Homologacijski kartonček

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
Kako prit do navedenega, če ga nimaš?
confused-1.gif

Nazadnje urejeno:

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
K uvozniku po novga +pol pa na LPP da te še enkrat ocurijo k ti njihovga naredijo
bonk.gif

Nazadnje urejeno:

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Pojdi k uvozniku, ki je avto uvozil v Slovenijo. Tam ti bodo izdali duplikat prvotnega kartončka (ker je avto letnik 2001 je zagotovo obstajal), verjetno ti bodo tudi zaračunali. Mislom, da ti ga bodo izdali na Porsche Slovenija na Bravničarjevi.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
tako je, vendar je danes stvar precej bolj enostavna kot vcasih. Je treba samo h katerikoli avtohisi, oni posljejo prosnjo glavnemu uvozniku, le-ta pa cez nekaj dni natisne novi homologacijski kartoncek. placas okoli 40eur. brez tega bolj tezko tehnicni naredis.

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
Hvala za te nasvete....takoj v ponedeljek stopim do najbližjega vw salona pa se pozanimam kako in kaj....

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Jaz sem za svojega dal 20€, prišel je na servis v 5 dneh.

BTW: A ni treba imet po novem pri homologaciji nek nov list, baje v velikosti A4?

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.421
529
113
43
Še vedno Rdeči revirji
Tole ni preizkušeno pri policajih.
Ko sem kupil avto že z novim (A4) homologacijskim kartončkom, mi ga je na upravni enoti ob registraciji skopirala in poštemplaja ter podpisala. Razložila mi je, da imam lahko original doma, da pa moram imeti za policaje v avtu vsaj tisto poštempljano kopijo homologacijskega kartončka.

Sama fotokopija ne bo zadosti, mora biti poštempljana od upravne enote. Seveda rabiš ti poštempljano kopijo homologacije z vpisanim temnenjem šip.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Jaz sem ga nabavil avgusta lani in sem dobil v velikosti prometne, take rumenkaste barve.

Torej če hočem na homologacijo moram še enkrat 20€ (ali koliko je sedaj) dat, da dobim novi list???

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Jaz sem ga nabavil avgusta lani in sem dobil v velikosti prometne, take rumenkaste barve.

Torej če hočem na homologacijo moram še enkrat 20€ (ali koliko je sedaj) dat, da dobim novi list???

Tako je že nekaj časa. Greš na LPP z svojim malim kartončkom, opraviš homologacijo, zravn dobiš večji kartonček ki ga veselo plačaš
bonk.gif

A sm jst prov opazu da novi avti majo šele zdej nove ta velke kartončke?? Ker na LPP-ju jih že nekaj let izstavljajo?? Je zdej saj en strošek manj
smirk-1.gif

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Citat:
Uporabnik Slovenet pravi:
Tole ni preizkušeno pri policajih.
Ko sem kupil avto že z novim (A4) homologacijskim kartončkom, mi ga je na upravni enoti ob registraciji skopirala in poštemplaja ter podpisala. Razložila mi je, da imam lahko original doma, da pa moram imeti za policaje v avtu vsaj tisto poštempljano kopijo homologacijskega kartončka.

Sama fotokopija ne bo zadosti, mora biti poštempljana od upravne enote. Seveda rabiš ti poštempljano kopijo homologacije z vpisanim temnenjem šip.

Mah to je že bla debata o tem. Tut prometno lahk kao kopiraš pa je ok. Tako pravjo eni polcaji, drugi da more bit še štemplana, ta tretji pa da ni nič ok
grin1.gif

Drgač pa kartonček maš itak v avtu sam če maš kej predelano-homologirano. Ðabe ga met če nimaš notr nč dodatno vpisan..

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.421
529
113
43
Še vedno Rdeči revirji
Po mojem ne. Stari (star format) homologacijski kartončki bi morali še veljati, drugače nihče nebi spravil avta skozi tehnični pregled. Na tehničnem poštempljana kopija ni zadost, mora biti original.

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Ta stari velja itak da velja za tehničnega. On tega itak ne sprašuje.

Ko pa delaš homologacijo ti pa starega zamenjajo in veselo zaračunajo.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Na nobenem tehničnem do zdaj mi še niso rekli za homologacijo, pa sem 4 različne avte na 3 različne tehnične peljal. Tudi pri registraciji novega in rabljenega avta jih homologacija ni zanimala. Še policija mi je do zdaj samo 1x rekla za homologacijo, pa še to samo, ko me je provida ustavila.

Drugače pa sem slišal, da na RTI in podobnih homologatorjih zaračunajo 50€ za izdajo novega obrazca. No jaz sem svojega naročil lani, ker prejšnja lastnica ni našla kartončka nikjer, zakaj je potem stari obrazec pa ne vem.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.212
1.384
113
Tile kartončki so mislim da obvezni od 16 aprila 1996. Tako da ga je tvoj avto sigurno imel.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik CupraR pravi:
K uvozniku po novga +pol pa na LPP da te še enkrat ocurijo k ti njihovga naredijo
bonk.gif

A je vseeno če je bil avto uvožen?

Tašča ne najde kartončka od MB-se pravi da je treba it na Autoccomerce?