Saj pa ni umrl, se še vedno bori za preživetje. Nekje sem slišal, da je malo verjetno, da bo preživel.
Velik problem vojske je ta, da imajo tam notri zelo radi take vojake, ki imajo že kartoteko. En zraven nas živi, ravno pred meseci se je vrnil iz zapora, ker je enega brutalno pretepel, je že spet v vojski. Ta človek je že baje od nekdaj zelo nasilen, marsikoga je že v bolnico spravil, itd.
Če se še kdo dobro spomni par let nazaj, ko je bilo preveč vojakov in so "na cesto" metali že tiste, ki so imeli kakšen manjši prekršek z avtom, na primer, da ni bil pripasan ipd. Očitno je v vojski zaželen človek, ki ima zelo nasilno kartoteko, rope, itd ... oni z majhnimi prekrški, ki se pozabijo pripasati, pa direkt na cesto, ker so za njih "pičke" ali kaj ...
Seveda ne morem mimo tega, da bi spet primerjal nas z ZDA. Če pogledate statistiko, letno je v ZDA ubitih okoli 60 policistov. Torej če vzamemo povprečje, policist in malo na eno zvezno državo. Tam so po večini policisti ubiti iz avtomobila. Velikokrat jih tudi ubijejo tako, da jih pokličejo, ker se je pač nekaj malega zgodilo, policist mirno pride tja, oni pa ga iz zasede poči.
Pri nas smo še lahko srečni, da je tako malo umorov, oziroma, zdaj ne več, ker se mi zdi, da je vsako leto huje. Koliko ni iz sovraštva, toliko jih je iz obupa, kar je skoraj isto.
Umor ničesar ne reši, kvečjemu si za vedno zapečatiš usodo, izgubil boš vse prijatelje, zaupanje itd. S tabo bodo ravnali kot z izmečkom, ki ni več zaželen, da še hodi po tej zemlji. Vsaj jaz sem takega mnenja. Noben nima pravice odločati o življenju drugega človeka, razen sodniki, ko ga obsodijo na smrt. Jaz nimam pravice odločati o vašem življenju, tu na tem forumu, vi pa ne o mojem. Če pa me bo kdo počil, pa upam, da bo hitro šel za mano! Zob za zob.