Homeopatska zdravila

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.761
4.906
113
mogoče bi ga moral nardit, preden ste kupil preveč cepiva proti gripi

bi blo pol manj frke

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik Fonzl pravi:
Za vsakega strokovnjaka so ključni "pripomočki", ki jih uporablja pri svojem delu, če želi biti uspešen.
En del jih po strokovnem posvetu s farmacevtskimi strokovnjaki, ki jih obiskujejo na delovnem mestu, lahko izbira sam, drugi jih pač ne morejo. Vprašal sem kje je razlika.

Operacijske mize, elektrokauterji, otomikroskopi, EKG in podobno so v medicini pripomocki.

Za te pripomocke obstajajo razpisi in nabave.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Fonzl pravi:
mogoče bi ga moral nardit, preden ste kupil preveč cepiva proti gripi

bi blo pol manj frke

kake frke? si že slišal za kak pomembnejši stranski učinek v sloveniji?

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.761
4.906
113
Smo vidl, kako to gre, ja...
hysterical-1.gif

Zakaj mi vedno dohtarji turijo lekadol, aspirina pa ne morem dobit na recept?
S tem da aspirin pomaga, lekadol pa dejansko paše v tole homeopatsko temo...
bonk.gif

In zakaj aspirina, ki itak ni na recept ne morem kupit na petrolu, v mercatorju itd?

Pripomoček je čist vse. Zato sem uporabil ta izraz. TUDI zdravila. Zakaj glih zdravila ne bi bila?
Zakaj o enem usranem pendreku odloča xy članska komisija in traja dve leti, da se ga kupi preko javnega razpisa, vsak šalabajzarski dohtar pa lahko po svoji "strokovni" presoji distribuira antibiotike, ki jih je glih tko sto sort?

Manj problematično bi blo če bi si vsak polcaj kupil svoj pendrek, kot da vsak vrač po svoje predpisuje antibiotike, se ti ne zdi?

I

Izbrisan uporabnik #488

Ja, te igre z zdravili in opremo že na daleč smrdijo po korupciji. Tu so lepi novci v ozadju in biznisi.

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik Fonzl pravi:

bonk.gif

Ker aspirin (500) ni prva izbira, zaradi neugodnega delovanja ASK na zelodcno sluznico. Ce pa ze vstrajas kar je po tvoji volji, lahko dobis na Beli Rp. Torej ali doplacas ali placas nadstandard.

Na ostale laicne primitivizme o pendrekih in zdravilih v merkatorju ti ne mislim vec odgovarjat.

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.761
4.906
113
Še en dohtar.

Dobra ti je ta... z laičnimi primitivizmi. Matr ste naduti.

Edina rešitev vam je (predvsem pa nam), da sprivatiziramo tole zdravstvo.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Še en naivnež, ki misli, da bo privatizacija zdravstva dobra za paciente...

No... za nekatere že. Naj ti namignem - za tiste, ki imajo dovolj denarja, da si lahko privoščijo to kvalitetno zdravstvo, o katerem sanjaš.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
In ja, kriterij za izbiro zdravila je VEDNO bolezen. Katerega proizvajalca zdravila bo zdravnik izbral je pa čisto njegova stvar, če ni kakšnih dodatnih navodil iz zavarovalnice. Lahko pa tudi ti zahtevaš zdravilo drugega proizvajalca, samo se zna zgodtit, da ga boš moral doplačati(če je dražje od predlaganega)
Hmm, zakaj pa zdravnik včasih "samoiniciativno" izbere zdravilo, ki se doplača?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
No, en je kar tako dražje dajal.
Sigurno ne zaradi lastnega profita...

Drugi primer pa je več let nazaj in se ne spomnim niti imeimena zdravnika...

Samo vseeno. A so zdravila (oziroma bolezni), ki so na voljo samo (do)plačljiva?

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Fonzl pravi:
bonk.gif

In zakaj aspirina, ki itak ni na recept ne morem kupit na petrolu, v mercatorju itd?

zato ker lekadol in aspirin nista enako zdravilo?!

zakaj ga ne mroeš kupit na petrolu? zakaj pa ne moreš kupit olja za avto v lekarni?

Mamca

Carica
12. avg 2009
2.404
116
63
Dragi dohtarji tule gor. Kaj pa mislite o sledečem primeru ozdravitve "slonovske noge", s sadno-zelenjavnimi sokovi (menda so metode zdravljenja s sadno zelenjavnimi sokovi splošno poznane; knjiga Viktorije Butenko).
Naj povem, da avtorja prispevka poznam in lahko verjamete, da je tole vse res. Samo ne vem, ali so stvar res pozdravili sokovi ali psiha. Naj povem tudi to, da je avtor bloga v te sokove čist not padel in ko začne o tem govort, že prav najeda in se ga ne da ustavit. Zdaj je s tem začel nabijat tudi moj mož in vsak dan hoče jest solato in svežo zelenjavo, ker je edino "živa hrana" tista ta prava....tud njega imam počas že dost ! http://web.vecer.com/portali/blog/v1/default.asp?kaj=2&blog=rajmis&id=38740. Upam, da bo odprlo, nisem vešča dela s povezavami.....

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
članka še nisem prebral, ampak dokler hoče mož za večerjo jesti samo solato in zelenjavo mu pa le čimbolj ustreži, ker je to dosti bolj zdrava večerja kot razne salame in špehi

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.761
4.906
113
Don't patronise me!

Na vaše znanstveno in visoko strokovno medicinjenje se res ne spoznam, ampak tule sva že izven tega.
Naiven je zgolj tisti (upam da naiven, da ne gre za kaj hujšega), ki misli da je javno zdravstvo cenejše in učinkovitejše od zasebnega.

Ta trenutek je tako, da si vaše cenjene usluge lahko itak privoščijo samo tisti, ki imajo denar (samoplačniško) ali veze in pridejo mimo vrste. Vsi ostali za vse kar je več od splošnega zdravnika čakajo ko budale.

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.761
4.906
113
Točno tako. Nista enaka.
Zato tud cel svet razen nas golta aspirine. Buhved zakaj?

Drugo - lahko pa olje za avto kupim v mercatorju. Recimo. Zakaj aspirina ne morem?
Memgrede - ne apliciram na to, da bi blo treba zdravila razpečevat vse povsod brez kontrole. V mislih imam izključno aspirin in podobne reči, ki se prodajo brez recepta in brez omejitev.

In tretje. Kaj mi bo t.i. samoplačniški oz. beli al kakšn že recept za aspirin, če ga dobim v vsaki lekarni brez recepta?

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Citat:

Na vaše znanstveno in visoko strokovno medicinjenje se res ne spoznam, ampak tule sva že izven tega.

Sploh ne, ker imaš neke utvare o slovenskem zdravstvu, ki so precej daleč od resnice.