Hrana šla gor, huhu

Anubis

Fizikalc
4. nov 2007
524
108
43
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:Resno: dejstva so taka, da se trenutno privilegiji povsod zategujejo

Vir, slike?
evil.gif

Se pa strinjam, da ljudje gubijo delovna mesta in to predstavlja problem. Pa ja da ne misliš, da bodo z dvigom cen bonov odpravljene posledice gospodarske krize v SLO, ali da se bomo izognili stečaju Istrabenza in izgubi tistih delovnih mest. Bi morda lahko na enak način že prej reševali Muro in podobna uspešna podjetja
grims-1.gif

No, morda pa je to priprava na čiščenje javnega sektorja in predvsem javne uprave.
hysterical-1.gif
Uf, pa smo že pri politiki.

Na parlamentarno menzo bi pa iz principa tudi jaz navalil, pa na žalost nisem iz Lj.
rolleyes-1.gif

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Citat:
Uporabnik slvn pravi:

Baje je bil bon za pizzerijo Sestinka nekaj cez 50 centov. Ne vem kaj se je dobilo za to, ampak ze ce je bila mala pizza, je bilo prepoceni.

računej da gostinec poleg cene ki jo študent plača za bon dobi še subvencijo.

da dobil si kos pice (normalna prodaja 1,7-2€), 3dl pijače (1€), ter sladico solato ali sadje(?)....

študent je plačal 0,57€ bon + gostinec je dobil še subvencijo...(ne vem točno ampak ca. 2,5€....torej gostinec je dobil 3€+, na slabšem kot v prosti prodaji ni bil čisto nič, promet ki so mu ga ustvarili študentje pa vrjamem da je neprecenljiv.

torej sedaj bi pa rad še tvojo razlago zakaj je bil bon prepoceni?

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik Anubis pravi:
...So naslednji upokojenci?
hysterical-1.gif

...

Upokojencem že zadnjih 10 let padajo penzije.
In še cca 10 let jim bodo.
Če bodo imeli srečo.
Da se vanje ne bo nihče vtikal s kakšnimi prenovami ali spremembami.
Veliko verjetneje pa se jih bo posekalo najkasneje v naslednjih dveh letih.

Sestuje pokojninskega sistema.

Ring a bell?
evil.gif

BTW Pravkar je en ravnatelj piz.dil na odmevih zaradi zamrznitve plač.
Mene to precej spominja na čiščenje v javni upravi.

Res ne vidim razloga, da bi pa študentje bili tu nekaj ekstra priviligirani.
Sploh ker je velik odstotek le+teh z znanjem nekje na nivoju srednješolskega diplomanta iz 1980tih.
Z obnašanjem pa .... no, tu pa nimam pametne primerjave.
evil.gif

Če hočeš biti elita, se je najprej treba temu primerno začet obnašat.
Način "hočem pravice, nisem pa pripravljen prevzeti nobenih dolžnosti" glih ni pretirano obetajoč...

PS: Istrabez je pljunek v morje, če se ga primerja z denarnimi tokovi, ki tečejo skozi proračun.

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
šolski sistem + spremljajoče zadeve v slo bi bilo definitivno malo spremenit, kdaj se bo to zgodilo pa sa bog si ga vedi.

LP

Anubis

Fizikalc
4. nov 2007
524
108
43
O ti kriza. Da pa lahko tako posplošiš ... Torej po tvojem je znanje današnjih diplomantov na nivoju srednješolcev iz 80.? No, tu se pa res vidi, da nisi nikoli bila na faksu. Ne pravim, da izkušnje niso nič vredne, ampak me prav zanima na koiko področjih se npr. ti lahko bodeš z današnjimi študenti. Mogoče s tistimi, ki imajo status izključno za bone in pijačo. Pa ne vzemi tega kot podcenjevanje. Glede obnašanja pa bi se o vas "starčkih" lahko prav tako debatiralo.

Aha, še glede Istrabenza. Če prišteješ še nekaj podobnih Istrabenzov, ki jih v Slo ni malo, si kaj hitro na številki proračuna.

In zamrznitve plač ravnateljem.
bonk.gif

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Ker vidim, da današnji izobraženci ne razumejo stavka, ki ga razumemo srednješolski starčki, ga bova ponavljala toliko časa, dokler ne boš šel po slovar, da si ga boš prevedel..

"Res ne vidim razloga, da bi bil študentje ekstra priviligirani v primerjavi z ostalimi družbenimi skupinami."

Pa še čas bom prišparala, ker bomo samo c/p....
cheer.gif

(s tistim, da ne razumeš besedic "velik del študentov" in zato posledično prevedeš na vse študente, se pa žal ne bova ukvarjala, ker pač nisem dovolj kvalificirana, da bi se ukvarjala s tako visokim intelektualnim potencialom, kot ga prestavljajo današnji študenti).

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
Citat:
Uporabnik prijam pravi:
šolski sistem + spremljajoče zadeve v slo bi bilo definitivno malo spremenit, kdaj se bo to zgodilo pa sa bog si ga vedi.

Kmalu.
wink-1.gif

uf vrjamem da kmalu, ampak dvomim da se bodo pošteno popravile zadeve glede "večnih" študentov, štipendij, študentskih domov, študentskega dela, študentske prehrane ipd.

pa še malo za "dober tek"

sicer jedel tam še nisem ampak predvidevam da je hrana boljša kot v raznoraznih sodexih, slo-restih in podobnimi restavracijami kjer ima vsa hrana od krompirja, do mesa,juh in prilog dobesedno enak okus. Cene pa vidimo kakšne so.

LP

Anubis

Fizikalc
4. nov 2007
524
108
43
No, da ti razložim, v katero smer se lahko ta tvoj "velik odstotek" zaokroži. Mislim, da prej na "večino" kot pa ne. Torej je bilo moje pisanje upravičeno. Po tvoje torej velik odstotek današnjih diplomantov ni dovolj izobražen. Sem zdaj zadel? In verjemi, da slovarja ne rabim. Jih dnevno pri delu uporabljam vsaj pet različnih vrst. Če rabiš, ti še kakšnega posodim.
cool-1.gif

Samo še to. Ok, se strinjam, da so mogoče nekateri študentje neupravičeno priviligirani. In tako kot je tu že nekdo napisal, bi se moral tudi na tem področju narediti red. Pa vendar so tudi druge družbene skupine, ki so neupravičeno priviligirane. Zakaj nihče ne počisti neupravičenih socialnih podpor, navideznih samohranilk itd. Na žalost je to stalnica pri nas. Če bi bilo urejeno drugje, se tudi študenti ne bi tako agresivno odzvali na vsako spremembo. Mogoče pa je premalo takih, ki v času "črednega pogona" pod vodstvom veleumnih predstavnikov študentskih organizacij (kot vidiš, večnih študentov tudi jaz ne podpiram), mislijo (ali mislimo) s svojo glavo.

Pa brez zamere in lahko noč

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
p.s. za moje pojme v kolikor bi se zadeve korektno uredile bi na račun
odstranitve večnih "študentov",
ureditve študentske prehrane
urejenega dela preko napotnic in ne koriščenja teh napotnic za druge namene
dobrega sistema štipendiranja
ureditve študentskih domov ter normalnimi cenami najemin v SLO
bogatenja ŠS
ipd.

vsi tisti resni študentje živeli mnogo bolje oziroma imeli mnogo boljše pogoje za študij.

da raznih projektov ala nakup Falcona, pediatrična klinika,Patrie,operacijske mize ipd sploh ne omenjam.

toliko denarja kot se ga pokrade v tej državi, sramota. Ampak za moje pojme, tako je vedno bilo, tako je in tako vedno bo......vsak ki je na položaju pa kakorkoli je že do njega prišel bo v prvi vrsti poskrbel za svojo rit, šele potem za nacionalni interes.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
A sva midva na istem kontinentu? Če slučajno razmišljaš o Ameriki, pozabi, tam je pač Amerika. Univerze (dobre univerze) so v Evropi zastonj (razen prej omenjenih stroškov), mislim da vem malo več o tem kot ti.

Kar se pa tiče ugodnosti za študente. Te morajo obstajati, ker brez ugodnosti vso breme pade na starše. Zamisli si, da ne bi bilo študetskega dela, koliko študentov bi si resnično lahko privoščilo študij? Mislim, da znatno manj. Predvidevam, da si morda nekoč bil v študentskih letih ter veš kako je. Tudi sam ne planiram študirati 7 let, ker imam druge cilje v življenju. Ponavljam, nekomu očitno paše, da si lahko študent 7 let.
In verjamem, da marsikaterem študentu iz obrobja Slovenije boni dobro služijo ter ostale ugodnosti, ker primerjava stroškov življenja na SZ Slovenije ter Ljubljane je kar znano večja v korist Ljubljane. Brez ugodnosti bi bila marsikatera finančno šibkejša družina zapostavljena pri izobraževanju svojega otroka. Tako, da si lahko to svoje jokcanje kako so študentje privligirani zatakneš nekam, ker je prav da so privligirani, pijavke pa bi bilo potrebno odpraviti skozi bolj učinkovit sistem.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik Anubis pravi:
...Pa vendar so tudi druge družbene skupine, ki so neupravičeno priviligirane. Zakaj nihče ne počisti neupravičenih socialnih podpor, navideznih samohranilk itd. Na žalost je to stalnica pri nas....

Uveeeeee!
Uveeeeeee!
Maaaaaaamiiiiiiiiiiii!
Zakaj moram pa jaz po risanki iti spat?
Pepe pa lahko ostane dlje časa na dvorišču!
Ni fer, da moram jest pa domov!
On bo pa še naprej potičke delal!
Pa še vse moje bo podrl!
Pa bolj je neumen kot jaz!
Pa še vsi me bodo imeli za mamino mazo, ki mora s kurami spat!
Uveeeeeeeee!
Uveeeeeeeeeeeeeeeeeee!

(Lahko noč nazaj!
wink-1.gif
)

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Patrije, mize, ipd. se vsaj ve da se je sploh plačalo in nekaj dobilo...

Kaj pa tistih 20%, katere Slovenija domala izgubi in jih noben ne najde več?
bonk.gif

medak

Pripravnik
18. jul 2007
730
0
16
www.potopisnik.si
ksz.
nekdo je prej v temi omenil, da se boni že dolgo časa niso spremenili (glede cene). TO sem že parkrat prebral, pa ne vem, kje tej ljudje to slišijo.

Boni so se konstantno dražili od leta 2006, na približno vsake pol leta. S to omejitvijo, da niso smeli preseči največje vrednosti.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Res je...

Zadnja večja podražitev je bila pred enim letom, ko je prav tako šlo vse gor za okoli 50c.