helikopter v Z zasavju

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.951
6.028
113
Citat:
Uporabnik hermann pravi:
Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:
Če te ustavljajo, brez da si naredil kaj narobe je to navadno buzeriranje državljanov, ki je ostalo iz časov komunizma.

In kako naj vejo, da si naredil nekaj narobe, če se voziš z ukradenimi tablicami, z ukradenim avtom, brez izpita, pijan in zadet?

Eni ste popolnoma
stupid-1.gif
Priporočam ti, da vsakič, ko vidiš 113 vozilo, ustaviš, jim na kolenih s tresočo roko daš papirje, preventivno opraviš alkotest + zdr. pregled za mamila, rektalni pregled (enako velja za tudi za vse potnike), + naj ti cariniki vsakič še preventivno razstavijo vozilo, da nebi slučajno kakšen Mehiški kartel slušal preko tebe kaj pretihotapiti iz Spodnjega v Zgornji Kašelj.

Bo šlo ?

I

Izbrisan uporabnik #9334

@ Capl in Retro:

Bolj se ne bi mogel strinjati. Pri nas je zadnjih 20 let evgenika na pohodu in tu je prostor samo za visoko izobražene in visoko intelektualne ljudi. Vsi ostali slovenci so potisnjeni na obrobje - teh je pa vsekakor več kot pol, že po statistiki.

Njegov blog lepo prikazuje odraščanje in oblikovanje njegove duševnosti. Da ne bi mislili, da je osamljen primer! Vsaka človeška družba ima okoli 4 - 6% populacije, ki so intelektualno podpovprečni in s tem zelo možno tudi asocialni.

Da pa takega človeka sprejmeš v vojaško službo, potem se ga pa po spoznanju predstojni nikakor ne morejo iznebiti - pač zaradi sistema, je pa
stupid-1.gif
Sistemska napaka.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.951
6.028
113
Citat:
Vsaka človeška družba ima okoli 4 - 6% populacije, ki so intelektualno podpovprečni in s tem zelo možno tudi asocialni.
Po mojih opažanjih je ravno obratno, največ asocialnih je med intelektualno nadpovprečnimi.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Redna kontrola prometa je represija? Za moje pojme še premalo kaznovanje folka, ko vozijo ko budale.
Če te ustavljajo, brez da si naredil kaj narobe je to navadno buzeriranje državljanov, ki je ostalo iz časov komunizma.

če voziš pijan pa brez dokumentov naj to zavohajo za ene 5 km in ustavijo samo take. dobro saj če je kdo orenk pijan se vidi... ampak kaj pa brez dokumentov? naj za zavohajno na 5 km? pa če kdo orožje pa mamila šverca naj to zavohajo na 5 km? redna kontrola res ne more biti represija.

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
26
38
Murska republika
Če sem dobro sledil člankom v novicah piše ;da je ustrelil policista med ustavljanjem , to ne opravičuje dejstva da sta hotela preveriti voznika in urediti zadevo po postopku, če je bila zadeva sumljiva bi verjetno bilo potrebno imeti drugačen pristop h obravnavi, dostikrat se ob pogledu na kontrolo prometa ki jo vršijo policisti v naši okolici sprašujem če je postopek policista ki ustavi vozilo in pristopi k vozilu s prednje strani ali sredine pravilen to vse povečuje tveganja za take incidente kot se dogajajo, moti me tudi to da po zakonu voznik mora ostati v vozilu in to pripet in šele pozneje ko mu policist dovoli lahko izstopi iz vozila , policist pristopa k vozilu brez naperjenega orožja--glede na situacijo ki jo oceni --?? in dostikrat tudi brez sodelovanja partnerja ki ostaja pri policijskem vozilu oz nekje v ozadju, to se zdijo malenkosti ki pa lahko vplivajo na take dogodke kot je bil ta incident .

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.637
214
63
Kranj
ytbnd: ti resnično imaš težave res.
v 17 letih 2x plačal radar in še to prvo in drugo leto...nato pa 2x klasična kontrola dovoljenj in prometne, niti 1 minuta dela z njimi....kje je tukaj problem?

SE_P1i

Pripravnik
7. feb 2008
887
0
16
V Ameriki npr. ti bo policaj vedno prišel od zadaj, z roko na pištoli, se ustavi pri zadnjem levem oknu, nagne naprej do prvega levega okna, in nato potrka na okno. Najraje vidijo da ne odpiraš okna, dokler te oni neprosijo.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.951
6.028
113
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
ytbnd: ti resnično imaš težave res.
v 17 letih 2x plačal radar in še to prvo in drugo leto...nato pa 2x klasična kontrola dovoljenj in prometne, niti 1 minuta dela z njimi....kje je tukaj problem?
Super, iz enega primera boš kar potegnil dejstvo, da to velja za vse ?
Brihta.

SE_P1i
ZDA je čisto drug svet, kjer je orožja kot listja in trave.

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
26
38
Murska republika
Saj se ne gre da pride v postopku kontrole pp z pištolo gre se za sam postopek pri sumljivih osebah ki bi naj potekal bolj striktno in ostro, če se gre samemu policistu za njegovo varnost bi to moralo obveljati če pa še vedno velja da smo v sloveniji zaupljivi do ljudi se to včasih sprevrže v incidente nalik tej v temi.
Koliko so za to krive plače policistov ne vem, morda pada motiviranost in posledično se dogajajo napake v delu, sama oboroženost je verjamem v redu šepa pa pri opremi policistov in tu pritrdim policistom da država ne stori zadosti da bi bili opremljeni po najnovejših standardih ki so v veljavi--preteška oprema , jopiči čelade in slaba stara vozila.

Grim

Pripravnik
8. jul 2013
137
0
16
Pa so vedeli, da gre za sumljivo osebo? So bili obveščeni, da se išče ta avto? Ali je šlo za kontrolo prometa, kjer je psiho potegnil pištolo in streljal? Ker to nekako ni isto.

Ker še so bili obveščeni, da se išče rdeč polo (ali kar koli že) v zvezi z ropom, potem bi pa nekako pričakoval, da se malo bolj resno pristopi do vsakega rdečega pola.

Ampak govorim kar nekaj na pamet, ker ne poznam podrobnosti.

delter333

Guru
21. maj 2010
1.929
1.627
113
Notranjska
Citat:
Uporabnik retro pravi:
Vir --24 ur.com

Predsednik Sindikata policistov Slovenije Zoran Petrovič pa je dejal, da jih je dogodek zelo prizadel. "Razočarani in predvsem jezni smo zaradi odnosa vlad do poklicev, kot so policist, zdravniki in gasilci, ki niso uradniki. Ljudje v teh poklicih delajo 24 ur na dan in rešujejo, varujejo življenja. Pa vendar jih vseeno zaradi političnih in drugih interesov postavljajo v tak položaj, da jim zmanjšujejo plače in ne poskrbijo za vso opremo," je opozoril.

Kot pravi, bo ta dogodek zanj in sindikat, ki ga vodi, še dodatna motivacija za delo, da "pripeljemo status policista na mesto, ki si ga zasluži". "Kar se tega tiče niti bodoči minister niti bodoči premier ne bo imel niti dneva miru," zagotavlja Petrovič.

Je res treba vsako tako stanje izrabiti za zgoraj napisano.?

Zdej tudi vojaški sindikat goni svojo. Vsi so bogi vsi opravljajo nevarno službo in so slabo plačani.

Kaj pa drugi?

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Nekateri res nimate pet čistih. Ampak res.

Jaz sem čisto zadovoljen s tem, da policija izvaja kontrole. Koliko nas to boli?
Izpit imam čez 20 let in v vsem tem času sem imel le tri kontrole:
1.ker je bil (službeni avto) v IS zaveden pod napačno barvo in sta posumila, da je bil ukraden ==> lahko le pohvalimo, da sta dobro opravljala svoje delo
2. ker mi ni delala ena zadnja luč; hvala za opozorilo
3. ker sem malo vijugal po cesti (priznam; pisal sms) in sta mi dala pihati

Pri vseh treh primerih z razlogom in povsem na mestu - dobro opravljanje njihovega dela.

To, da sem pa dvakrat padel na radar sem si pa sam kriv.

Tako, da mi res ni jasno, kaj imate nekateri proti delu, za katerega so plačani. Imate slabo vest? Imate vedno nek strah, da nekaj bodo pa našli? Počistite pri sebi.

In odpirati debato "upravičenosti, da te ustavijo" in s tem manjšati odgovornost strelca, ki je več kot očitno motena oseba, je pod vsakim nivojem, povsem neprimerno in bi lahko oziroma bi moral moderator stisniti BAN.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.640
3.094
113
v lokalni ostariji
mene pa kar večkrat ustavljajo...morda pač "sreča"... ustavljajo me clo najraj v traktorju da mi dajo pihat... pa 0.0... pač upajo da bodo pokasirali kak €€€

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Če ne bi tudi krtak za brezveze ustavljali, bi blo na cestah čudo neregistriranih in NEZAVAROVANIH vozil in če te edn tak zabije, ti pa samo z osnovnim zavarovanjem brez kaska?
confused-1.gif

pa sej vemo o teh problemih z Novomeškega konca, kjer je to vsakdan.....
jezen.gif

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
ja sam v prometni dejansko pogleda datum, ker me je enkrat opozoril, da mi čez dva dni poteče, se prav da je ne vzame v roke samo da bolj pametno izgleda.
pa ne rečem,da sem jih bil bilokdaj vesel, ker v svoji ,,karijeri,, sem jim samo zaradi alkohola verjetno že kakšni dve letni delavski plači pustil
bonk.gif

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
26
38
Murska republika
Kvota mesečna mora bit izpolnjena sicer nimajo procentov za uspešno delo, in da mi kdo ne reče slučajno ;da to ne drži !!

Ja pa še nekaj, policist treznemu ne verjame da ni pil pijanega pa itak opazi, pa tudi koliko izmed vas je delalo test treznosti vpričo policista na mestu ugotavljanja za prisotnost alkohola??

Nazadnje urejeno: