokonci, ampak študent, ki so mu vse menze zanič in mora zato svoje potrebe zadovoljevati z boni, ki stanjo 4,5 - 5 evrov pa res nima kakšnih pomembnejših finančnih problemov, ki bi vplivali na njegovo "kvaliteto izobraževanja".
tongue-1.gif

BTW Ko smo že pri kvaliteti izobraževanja - če želiš imeti kvalitetnega profesorja, v štartu pripravi 5k-10k evrov na mesec. Neto izplačila. Ali minimalno 2x več kot danes dobi redni profesor, po vseh mogočih napredovanjih, tik pred penzijo.

Hudiča - zakaj pa študenti v tej smeri nikoli ne štrajkate?

Kako to, da se pa nihče od študentov nikoli ne uspe spomniti, da imajo v resnici naši študenti - navkljub šopku penjasovih bonov v gobčku in s študentskimi napotnicami v riti - silno slabe pogoje za študij: zastarela osnovna sredstva po fakultetah (posebej tehničnih), zanič profesorje (generalni problem univerze), nemogoče prostore (akademije in njihovo legendarno igranje inštrumentov po sekretih - dobesedno), natlačenost po predavalnicah,...

Saj vem - pomembno je, da imate bone in študentske servise.
To je magični recept za kvalitetno visoko šolstvo.
smirk-1.gif

Nazadnje urejeno:

kdosemjaz

Fizikalc
1. avg 2007
1.654
0
36
Navsezadnje si lahko tudi doma kuhajo. Mogoče bodo potem ugotovili, da so pa cene živil v trgovini tudi visoke!
shocked-1.gif

Anubis

Fizikalc
4. nov 2007
524
108
43
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
Citat:
Uporabnik _jolly_ pravi:
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:

crazy1.gif
žalostno

Zanimivo razmišljanje:

Da ga "po tehnično" poenostavim:

ni bonov -> zanič izobraževalni sistem - > neuporabni ljudje.

Ali drugače:

Ameriški univerzitetni sistem je zanič, ker ameriška vlada ne meče denarja v bone.

Kako naj ti to čim lepše povem, ampak...

Ne samo, da menim, da si ti glede na prikazano sposobnost razmišljanja sploh ne zaslužiš teh bonov, še tisto hrano, ki si jo kdaj koli kupil z njimi, prosim, da jo izbruhaš.
grin1.gif

Prazen žakelj res ne stoji sam pokonci, ampak študent, ki so mu vse menze zanič in mora zato svoje potrebe zadovoljevati z boni, ki stanjo 4,5 - 5 evrov pa res nima kakšnih pomembnejših finančnih problemov, ki bi vplivali na njegovo "kvaliteto izobraževanja".
tongue-1.gif

BTW Ko smo že pri kvaliteti izobraževanja - če želiš imeti kvalitetnega profesorja, v štartu pripravi 5k-10k evrov na mesec. Neto izplačila. Ali minimalno 2x več kot danes dobi redni profesor, po vseh mogočih napredovanjih, tik pred penzijo.

Hudiča - zakaj pa študenti v tej smeri nikoli ne štrajkate?

Kako to, da se pa nihče od študentov nikoli ne uspe spomniti, da imajo v resnici naši študenti - navkljub šopku penjasovih bonov v gobčku in s študentskimi napotnicami v riti - silno slabe pogoje za študij: zastarela osnovna sredstva po fakultetah (posebej tehničnih), zanič profesorje (generalni problem univerze), nemogoče prostore (akademije in njihovo legendarno igranje inštrumentov po sekretih - dobesedno), natlačenost po predavalnicah,...

Saj vem - pomembno je, da imate bone in študentske servise.
To je magični recept za kvalitetno visoko šolstvo.
smirk-1.gif

Glede slabih pogojev. Preberi si enega od mojih prejšnjih postov in ti bo vse jasno. Veliko nas je takšnih, ki se borimo prav v tej smeri. Slabo bereš ...

Za tistega, ki pa strokovnost fakultet in njihovih študentov deli na družboslovne (kao slabe in nepotrebne) in naravoslovne (nekatere imajo res premalo študentov) pa lahko rečem samo
stupid-1.gif

Anubis

Fizikalc
4. nov 2007
524
108
43
Citat:
Uporabnik kdosemjaz pravi:
Navsezadnje si lahko tudi doma kuhajo. Mogoče bodo potem ugotovili, da so pa cene živil v trgovini tudi visoke!
shocked-1.gif

Kot da zdaj tega ne vedo. Misliš, da študenti jedo trikrat na dan na bone?
rolleyes-1.gif

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Glede na to, da štrajkate in delate akcije samo takrat, ko vam kdo jemlje bone ali študentske servise, ja - v resnici vas kvaliteta znanja, ki vam ga da visoko šolstvo, ne zanima. Zanimajo vas samo ugodnosti.

Pa primer - plačni sistem za JU se je spremenil 1.8.2008. Sep 2008 so prišla prva izplačila. Ponorel je dekan MF in dekan FMFja. Češ da se samo čudi, če bodo asistenti z doktoratom ostali na faksih (plača enaka kot jo ima vzgojiteljca v vrtcu - pa nje nihče ne zajebava z redno odpovedjo, če poleg rednega dela ne bo raziskovalnega dela in v parih letih doktorata). Sploh, ker marsikje njihovi diplomanti z nula izkušnjami (!!) v gospodarstvu (ali zdravstvu) štartajo z višjimi plačami!

Naj ti pojasnim, kaj to pomeni, če se dekan (!!!) potegne za asistenta (!!!) - to je skrajni rob!
Asistent je v univezitetni hierarhiji (in tudi po Zakonu o visokem šolstvu) totalna nula!
Študent je več.
Mora biti hudičevo sranje, če dekani začno noreti po medijih zaradi asistenskih plač.

Kje ste bili študenti?

Nikjer.

Pač ni šlo za bone.
smirk-1.gif

Torej, ja - saj je fajn imeti dobra predavanja.
Tam nekje pod točko "Razno - 3. del" - ko se najprej pokljuka status, bone, servise, pošenkano bivanje v študentu (ali vsaj krepko subvencionirano), telovadnice in žure,....

In zato vam je nekak vseeno, koliko denarja je namenjeno temu, da se plača dobrega profesorja.
Zaradi vas tudi če je nula.
Za nulo pa ne boš dobil nobenega nobelovca v SLO, kaj šele da bi se pomujal in kake pol ure predaval...

medak

Pripravnik
18. jul 2007
730
0
16
www.potopisnik.si
Kje so vsi ljudje, ko se medicinske sestre pritožujejo nad plačami? Nikjer, a to pomeni, da ljudje niso zainteresirani za dobro zdravstvo? Ne.

Anubis

Fizikalc
4. nov 2007
524
108
43
@kozarec

Eh, ti si brezupen primer.
bonk.gif

No, pa medakov post si lahko dvakrat prebereš.

Pa lepo debatiranje še naprej. Ponavadi pametnejši odnehajo in ti boš v tej temi kmalu sama.
hysterical-1.gif

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Je.bi ga.
grin1.gif

Eni smo pač naravni talenti - tudi brez faksa
.
Škoda, da mi študenti ne znate napisat nobenega pametnega argumenta, zakaj je treba vse ostale prej požagat kot študentske bone. Tako da žal nimam mojemu tekstu kaj dopisati, ker je pač očitno dejstvo, da se študira samo zato, da ni treba redno hodit v službo (ampak si na šihtu samo toliko, kolikor ti pač paše) in da imaš minimalne življenjske stroške z dokaj visokim standardom preživetja.

@medak - če ti ni vredno dvignit riti, da prideš protestirat, ti je pač vseeno.
Simpl.

In tale distinkcija je pri bonih precej očitna - zanje se dvigne rit, ostalo se pa samo "načelno podpira".
smirk-1.gif

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Meni se zdi tale galama okoli študentskih bonov po eni strani malo brezveze... ok, že dolgo niso dvigovali cen, vse se počasi sesuva v recesijo... in bi pomoje veliko manj ljudi jamralo, če bi se začelo pri čem drugem, kot pri študentih.

Kot je že bilo omenjeno, poslanci, ki imajo plače ohoho, pa jejo ceneje kot študenti (če ne štejemo tistih bonov za kebab al kaj so že), vkolikor da živijo xx km od ljubljane dobijo stanovanje super poceni,... kje je logika tukaj?

... in potem se čudiš foušiji
grin1.gif

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Nimam nič proti tolčenju po poslancih.
Da to takoj zaključimo.
Bilo že nekajkrat povedano.

Drugače pa:
Ljudje izgubljajo službe.
Če slučajno nisi opazil.
Nekak boš težko prodrl z argumentom, da naj se začne kje drugje šparat "ne pri študentih"....

Anubis

Fizikalc
4. nov 2007
524
108
43
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
Nimam nič proti tolčenju po poslancih.
Da to takoj zaključimo.
Bilo že nekajkrat povedano.

Drugače pa:
Ljudje izgubljajo službe.
Če slučajno nisi opazil.
Nekak boš težko prodrl z argumentom, da naj se začne kje drugje šparat "ne pri študentih"....

Ljudje v Muri že petnajst let izgubljajo službe, pa nobene poslanske, sodniške ali pa celo tvoje plače niso znižali. Glede na majhnost Slovenije je gospodarska kriza dober izgovor za idiote na vodilnih mestih v gospodarstvu, da lahko odpuščajo, dajo podjetje v stečaj ipd. Uspešni gospodarstveniki pa nič ne odpuščajo in jamrajo po tv, pa čeprav so jim padle delnice. In ti povej dober razlog, zakaj se recesija naj ne začne odpravljati pri tvoji plači? So morda vredna več kot študenti, upokojenci ipd. Vse ostale razloge zakaj je dobro omogočiti čim lažji študij (med drugim tudi privilegiji) pa so ti našteli drugi. Če bo ceneje v tujini, pa bomo šli pač v tujino. Tako kot visoko kvalificirani kadri v Sloveniji. Med študijem v Mb in Grazom finančno niti ni velike razlike. Potem pa boste spet vsi jamrali kaj je v Sloveniji narobe, da kadri in mladi uhajajo
bonk.gif

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
A) Klatiš debele oslarije. Logično. Sanja se ti ne, kako je živeti v resničnem (nebonovskem) življenju.

Večini zaposlenih ljudi se privilegiji stalno odvzemajo. Banalni primer - če si študent, mlajši od 26 let, se ti krije v zdravstvu totalno vse 100%, če si redno zaposlen, moraš imeti dopolnilno zavarovanje, ki je bilo uvedeno cca 10 let nazaj. To je lep primer zmanjšanja privilegijev, ki je usekalo tudi upokojence in se baje v tvojih sanjarjenjih ne dogajajo. Študente so po prstih usekali šele leta 2008 (10 let kasneje kot vse ostale) pa še to samo tiste, ki so starejši od 26 let (razen parih medicinskih izjem, so žvajznili samo neskončne luftarje).

B) Zakaj nisi v Grazu? POJDI TJA!

c) Meni je za mlade, ki študirajo samo zaradi statusa (da ni treba redno delati, dobiš bone zastonj in delaš v davčno ugodnem režimu), popolnoma vseeno kje so. Oz. celo veliko raje vidim, da so v Grazu... Hudič je samo v tem, da takih tudi v Grazu ne marajo... Torej ne marajo tistih, ki se za študij odločajo po izključnem kriteriju "kje je ceneje".

Kvaliteta študija in znanja?

Ko jeb.e to!

Važna je cena in koliko bonov dobim v zameno!

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Pa še to - ker si gluh:

Tudi po podražitvi se da dobiti bon za POPOLNO kosilo (juha, glavna jed, solata), ki stane 2 evra.

Torej pogoji so.

Kaj bi torej rad s tem jokanjem?

Anubis

Fizikalc
4. nov 2007
524
108
43
Me slučajno poznaš? Morda veš koliko izkušenj imam s po tvoje strašno težkim življenjem. Nič ni težko, če te je do tega. In to velja tako za študente kot za tiste, ki to niso. Po čem sklepaš, da sem še študent? Še enkrat prosim za vir, slike? Če si že tako glasna, pa se poskusi v študiju. Ti pametuješ o študiju, ki ti je to, kot vidim, španska vas. Jaz pa prekleto dobro vem, kaj je življenje brez bonov. Ti morda prilepim kaj za dokazilo? Morda papir o tem kako se pride v petih letih do dveh diplom? Povprečje iz indeksa? No, lahko pa se odseliš nekam, kjer ni študentov in nimajo privilegijev. Ti Severna Koreja diši? Tam zagotovo niso priviligirani. In na tak način na žalost "stroka" pametuje o študiju.
priden.gif

In še P.S. Kvaliteta študija severno od nas je svetlobna leta pred nami. Vsaj na mojem področju. Ampak ti o tem tako ali tako nimaš pojma, če ne bi razumela kaj želim povedati s primerjavo Graza in MB-ja. Neprimerno večja kvaliteta za podobno ceno, da te razsvetlim. In to ti govorim iz lastnih izkušenj.

Anubis

Fizikalc
4. nov 2007
524
108
43
jokanjem? Kdo pa joka. Citiraj me prosim, kdaj sem izrecno jamral, da zdaj študenti ne morejo živeti. Ali pa podpiral tiste, ki zabušavajo. Saj res, ti si me označila za zabušanta. Ta tema pa je že davno prerasla debato o bonih in postala debata o študiju in neumnih ter izkoriščevalskih študentih nasploh, kajne?

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik Anubis pravi:
Ljudje v Muri že petnajst let izgubljajo službe, pa nobene poslanske, sodniške ali pa celo tvoje plače niso znižali. Glede na majhnost Slovenije je gospodarska kriza dober izgovor za idiote na vodilnih mestih v gospodarstvu, da lahko odpuščajo, dajo podjetje v stečaj ipd. Uspešni gospodarstveniki pa nič ne odpuščajo in jamrajo po tv, pa čeprav so jim padle delnice. In ti povej dober razlog, zakaj se recesija naj ne začne odpravljati pri tvoji plači? So morda vredna več kot študenti, upokojenci ipd. Vse ostale razloge zakaj je dobro omogočiti čim lažji študij (med drugim tudi privilegiji) pa so ti našteli drugi. Če bo ceneje v tujini, pa bomo šli pač v tujino. Tako kot visoko kvalificirani kadri v Sloveniji. Med študijem v Mb in Grazom finančno niti ni velike razlike. Potem pa boste spet vsi jamrali kaj je v Sloveniji narobe, da kadri in mladi uhajajo
bonk.gif

Od kje pa ti mene tako dobro poznaš?

Ah ja, saj res - ti lahko, jaz ne smem.
smirk-1.gif

Pa-pa.