Homeopatska zdravila

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Pa daj nehaj se delat norca, če sploh ne veš, zakaj se gre.

Homeopatija vendar zdravi vzroke in ne simptomov!!!

Pomembno je, zakaj se je noga zlomila! Če je bila prometna nesreča, je treba uporabiti košček avtomobila in ga preliti z vodo. Če je bilo pri smučanju, je potrebno raztopiti malo snega. In tako dalje...

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.479
3.884
113
Ljubljana
hmpg.net
Pa v bistvu pomaga.
Če vzameš delček avtomobila, recimo kabel za vžig, se ne moreš več ponesrečiti z njim:)

Ampak za vse kritike na homeopatsko zdravljenje. Kaj boste rekli pa na tole:

"During the 19th-century cholera epidemic, death rates at the London Homeopathic Hospital were three times lower than at the Middlesex Hospital. "
cheer.gif

A, torej je nekaj na tem, evo zgodovinsko dejstvo. Ker mi zmanjkuje časa, bom nadaljeval doma
cool-1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Citat:
Uporabnik Denis pravi:Uradna medicina, ne šarlatani.
Kaj vse človek doživi od posameznikov, se samo vpraša, kdo je šarlatan. Zanimive so tudi zgodbe takih, ki zdravila prodajajo oziroma promoviraj pri zdravnikih. Kar nek del naših zdravnikov odkrito pove svojo ceno. Tak podkupljiv človek ti ne bo rešil življenja, ko boš to rabil, ker nima moralne drže niti za slaščičarja.
Nekoč sem mislil zdravnico odkrito vprašati, zakaj pred pisanjem na recept za otroka brska po knjigi enega farmacevtskega podjetja. Zakaj ne tudi ostalih, oziroma po seznamu, ki ga izda zavarovalnica? Da se ne zmoti in ne pozabi "sponzorja"? Žal je tudi to obraz naša uradne medicine, ki doslej dokazano nima napak. Seveda pa je veliko več dobrih kot slabih! Samo moti me, da se slabo ne izkorenini.
Jaz dvomim, da lahko razni zdravilci - nategatorji tako dolgo vlečejo denar, kot ga lahko slab zdravnik. Prej ko slej bo imel premalo takih, ki so se pozdravili sami. Zdravnikov pa je premalo in bo gotovo imel "uspeh".

lej, en primer:

človek, celo življenje astma, celo življenje na zdravilih, antiastmatkih, ki delujejo tako, da se na začetku ne pozna, ampak imajo dolgoročno učinkovanje (beri - začneš jemat zdaj, pomagat začne po kakem tednu)

gre ta človek k enemu zdravilcu, in mu pove, da so zdravila slaba zanj in naj raje tiste žavbe uporablja

ta človek je edini smrtni primer zaradi astme v zadnjih ne vem koliko letih v sloveniji zaradi astme

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.479
3.884
113
Ljubljana
hmpg.net
Blizu :
"Homeopathic sugar pills won’t do anything against cholera, of course, but the reason for homeopathy’s success in this epidemic is even more interesting than the placebo effect: at the time, nobody could treat cholera. So, while hideous medical treatments such as blood-letting were actively harmful, the homeopaths’ treatments at least did nothing either way."
evil.gif

Drugače je pa to samo izsek lepega članka :
http://www.badscience.net/2007/11/a-kind-of-magic/
Saj bi priporočil celo stran, ampak prepričevati že prepričane nima smisla, razlagati slepim o razliki med temno modro in temno zeleno pa tudi ne
smile-1.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.472
5.001
113
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:Ti je dala pravo zdravilo? Je? No, kje je potem problem?
Če si dobil napačnega, se pa le pritoži.
Jaz sem zašel s teme, ampak to ti še repliciram: kam bi se pa pritožil? Strokovno mnenje bi dali njeni kolegi zdravniki, ki delajo v Sloveniji. Neodvisne inštitucije ni.
Problem je, da kriterij za določitev zdravila ni bila samo bolezen, temveč je bil ključen kriterij tudi farmacevtska hiša. Zakaj tako, pa boš zvedel, če poznaš kakšnega potnika, ki se s tem ukvarja. Zdravilo sicer skoraj gotovo ni bilo OK, ker je bil antibiotik, ki je zate otroške malenkosti običajno nepotreben. Ampak če želiš plačano nego, se moraš podrediti.
Zdravniki imajo tudi za sabo nekaj trupel. Pa kaj zato, saj je bilo po doktrini. Pa kaj zato, če otroka pripeljem na naročen pregled, ga opravi v minuti in potem pet minut razlaga, kaj bi pa naredil za 1000 € samoplačniško. Jaz razumem, da je zavarovalnica kriva, da je čakanje na postopek, samo nisem na tržnici, da bo mimogrede še klobase prodal. Pri nekaterih enostavno ni etike in osnovne moralne drže. Jaz takih ljudi ne cenim, ne glede na to katerega foha so.
Pa da ne boš mislil, k zdravilcu še nisem šel. Ne vidim nič takega, kar bi lahko storil zame.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.851
-8.618
113
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:Ti je dala pravo zdravilo? Je? No, kje je potem problem?
Če si dobil napačnega, se pa le pritoži.
Jaz sem zašel s teme, ampak to ti še repliciram: kam bi se pa pritožil? Strokovno mnenje bi dali njeni kolegi zdravniki, ki delajo v Sloveniji. Neodvisne inštitucije ni.
Problem je, da kriterij za določitev zdravila ni bila samo bolezen, temveč je bil ključen kriterij tudi farmacevtska hiša. Zakaj tako, pa boš zvedel, če poznaš kakšnega potnika, ki se s tem ukvarja. Zdravilo sicer skoraj gotovo ni bilo OK, ker je bil antibiotik, ki je zate otroške malenkosti običajno nepotreben. Ampak če želiš plačano nego, se moraš podrediti.
Je bila tamala že zrela za antibiotik. Če pa misliš da ne-zakaj potem sploh hodiš k zdravniku, če "veš" več od njega?

In ja, kriterij za izbiro zdravila je VEDNO bolezen. Katerega proizvajalca zdravila bo zdravnik izbral je pa čisto njegova stvar, če ni kakšnih dodatnih navodil iz zavarovalnice. Lahko pa tudi ti zahtevaš zdravilo drugega proizvajalca, samo se zna zgodtit, da ga boš moral doplačati(če je dražje od predlaganega)

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Homeopati v akciji:

http://svet-je-lep.com/phorum/read.php?f=4&i=10505&t=10505

Človeku, ki ima gangreno predlagajo, da naj se "očisti" z:

- post z zelenjavnimi sokovi in klistiranjem
- očiščevalna dieta
- solna terapija
- gibanje
- bioenergetik ( po metodi Domančič)
- matični mleček
- sončevo energijo
- redno pitje določenega soka pšenice in ječmena
- sočenje regrada
- koprive

A ne me jebat... Pa če bi mu 2x 500mg Aspirina na dan bi bilo bolje...

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Hvala ti za še en zabaven forum poleg RKC foruma, kjer ti uporabniki na prijazen način svetujejo za tvoje zdravje in življenje, na podlagi stvari v katera pač verjamejo, pardon verujejo (baje da je med tema dvema besedama razlika), brez kakršnihkoli osnov in dokazov.

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:

Problem je, da kriterij za določitev zdravila ni bila samo bolezen, temveč je bil ključen kriterij tudi farmacevtska hiša..

Zdaj pa se nehaj smesit iz posta v post.

Ce je ze govora o samem zdravilu je zdravnikova odlocitev katero paralelo bo izbral.

Vzamimo primer ce smo ze pri antibiotikih.

Imas akutni sinusitis in terapija prve linije je amoksicilin+klavulanska kislina.
Zdravnik ima moznosti da predpise eno od 3 razlicnih "ponudnikov" na trziscu.

Amoksiklav (LEK)
Betaklav (KRKA)
Augmentin (Glaxo)

Torej, cena je nekje podobna, ucinkovina je identicna, le proizvajalec je drugi.

Lahko pa zdravnik pogleda v register ali je katero zdravilo na vmesni listi (da nebi doplacal), je zanj potrebno pridobiti se kak izvid itd. Ne pa zato da bi gledal nekaksne papirje ker nima pojma ali da mu farmacetska industrija kaj ukazuje.

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.761
4.906
113
Pol pa razloži, zakaj si farmacevtski agenti nonstop podajajo kljuke v ordinacijah?
sprasujem se.gif

Kr tko mal, ker majo glih cajt?

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik Fonzl pravi:
Pol pa razloži, zakaj si farmacevtski agenti nonstop podajajo kljuke v ordinacijah?
sprasujem se.gif

Kr tko mal, ker majo glih cajt?

si prebral moj reply.

Vsako zdravilo ima vec paralel. Vsaka farmacetska hisa se bori za svoj kolac. It a free market.

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Citat:
Uporabnik Blackjack pravi:
Ne pa zato da bi gledal nekaksne papirje ker nima pojma ali da mu farmacetska industrija kaj ukazuje.
Tale je pa bosa. Nobeno delo ni ločeno od njegovega konteksta in tudi zdravnikovo ne. In ker je del njegovega posla tudi predpisovanje zdravil, lahko ponudniki vplivajo na njegovo odločitev, seveda z ugodnostmi, ki so v večini biznisov samo mokre sanje.

Če veš, da globalno farmacevtska industrija v marketing vloži 2x več denarja kot v raziskave, potem ti je jasno, da so za njih zdravniki samo člen v njihovi verigi vrednosti, ki ga je treba podmazat.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.851
-8.618
113
Da predstavljajo nova zdravila. Ali jih bo zdravnik uporabil ali ne, je pa čisto njegova stvar.

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.761
4.906
113
Free market my ass...

Bi bil, če bi bil zdravnik zasebnik. Pa ni.

Je javni uslužbenec. Tko kot en komandir policijske postaje. In k njemu ne hodjo zastopniki raznoraznih firm in mu predstavljajo pištole, metke, elektrošokerje in pendreke... Še kulije za synthmanu položnce pisat mora preko javnega razpisa kupit.

Ne se smešit. V čem ste dohtarji tolk drugačni, da za vas ne veljajo enaka pravila kot za vse ostale?
Tole farmaciranje po ordinacijah je čist navadna korupcija. Ki se dogaja vsem na očeh pa noben nič ne more. Ker gre kao za "strokovno" odločitev zdravnika.

A policaj se pa ne more strokovno odločit s katerim pendrekom bo najbolj efektivno po hrbtu padl?

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Sej res,

pendreki in pistole so seveda kljucna stvar pri clovekovi kvaliteti zivljenja. Toliko kljucni da bi o tem odlocali celo posamezni polcaji oz komadirji mesecno, ce analogiramo z zdravili.

Kaj vse ne preberes tukaj...
bonk.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Fonzl pravi:
Free market my ass...

Bi bil, če bi bil zdravnik zasebnik. Pa ni.

Je javni uslužbenec. Tko kot en komandir policijske postaje. In k njemu ne hodjo zastopniki raznoraznih firm in mu predstavljajo pištole, metke, elektrošokerje in pendreke... Še kulije za synthmanu položnce pisat mora preko javnega razpisa kupit.

Ne se smešit. V čem ste dohtarji tolk drugačni, da za vas ne veljajo enaka pravila kot za vse ostale?
Tole farmaciranje po ordinacijah je čist navadna korupcija. Ki se dogaja vsem na očeh pa noben nič ne more. Ker gre kao za "strokovno" odločitev zdravnika.

A policaj se pa ne more strokovno odločit s katerim pendrekom bo najbolj efektivno po hrbtu padl?

najbolš da nardimo naslednič, ko boš rabil penicilin, javni razpis
grims-1.gif

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.761
4.906
113
Za vsakega strokovnjaka so ključni "pripomočki", ki jih uporablja pri svojem delu, če želi biti uspešen.
En del jih po strokovnem posvetu s farmacevtskimi strokovnjaki, ki jih obiskujejo na delovnem mestu, lahko izbira sam, drugi jih pač ne morejo. Vprašal sem kje je razlika.

S čim se po glavi tolčeš? Bo treba zamenjat, ker je prešvoh po mojem...