Hofer Slovenija - Austrija

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
tole imaš pri 100€ nakupu 10€ profita, bencin plačan do gor.

upoštevaj še cenejši bencin folku se tud po 10km v eno smer splača vozt nam iz okolice LJ ne.
tongue-1.gif

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Če greš po res velik nakup in če upoštevaš, da je čez mejo še cenejši bencin se ti vsekakor splača ta pot in prihraniš več kot 10€.
Ena od možnosti je tudi, da se recimo nakup naredi za sebe in še za kakega sorodnika in potem je prihranek še večji.

KKK

Pripravnik
18. maj 2009
897
0
16
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
Zanimajo me poslovalnice od Šentilja pa do Graza, bom probal nekje najt poštne številke, da vidim če je kak Hofer tik ob meji.

lipnica je en. potem pa gralla al untergralla drugi

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.320
7.057
113
Citat:
Če greš po res velik nakup in če upoštevaš, da je čez mejo še cenejši bencin se ti vsekakor splača ta pot in prihraniš več kot 10€.
Ena od možnosti je tudi, da se recimo nakup naredi za sebe in še za kakega sorodnika in potem je prihranek še večji.

Lahko greš tudi s šleparjem v romunijo, pa nakupiš za celo vas!

shift

Guru
20. jul 2007
9.932
2.345
113
za šankom
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Zadeve, ki so narejene v avstriji je treba nekako do nas spravit, potem pa pri nas še večji DDV plačat.

to štekam,ampak zaakj potem italijani plačujejo recimo v lidlu manj kot mi,večji ddv in zadevo spravit na recimo sicilijo je tudi težje kot v gornjo radgono,jaz mislim da je problem v konkurenci,pač imajo cenejšo robo kot drugje ampak spet ne toliko kot bi jo lahko imeli

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.335
15
38
a je roba za SLO Hofer ista kot tista za Avstrijski ali nas tudi tukaj inačijo z Balkanom????

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Pa upam, da se vam ne odmrzne vsa ta zamrznjena hrana med dolgo vožnjo
smile-1.gif

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Pa kaj se cudite, to so nase trosarine...zato je drazje.
Na Primorskem do Notranjske se vse pivo Union in Laško za piknike kupuje v Italiji, 19€ za plato 24 plocevink. Naši šoferji na veliko vozijo na poti domov pivo iz Italije.

sad

Guru
24. avg 2007
21.220
9.853
113
Nalepi še primerjavo goriv z OMV črpalk v Avstriji in Sloveniji.
Se boš lahko še parkrat po buči.
Oz. če dobro pomislim raje ne, ker si že dosegel svoje.
grin1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Ksz.
Meni je čudno, da nikoli nihče ne naredi primerjave, katere stvari so v Hoferjih pri nam cenejše kot tam gor. Bi dobili bolj realno sliko.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Moja draga, ki ima precej razdelan sistem nakupovanja mi je obelodanila, da sva za asortima (fasungo) izdelkov ki jih redno kupujemo v Hoferju plačala skoraj do centa enako v Kranju in v Celovcu. So pa določeni artikli bili cenejši, a so bili določeni tudi dražji in zadeva se pogliha...
Potem je zavila še v DM zraven in ugotovila isto... Edino kar je res je da je asortima v prodaji večji v Avstriji kot v Sloveniji...
In še enkrat... Če bi se moral odločiti ali grem po robo 10 km na sever ali 10 km na jug od doma, potem ni debate kam. Da pa moram narediti še 50 km dodatno... E, potem pa ni več tako ugodno, kot bi radi nekateri tu prikazali...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.320
7.057
113
Enim pač ni jasno in padejo na razne FB čenče, češ kako ceneje je v at vse, potem pa pač bentijo prek našo državo, ker drugega nimajo za počet.

motofrik

Majstr
24. dec 2009
3.060
470
83
tam ko se terc po tori rola
Citat:
Uporabnik alpine pravi:
Oni s 1600 evrov plače v žepu so tele cene prov smešne, kt da bi šel pri nas v trgovino in dal za 1kg štruco 30 centov.
Hm... niti niso smešne cene, pač pa realne.
Zakaj so pri nas tako mizerne plače, v primerjavi z drugimi državami, je pa spet tema zase.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
S fasungo pa jaz nam kompliciral, raje DDV tukaj pustim.

Moram pa zaradi marsikje tudi ogromnih marž in pričakovanj na glupe kupce, kupit polno robe v tujini. Npr. Bosch aerotwin brisalci 40-50% razlike v ceni, kako leto nazaj je bilo še več.
bonk.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
In kdo je tukaj krivec? Distributer, ker je požrešen (ponavadi). Potem pa potegne plaz za sabo...

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Moja draga, ki ima precej razdelan sistem nakupovanja mi je obelodanila, da sva za asortima (fasungo) izdelkov ki jih redno kupujemo v Hoferju plačala skoraj do centa enako v Kranju in v Celovcu. So pa določeni artikli bili cenejši, a so bili določeni tudi dražji in zadeva se pogliha...
Potem je zavila še v DM zraven in ugotovila isto... Edino kar je res je da je asortima v prodaji večji v Avstriji kot v Sloveniji...
In še enkrat... Če bi se moral odločiti ali grem po robo 10 km na sever ali 10 km na jug od doma, potem ni debate kam. Da pa moram narediti še 50 km dodatno... E, potem pa ni več tako ugodno, kot bi radi nekateri tu prikazali...

Če obvladaš cene, potem pač zgoraj nakupiš tisto kar je ceneje. Če si že gor seveda, ker vozit čez se malokomu splača. Ampak glede na to, da sem kar nekajkrat na leto gor, pa včasih se na koroško iz LJ spustim čez avstrijo že zarad izleta, pustim vsaj za 4-8 tanke bencina ddvja in trošarin avstrijcem, 4-8 pa hrčkom. To je pa že kar 20-40% moje letne porabe.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Citat:

Lahko greš tudi s šleparjem v romunijo, pa nakupiš za celo vas!

Pa ti si res poglavje za sebe ali pa le len, da bi vsaj malo razmišljal s svojo glavo.

Iz MB jih hodi veliko delat v Avstrijo in kje je tukaj problem, da, ko zgoraj naredi nakup za sebe, da še vzame robo za tebe?
Če greš gor in narediš nakup za sebe, za familijo in še za kakega soseda boš še vedno rekel, da se ne splača?

Pred dvemi leti sem v Avstriji kupil JVC avto radio za 35€, pri nas je bil identičen 90€, leclerc ga je imel v akciji za 60€, pa ne mi rečt, da se ne splača kupovat gori.

Če boš gor hodil po dva jogurta se ti res ne bo splačalo, če pa narediš večji nakup za sebe in še za koga, pa se ti definitivno obrestuje.

sad

Guru
24. avg 2007
21.220
9.853
113
Kakor komu. Nekateri bodo za par EUR prihranka šli delat 50 km, drugim niti na pamet ne pride.
Fajn je, da eni druge razumejo, ne pa da se med sabo zmerjajo z bedaki. To je vse.