Hofer Slovenija - Austrija

rajko0028

Fizikalc
22. avg 2008
1.327
1
36
15 km SV od LJ
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
KSZ:

kokr vem so delavci v Hoferju v SLO zaposleni za polovični delovni čas, izjema je le vodja poslovalnice.

Kako je pa v Avstriji?

Potem pa nič ne veš - še dobro da nisi napisal, da so zaposleni za 4 ure delati pa morajo 8.

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
9
38
Mah, sem mislil da imate znalci že vse razdelano .. men je Avstrija itak predaleč da bi se mi za par eur razlike splačalo it ...
wink-1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Kaj boš rekel da ni res? Vsak, ama vsak oglas za zaposlitev od Hoferja ponuja zaposlitev za skrajšan delovni čas (6 ur/dnevno, 36ur tedensko se mi zdi).
To je daleč od polovičnega (20 ur) vsekakor pa tudi od polnega. Namreč normalen poln delavnik je 5x8=40 ur.
Ti v Hoferju pa imajo zdrekano vse, delajo 6 dni v tednu, 6 ur. Vprašanje je, kako se prerazporedijo v poslovalnicah ki so odprte tudi ob nedeljah. Verjetno delajo 7 dni na teden vendar v okviru 36 ur. Kar pomeni da imajo zdrekan cel teden.
Nekomu, ki dela 5 dni v tednu (od ponedeljka do petka), je to težko razumeti.

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.271
1.404
113
Citat:
Za pojasnilo smo se obrnili tudi na Hofer in jih povprašali, zakaj so cene v Sloveniji za isti izdelek višje, če pa gre za trg z manjšo kupno močjo kot v Avstriji. »Naše podjetje v Sloveniji deluje na lokalnem trgu, kar pomeni, da cene oblikujemo glede na dejavnike, ki nas zadevajo kot slovensko podjetje. Na cene vplivajo številni dejavniki (povpraševanje, naročene količine, cene surovin, stroški transporta, obdavčenje, trošarine in drugo),« so nam odgovorili v Hoferju, a konkretnega odgovora na višje cene v Sloveniji niso imeli:

Odgovor Hofer Slovenija

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Saj so vse povedali, višji davki in pika !
Kdor je glasoval za levico je glasoval za davke in zato naj se nič ne čudi !
Tisti kateri smo volili desnico kupujemo v Metroju brez davka
cheer.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Larifari. V Metroju kupuješ zato, ker zlorabljaš sistem, ki ti to omogoča. In bi ga in ga boš zlorabljal vedno in povsod neglede kdo bo na oblasti. Ker to ni pivezano s trenutno oblastjo pač pa tvojo osebnostju, dušo. Enkrat mutivoda, vedno mutivoda. Goljuf po duši. Oportunist.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
spet boli
cheer.gif

Saj vem spet sem ti jo podrobil , spet me bo Popotnik banal za par dni..... verjemi vredno je
evil.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Mene sploh ne. Samo tebi se ne morem načuditi... Kako se lahko sploh v špegu pogledaš.
No ja, sem strpen pa pravim da morajo tud taki kot si ti živeti. Da jih postavimo v svatilo našim otrokom kakšen človek ne sme biti...

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Pa če verjameš ali pa ne podoba mi je čist všeč,ženi ni treba okrog razlagat kakšen [cenzura] da sem,tudi tašča je zadovolja z mano, nenazadnje tudi s fajmoštrom se dobro razumeva, čeprav bolj poredko hodim k maši.... vsaka(ne) podobnost je zgolj naključna
hysterical-1.gif

čudi me da me Popotnik še ni banal...če ne odgovorim sem na hlajenju
grims-1.gif

jure_jankovich

Fizikalc
14. feb 2013
999
0
36
125
Citat:
Uporabnik motofrik pravi:
Ja.. nekateri si ne znajo predstavljati, da banan SPLOH ni bilo za dobiti.

Hehe, to so bli časi, ja. Ko smo šli v AT, pa smo mulci dobil Milko, pa Kokakolo pa une prskalice ... neprecenljivo. Starši so pa v mašini švercali 2 kg Avokado kave ...
grin1.gif

Ja, današnja mladina si ne more predstavljat, kaj pomeni, da NI, pa čeprav si imel denar. zato si pač zavil k sosedom ...
cheer.gif

Danes je pa tko, da se vse dobi že pri nas ...

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Če pa dobro pomisliš so nam pa potem pa še depozit nabili za vsak prehod meje !
Za tiste premlade !
Za vsak prehod meje si moral na državni račun položiti 100DEM, vrnjene si pa dobil čez eno leto v dinarjih..... Takrat ni bilo za kofe, torej je vsak prehod meje koštal 100DEM.... danes pa še osebne ne rabiš

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Al-Vo-Ra-Da...
smile-1.gif

Čeprav je bila bolj popularna Minas...

Ja dobi se vse, sam večina že šoldov nima.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ti se kar tolaži, ja.
Kje maš pa svoja dvojčka, štiblo pa unga hoblarja z Gabrovke? Nekam bogo mi deluješ brez njih dveh......

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Ma ja , ostal sem poslednji , ostalo ste trajno banali, ostal sem sam pa še to sem po dvakrat na mesec banan od Popotnika...... Mate komunajzarji strategijo ni kaj..... danes me Popotnik preseneča.....nisem banan
cheer.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.557
5.122
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:Ja dobi se vse, sam večina že šoldov nima.
Bla, bla. Kako populistično natolcevanje in laganje. Denarja je toliko, da ga ljudje čez teden ne uspejo zapraviti in morajo biti trgovine še v nedeljo odprte. Za nek delež prebivalstva je sicer to nepotrebno, ker res nima denarja, za večino pa ni. Še upokojenci nimajo časa vsega zapraviti med tednom. V veliko zahodnih (kao bolj bogatih držav) so tako revni, da trgovin nimajo odprtih ob nedeljah, ker jim za sedmi dan ne ostane denarja za zapravljanje.
Citat:
Uporabnik Miikech pravi: Za pojasnilo smo se obrnili tudi na Hofer in jih povprašali, zakaj so cene v Sloveniji za isti izdelek višje, če pa gre za trg z manjšo kupno močjo kot v Avstriji. »Naše podjetje v Sloveniji deluje na lokalnem trgu, kar pomeni, da cene oblikujemo glede na dejavnike, ki nas zadevajo kot slovensko podjetje. Na cene vplivajo številni dejavniki (povpraševanje, naročene količine, cene surovin, stroški transporta, obdavčenje, trošarine in drugo),« so nam odgovorili v Hoferju, a konkretnega odgovora na višje cene v Sloveniji niso imeli.
Res ne razumem zadnjega stavka. Če so pa vse jasno povedali. Od tega, da je vpliv lokalnih stroškov poslovanja, do tega, da poslovno gledano nima smisla imeti nižjih cen od konkurence na lokalnem trgu. Kako bi morali zapisati, da bi tisti, ki njihov odgovor interpretira razumel?