Homeopatska zdravila

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Seveda je.
bonk.gif

Zamešal, hvala!

Flacco

Pripravnik
17. mar 2009
273
0
16
Ta ALTERnativna medicina me nikoli ni prepričala, mogoče zato ker jo nikoli v življenju nisem potreboval.

Flacco

Pripravnik
17. mar 2009
273
0
16
Citat:
Uporabnik Robbit pravi:
Mater si dosadan model. Dejstvo je, da je Nemčija s homeopatijo šla dlje od nas - ali je to dobro ali ne, ne vem. Praviš, da ne, ok. Sprašujem zakaj je temu tako in pač nihče mi ni dal odgovora, ki bi me zadovoljil. Tudi prav.

Sem pa do zdaj že ugotovil, da je za s tabo "spregovorit" vsaj dve besedi potrebno imeti res ogromnoooo osnovnega znanja. Jst ga toliko nimam, zato
pozdrav.gif

Easy model
priden.gif

B81

22. jul 2007
37.745
11.024
113
Citat:
Uporabnik zmerni_radikalec pravi:
Probajte se sami sebe prepričati da vas boli glava in vas bo res začela. Pravite si o kako me glava boli, primite se za glavo in stokajte in jokajte in se spomnite kako hudi so bili vsi glavoboli ko vas je bolela glava. Au ta bolečina v glavi.

Hmm...sem mel izkušnjo, ko sem zaradi 'glavobola' rekel šoferju rešilca, naj pelje hitreje, da ven skočim.
Tu ne bi pomagalo drugega kot metek v čelo
grin1.gif

B81

22. jul 2007
37.745
11.024
113
Ne, tak če pogledaš, ljudje vzamejo kapljice, tableto, ves ta placebo efekt vpliva na njih, to je ravno zanimivo, ta placebo pojav. Zakaj vpliva na njih? Od kod, česa? Naključje? Je kak Freud na forumu?
grin1.gif

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Ja pr enih je vse, pr drugih nič. Večinoma pa bl mal...
Eni kontrolirajo telo z možgani, drugim pa telo kontrolira možgane. Jebatga, tko je.
Takim tud v Begnah ne morjo pomagat.
evil.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
26.104
-8.791
113
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Ne, tak če pogledaš, ljudje vzamejo kapljice, tableto, ves ta placebo efekt vpliva na njih, to je ravno zanimivo, ta placebo pojav. Zakaj vpliva na njih? Od kod, česa? Naključje? Je kak Freud na forumu?
grin1.gif
Če ima njihov problem psihični vzrok, potem lahko placebo pomaga. Če vzrok ni v psihi, se enako hitro pozdraviš(jasno če se
evil.gif
) z ali brez jemanja homeopatskih zadevščin.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
vsak, ki pomisli na homeopatska zdravila si naj predstavlja to:

večina teh zdravil ima koncentracijo učinkovine tako, kot če bi v braziliji v ocean kapnil eno kapljico neke snovi, potem pa v indiji vzel vzorec... (torej je koncentracija 1 kapljica / vso vodo na svetu)

in ti potem dobiš 10ml "zdravila"

jest5

Guru
18. avg 2007
26.104
-8.791
113
V primerjavi s homeopatskimi "zdravili" je v aspirinu več miljonov ton učinkovine
evil.gif

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Ah, v aspirinu pa je kila učinkovine?

V aspirinu je jasno poznana ucinkovina katere delovanj je biolosko-kemijsko znano ze celo stoletje. Acetil salecilna kislina inhibira sintezo prostoglandiov in deluje na agregacijo trombocitov. Vsa delovanja so dokazljiva kjerkoli in kadarkoli.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Pa potrebno se je zavedat, da homeopatija trdi, da manj kot je učinkovine (torej - bolj kot je razredčena), bolj "močno" je zdravilo.

Princip zdraviti podobno so podobnim še nekako preživim, ker ni čisto popolnoma brezveze... ampak tole z razredčenji se pa dobesedno posmehuje zdravemu razumu.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
predvsem je problem ta, da ti proda zdravilo v katere koncenracija učinkovine je manjša od 1 molekule na liter (še bistveno bistveno manjša) in potem ti proda 5ml zdravila, kar pomeni, da je nekoč nekje v bližini te vode bila ena molekula snovi, voda pa se "spomni", da je ta snov tam bila
bonk.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Nisem vprašal kaj je ampak koliko je.

v primerjavi z homeopatskimi zdravili je učinkovine "neskončno" več, sploh ne vem kako se naj lotim zapisat take številke

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Evo, sem jo nabavil in uporabljam. Če bo kaj pomagala, bom napisal. Če me pa nekaj dni ne bo na forum, me je pa beladonna pokončala
smirk-1.gif