Hamburger ?

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Dej si se enkrat preberi kaj sem napisal ker deluje kot da branja oz razumevanja ni bilo.

Repliciral sem na debate kolk kraftarja pride tako pivo ki je pregresno drago in sem napisal kako je s mikropivovarjem pri nas.

In briga mene ce ti das 20eur za hambic in si zato pametnejsi od drugih, samo kot ze napsiano mi gre na qrc folk ki hoce opravicevat take cene samo zato ker se njim zdi da so boljsi od drugih in oh in sploh obcutijo vsak koscek mesa kaj je dobro on kaj ne, seveda zmesan z omako in vsem ostalim
 
Nazadnje urejeno:

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Greva še enkrat.....jaz izpostavljam najprej kvaliteto, potem sposobnost nekoga, da se to proda. That is it!
Iz tvojih besed o okušanju mesa skoraj izpade, da ne ločiš med dobrim in slabim hamburgerjem, čeprav sem prepričan, da ni tako. Nadvse ti gre pa na organ cena. Ob pivu te prav tako moti cena, čeprav uživaš v craft pivu. Če so piva in burgerji tak trend, se bo čez čas zadeva stabilizirala in odpadli bodo vsi slabi, ker ne bodo nič prodali - spet cena vs kvaliteta! Definitivno pa tisti, ki bodo ostali ne bodo prodajali piva za 1€ in burgerja za 3,5€, kot bi bilo tebi všeč. In ne, svojega denarja večinoma ne trošim po lokalih s takšnimi cenami. Raje si vrhunske stvari nabavim za domov in ustvarjam sam. Nimam jim pa kaj očitati, dokler je ponudba dobra in ne zanič. To je razlika.
 
Nazadnje urejeno:

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Citat:
Uporabnik twinman pravi:
Greva še enkrat.....jaz izpostavljam najprej kvaliteto, potem sposobnost nekoga, da se to proda. That is it!
Iz tvojih besed o okušanju mesa skoraj izpade, da ne ločiš med dobrim in slabim hamburgerjem, čeprav sem prepričan, da ni tako. Nadvse ti gre pa na organ cena. Ob pivu te prav tako moti cena, čeprav uživaš v craft pivu. Če so piva in burgerji tak trend, se bo čez čas zadeva stabilizirala in odpadli bodo vsi slabi, ker ne bodo nič prodali - spet cena vs kvaliteta! Definitivno pa tisti, ki bodo ostali ne bodo prodajali piva za 1€ in burgerja za 3,5€, kot bi bilo tebi všeč. In ne, svojega denarja večinoma ne trošim po lokalih s takšnimi cenami. Raje si vrhunske stvari nabavim za domov in ustvarjam sam. Nimam jim pa kaj očitati, dokler je ponudba dobra in ne zanič. To je razlika.

Brez zamere ampak ce imas zensko, nej ti da
 

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.235
2.831
113
Lublana
Obišči stran
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
Horsa ste se sam prenajedl,drgac je isti kot je bil....

Pomojem to kar drži. Jaz ga že kakšnih 15let nisem jedel, ker mi je bi enostavno že takrat zanič. Nekateri so se ga do zdaj naveličali, mnogi pa so ugotovili, da obstajajo precej boljši burgerji, ker se je ponudba pri nas na tem področju povečala.
Sicer pa škoda, Horse bi pomojem bil lahko prav dober burger, če bi se malo posvetili pripravi mesa, uporabili precej manj in primernejši kruh ter imeli malo več zmernosti pri dodatkih.
 

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Nasekljan žrebičkov zrezek popečen z gorčico in čebulo v bombici, je še vedno odličen. Se mariskateri burger skrije.
Horse s pleskavico mi pa nikoli ni bil ne vem kaj.
 

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.551
2.946
113
v lokalni ostariji
o okusih se prepirati je neumno.

dejstvo je da so gostinci (in pivovarji) našli tržno nišo ustvarili hype in sedaj se tekmuje kdo bo prodal dražji in manjši hamburger.

jao jao

seveda je svoje dodala še gostilna išče šefa kjer un "mojstr" govori o fuzijah okusov itd itd...

in zdej dobra pleska v nedeljo na sejmu ni več ok...

eh ja...
 

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Evo, gremo malo nazaj k hamburgerjem za zmerno ceno.

V zadnjem mesecu sem bil bolj kot ne po naključju 2x v Tabay Brothers na Gosposvetski v LJ, blizu Slowatch servisa in trgovine.
Lokal je ena taka mala beznica s parimi stoli, šankom in enim pultom, nad hamburgerjem pa nimam pripomb. Ni največji, je pa okusen in solidne velikosti za zmerno lakoto. Najcenejši stane 4 €, najdražji pa 5,60 € (upam, da sem si prav zapomnil).
Enkrat sem jedel French Onion Beef, drugič pa American Classic Star. Bombetke pečejo menda sami, meso naj bi bilo slovensko.
Kuhar in lastnik v eni osebi pa je menda ex-glavni kuhar iz Tokyo Piknik, v tem lokalu mu pomaga brat.

P.S.: nič nimam z njimi, vse te informacije sem zvedel iz debate z njima, ko sem bil tam. Delujeta pa mi kot dva mladca, ki se trudita.
zmaga.gif
 

pocast

Pivovarski majstr
13. maj 2014
1.991
401
83
V petek smo dali ubiti bika, pa sem se letos prvič odločil da bom naredil par pleskavic za burgerje.
Meso (1,5kg) sem pognal čez stroj za mletje dvakrat, da ga bolj zmleje, nato sem pa v maso vmešal eno jajce (naj bi lepo povezalo delce) dodal sol in poper, er pustil na hladnem čez noč. Zjutraj sem nato oblikoval 6 polpetov. Ker imam rad konkreten kos mesa, sem naredil približno 3cm debele, nato sem jih zamrznil. Danes sem stestiral in je meso zares okusno, moti me edino to da sem ga malo preveč popral, ampak ni preveč moteče.
Aja, bikec je celo življenje jedel izključno pašo, po zimi pa seno. Torej nobenih krmil in silaže.
Aja, pa seveda prosta reja, torej veliko gibanja
wink-1.gif

Bom pa tekom tedna naredil en konkreten burger, pa poročam
wink-1.gif

 

pocast

Pivovarski majstr
13. maj 2014
1.991
401
83
Definicij je vbistvu samo v proizvedeni količini piva na leto.
Nebi vedel točno številk, ker se tud razlikujejejo glede na državo. Imaš pa določene meje koliko naredi makro pivovarna (Union, laško), mikro (craft). To je definicija.
V praksi se pa ve: Craftarjiem se zaradi majhnih količni ne splača šparati na surovinah. Če kupuješ na veliko te pride tona ječmena 400€, tona koruze pa 150€, torej veš kako se zoptimizira. Pri craftu se to ne splača, ker bi z slabšimi surovinami (koruza...) premalo prišparal, ker so količine ZELO manjše. Seveda taka računica velja za vse surovine.
V grobem dobimo ven pivo, s precej boljšimi vhodnimi surovinami, posledično je tudi okus, vonj itd precej boljši.
So pa zaradi precej slabše opreme (vsaj splošno gledano) craft produkti precej bolj nekonsistentni in nihajo iz serije v serijo, kar je pa spet za nekoga dobro, za drugega slabo
wink-1.gif
 

pocast

Pivovarski majstr
13. maj 2014
1.991
401
83
Lahko bi se reklo, čeprav butično je ponavadi tisto kar je še v manjših, omejenih količinah
wink-1.gif

V bistvu naše craft pivovarne varijo pivo ki je dostopna vedno za vse (če pač ne zmanjka seriije in moraš počakati da spet zvarijo) Obenem pa varijo tudi limited edition piva, no ta piva bi jaz imenoval butična.
Mislim da je tukaj rahlo zabrisana meja
wink-1.gif
 

THEDuke

Fizikalc
4. maj 2014
1.215
12
38
Dark Chest of Wonders
Dejstvo je da se pri piru use ustavi ko rečeš da je dober pir v štacuni 3e(kos), ti vsak reče da za tak keš dobi ze 6pack merkatorčka.

Večinoma se folk ne bo odlepu od unija in laskega, ki pa nista baš nek presežek.
 

pocast

Pivovarski majstr
13. maj 2014
1.991
401
83
Jah to je pa tako: Raj mam enga res dobrega, kot pa šest slabih. Pač študentsko napijanje sem prerastel
wink-1.gif

Zadnjič sem dal v Sir williamsu za veliko pivo 6,4€. Ja, to je veliko, vendar je šlo za butično zadevo in mi ni žal. Je pa tole seveda za enkrat na mesec, več si pač ne privoščim.
Če pa kdo uživa v večjih količinah poceni piva, mu pa lahko rečem samo:čin
wink-1.gif
 

gr69

Guru
15. dec 2009
11.582
2.629
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik pocast pravi:
Aja, bikec je celo življenje jedel izključno pašo, po zimi pa seno.

Kaj je pa jedel skozi zimo?
17758-icon_confused.gif


Zdaj pa resno - iz katerega kosa mesa si pa delal?
Sicer jaz ne bi tako fino mlel, pa tudi začinil bi šele pred peko. Aja - pa vsaj malo bi meso uležal. Drugače pa je lep komad.

Po čem ste pa imeli meso?
 

pocast

Pivovarski majstr
13. maj 2014
1.991
401
83
Čez zimo je jedel suho seno, torej ne silaže.
Uf full se ne spoznam na mesarijo. Pač to ima brat čez, ker je lastnik kmetije. Jaz sem ravno nekaj pomagal, pol mi je pa rekel če kaj rabim, pa mi je dal dva staka (to mu je mesar razrezal prav en poseben del, neki pri hrbtu?) potem jih je pa vakumsko zvakumiral in sedaj ga dva meseca ne smem pripravit :D
Za mleto meso pomoje niso komplicirali, in je mešano, tako da ne gre pričakovati kake spcifičnosti in nevem kakih okusov. Je pa fajn, ker se ga da res sočno pripraviti.

Glede cene ti ne znam povedati, ker nima malo prodaje. Večino pojemo sami :D ostalo pa proda prijatelju.
 

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Citat:
Uporabnik VAG pravi:
Evo, gremo malo nazaj k hamburgerjem za zmerno ceno.

V zadnjem mesecu sem bil bolj kot ne po naključju 2x v Tabay Brothers na Gosposvetski v LJ, blizu Slowatch servisa in trgovine.

Ni blizu slowatch ampak je zraven
smile-1.gif

Jest sem bil danes ker sem sel v mesto in ker sem tukaj prebral da obstaja.
Pridem, narocil bi amerikanca 4.5 pa frenchya 5.6 eur, pravi joj se opravicujem nimamo nic, ce pocakate pol ure boste lahko(vse je razprodal), no pol sem reku daj vsaj enega za taste in tega na polovico hehe in vprasa kako pecen, recem srednje in to je to. Vsec mi je polpet k je tak debelejsi, hambic zgleda lep, okusen. Meso za moje pojme je bilo bolj raw kot ne ampak me ne moti. Kruh je hvala bogu bel in ne kaksen rumen sladek, je pa bil problem da ni bil do konca pecen in se je ce si pozoren cutilo testo kot se to dostikrat pri pici, ajd sem rekel nebom kompliciral. Skratka kruh, meso in rukola mi je bila zelo ok, omakice pa pac kolkr komu, jest sem opazil zaradi tudi ostalih da na omakce ne padam in jih tudi nebom vec komentiral. Sploh bbq omakce ne ker mi je bila vedno samo cuker in nic drugega, sam tokrat je imel samo ta en hambic in smo tega vzel.

Za nepecen kruh sem si pri sebi mislil da pretiravam ker ga tudi so pokusevalec ni cutil in ker tudi nebom umru zaradi tega, tudi povem ne. Hocem placat in model rece, zato ker kruh ni bil zadost pecen da je hambic gratis hehe. No jest osebno bi ga vseeno placal ker ne mislim delat pompa iz tega ampak model ki pomojem ni slovenec, zna stvari strezt in je to priznal in ne zatavsal, kar je bilo res presenecenje, ker vecine telet k hod na te zadeve vrjetno sploh cutila nebi tega. Skratka enkrat bomo sli probat se ostale.

Plac pa ja je kot mini burkedzinica, skop. Je pa tle bil bivsi ljubljanski piscanc tko da nevem ali bo lokacija laufala na daljsi rok.

Aja edin minus je pomojem da nima robckov /servetov ampak kr rolo brisack
grin1.gif
To bo kaksnega esteta zmotil
 
Nazadnje urejeno:

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Sem jedel za vikend Wagyu burger v Tokio piknik. Luštna zadeva ampak meso popolnoma neslano. Kruh zanimiv, omaka top, rdeča pesa not je bila preveč "zemeljska". Je pa res samo za probat, ker naješ se človek ne.

Potem pa sem bil še v union pivnici in sem jedel "ta poceni" burger (7,20). Tud dober, ampak je mel nek priokus zraven, pa nisem prepričan, a je bila kaka začimba to ali kaj. Bom v petek še enrkat probal pa poročam
grin1.gif