Citat:
Uporabnik pumaX pravi:
HVALA...sprobam!
Pa tole pecivo "NA SUHO" se mi zdi zanimivo:
http://www.kulinarika.net/recepti/1426/sladice/pecivo-na-suho-/
tole je full fajn, enostavno, hitro pa dobro. Sem sedajle gledala po mapi, pa nimam nobene fotke. Drgač se temu reče tudi gibanica na suho ali pa gibanica na hitro.
lahko pa narediš domačo čokolado, 10 min za pripravo, pa ene 3 ure za hlajenje imaš čisto dovolj
Domača čokolada:
500g mleka v prahu (najboljši je od pomurskih mlekarn)
200 čokolade v prahu
2 dcl vode
250g masla
700g sladkorja (jaz uporabim rjavega) (na netu so recepti s kilogramom sladkorja - občutno preveč)
Maslo stopiš v vodi, dodaš sladkor in vmes mešaš, da je res stopljen sladkor, pa naj ti še kake 3 minute vse skupaj vre. Ta čas v posodi pripraviš mleko in čokolado. Tekočino nato zliješ v suho maso in res hitro premešaš z metlico, da dobiš gladko tekočo maso. Tekočo maso zliješ na pekač, katerega si prej obložila s peki papirjem. Daš v hladilnik.
Ko to maso zliješ na pekač lahko gor posuješ cele lešnike/mandlje in jih z roko malo "potapkaš".
Čokolado lahko izboljšaš tudi tako, da v suho snov streseš 250g-300g kokosa, v tem primeru uporabiš 2,5 dcl vode.
Količin se drži, drugače ti lahko ne uspe