Hitro narejena peciva

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Včasih potrebujem kako pecivo "na hitro"...da je vse skupaj narejeno in pečeno v cca 1 uri.

Do sedaj sem delala Muffine ali kak biskvit s čem namazan, ko me je čas priganjal.
Imate še kak drug recept, za kako "nezakomplicirano" pecivo?

Hvala
roza.gif
 

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
Ena taka zelo na hitro narejena sladica je tiramisu. Nič kuhanja in pečenja, praktično rabiš 15 min za pripravo + čas za ohlajanje.
Ravno včeraj naredili. Božansko.
 

chancey

Pripravnik
26. apr 2010
460
3
18
al pa kremšnite(prašek iz vrečke). Samo zmešaš pa zložiš in to je to, cca 20min dela
evil.gif
 

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Citat:
Uporabnik alpek pravi:
Ena taka zelo na hitro narejena sladica je tiramisu. Nič kuhanja in pečenja, praktično rabiš 15 min za pripravo + čas za ohlajanje.
Ravno včeraj naredili. Božansko.

15 minut za pripravo?
Jaz delam tiramisu vsaj 2 uri! Seveda delam z domačo kremo, naribam čokolado na roke....
wink-1.gif


Tale pecivo "iz vrečke" mi res ne dišijo
frown-1.gif

Raje bi kak "domač" recept!
 

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
Citat:
Uporabnik pumaX pravi:
Citat:
Uporabnik alpek pravi:
Ena taka zelo na hitro narejena sladica je tiramisu. Nič kuhanja in pečenja, praktično rabiš 15 min za pripravo + čas za ohlajanje.
Ravno včeraj naredili. Božansko.

15 minut za pripravo?


Jaz delam tiramisu vsaj 2 uri! Seveda delam z domačo kremo, naribam čokolado na roke....
wink-1.gif

Skuhaš kavo- 5min
Vmes pripraviš ostale sestavine.
Ločiš beljake in rumenjake, iz beljakov stepeš sneg. Če imaš kak kuhinjski pripomoček, ki to dela brez tvojih rok, toliko bolje.
Med stepanjem beljakov, namakaš bebi piškote v kavo pomešano z rumom (tako na hitro ven pa noter, da se ne razmočijo) in zlagaš v posodo.
Sneg je narejen, vržeš noter sladkor, še kako minuto, potem drugega za drugim rumenjake. Ko je to stepeno, narahlo noter vmešaš moscarpone (zame osebno noben domači nadomestek ne zamenja tega).

Na prvo plast piškotov namažeš kremo, potem še eno plast piškotov in še eno plast kreme. Na vrh potreseš grenak kakav. 15 minut je mimo.
Včeraj je bilo zunaj prav hladno, pa smo dali kar na okensko polico hladit, še v hladilniku ni bilo treba delati prostora.

Evo še ena slika ta manjše porcije, velika je že šla.

8422711399_14aa20ceb5.jpg
 
Nazadnje urejeno:

Anamarija

Pripravnik
23. jul 2007
799
0
16
38
Če si ljubiteljica čokolade, je imho tole najboljša, najbolj nezakomplicirana čokoladna torta. Z malo sestavinami, brez moke, dekadentna (take imam najraje
wink-1.gif
).

Nigellina Chocolate Cloud Cake

Pa še nekaj božanskega. Peščica surovin (cream cheese lahko zamenjaš za skuto, maskarpone ali kombinacijo obojega, namesto malin pa lahko daš katerokoli sadje), hitro sestavljeno, vedno uspe.

Raspberry Cheesecake Brownies
 

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
Citat:
Uporabnik pumaX pravi:
HVALA...sprobam!

Pa tole pecivo "NA SUHO" se mi zdi zanimivo:
http://www.kulinarika.net/recepti/1426/sladice/pecivo-na-suho-/

0b.jpg

tole je full fajn, enostavno, hitro pa dobro. Sem sedajle gledala po mapi, pa nimam nobene fotke. Drgač se temu reče tudi gibanica na suho ali pa gibanica na hitro.

lahko pa narediš domačo čokolado, 10 min za pripravo, pa ene 3 ure za hlajenje imaš čisto dovolj
smile-1.gif


Domača čokolada:
500g mleka v prahu (najboljši je od pomurskih mlekarn)
200 čokolade v prahu

2 dcl vode
250g masla
700g sladkorja (jaz uporabim rjavega) (na netu so recepti s kilogramom sladkorja - občutno preveč)

Maslo stopiš v vodi, dodaš sladkor in vmes mešaš, da je res stopljen sladkor, pa naj ti še kake 3 minute vse skupaj vre. Ta čas v posodi pripraviš mleko in čokolado. Tekočino nato zliješ v suho maso in res hitro premešaš z metlico, da dobiš gladko tekočo maso. Tekočo maso zliješ na pekač, katerega si prej obložila s peki papirjem. Daš v hladilnik.
Ko to maso zliješ na pekač lahko gor posuješ cele lešnike/mandlje in jih z roko malo "potapkaš".

Čokolado lahko izboljšaš tudi tako, da v suho snov streseš 250g-300g kokosa, v tem primeru uporabiš 2,5 dcl vode.

Količin se drži, drugače ti lahko ne uspe
tongue-1.gif
 

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Skorpy, zanimivo se sliši!
Pa to pride potem full trdo, ali kot kak puding?

ker jaz ponavadi delam kake domače čokolade s sladko smetano in stopljeno čokolado!
 

Anamarija

Pripravnik
23. jul 2007
799
0
16
38
To gibanico sem že iskala, ker sem jo nekje jedla!
cheer.gif
Jeeej, hvala. Edino močno presladko je bilo (samo vprašanje, če po tem receptu...jaz bom vseeno kot pri vsakem receptu malo zmanjšala sladkor).
 
Nazadnje urejeno:

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Anamarija pravi:
To gibanico sem že iskala, ker sem jo nekje jedla!
cheer.gif
Jeeej, hvala. Edino močno presladko je bilo (samo vprašanje, če po tem receptu...jaz bom vseeno kot pri vsakem receptu malo zmanjšala sladkor).

cheer.gif

Prav tako zmanjšam tudi količino masla, Rame,...če se le da. Dam mogoče namesto 300g masla polovico masla in polovico mleka.
 

grenivka

Pripravnik
1. avg 2007
616
0
16
Jaz tudi vedno zmanjšam količino sladkorja vsaj za polovico, isto maslo. Pa mi je še zmeraj sladica enako uspela, samo sladko ni bilo toliko.
 

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
pumaX: ta čokolada pride trda (sladkor že znižan iz 1 kg na 700g
grin1.gif
)

masla si pa nekako ne upam manjšat, da se mi nebi slučajno ponesrečl.

grenivka: men je tale gibanica na suho carska, pa ne dam orehov ampak lešnike. sladkorja pa vedno dam manj, kot piše v receptih
 

westie

Fizikalc
3. jun 2008
1.753
1
36
113
Jaz sem naredila včeraj te kocke - ne rabiš pečt, super hitro narejeno

Rabiš:
1 liter mleka
400 g sladkorja
3 pudinge (1 vanilijev, 2 čokoladna ali jagodne ali karkoli maš pač rada)
200 g pšeničnega zdroba (griz)
kokos

Zmešaš sladkor, puding in zdrob, v to dodaš 4 dcl mleka in dobro premešaš (da nimaš kepic). Preostalo mleko zavreš in streseš zmes v vrelo mleko. Kuhaš par minut.
Še vročo zmes streseš v namočen pekač (da se ne sprime) in daš na okensko polico (pozimi), da se ohladi.
Ko je ohlajeno, zrežeš na kocke in povaljaš v kokosu.
1696622-grizkoti.jpg
 

Priponke

  • 1696622-grizkoti.jpg
    1696622-grizkoti.jpg
    52,4 KB · Ogledi: 1.338

maleno

Zelenc'
13. okt 2013
1
0
1
Citat:
Uporabnik westie pravi:
Jaz sem naredila včeraj te kocke - ne rabiš pečt, super hitro narejeno

Rabiš:
1 liter mleka
400 g sladkorja
3 pudinge (1 vanilijev, 2 čokoladna ali jagodne ali karkoli maš pač rada)
200 g pšeničnega zdroba (griz)
kokos

Zmešaš sladkor, puding in zdrob, v to dodaš 4 dcl mleka in dobro premešaš (da nimaš kepic). Preostalo mleko zavreš in streseš zmes v vrelo mleko. Kuhaš par minut.
Še vročo zmes streseš v namočen pekač (da se ne sprime) in daš na okensko polico (pozimi), da se ohladi.
Ko je ohlajeno, zrežeš na kocke in povaljaš v kokosu.

Pozdravljeni
Jaz sem naredila ta recept kot ste ga napisali. Ko sem vlila 4dcl mleka v zmes in zmešala ni bilo grudic. Nato sem zavrela mleko in dodala to zmes in nekaj časa kuhala. Ampak meni so se naredile grude med kuhanjem.... po moje so se grudice naredile zaradi gresa...ZAKAJ? Koliko časa bi morala kuhati? Potem sem navlažila pekač in vlila zmes v pekač (precedila zaradi grudic) in dala v hladilnik. Zdaj pa čakam kaj bo.