Hamburger ?

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Pa sej ko gres v tujino, po vecjih mestih mas polno fastfoodov in tega, pa ocitno laufa. In glede na to, da je stevilo turistov po Lj v porastu, se ni za bat, da bi jim slo slabo.....

Sam Split poglejte recimo, ko so cez zimo odprl novih nekaj 10 lokalov preteklo sezono, pa vse polno ko je sezona....
 

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Ja fajn.......a pogledamo kok nazaj smo še vsi z lupo iskali prave burgerje?? Enkrat vmes smo dobili še craft piva. Zdej pa celo sr a nje!!! Vse kar se tu dogaja je samo odgovor na vplive okolice in seveda povpraševanje. Skoraj prepričan sem, da je tud takle forum "kriv" za porast ponudbe. A bo to že enkrat jasno?

Ob tem, da še vedno nimamo tapravega US style "ljudskega" burger jointa se pa seveda po dobrem letu od eksplozije burgerjev jamra o premajhnih burgerjih, previsokih cenah in še o snobih iz prestolnice. Kvaliteta je sicer omenjena, a ob predpostavki cene. Tipično.
 

jest5

Guru
18. avg 2007
25.960
-8.674
113
Citat:

Kvaliteta je sicer omenjena, a ob predpostavki cene. Tipično.
Jp, tipično za vse normalne prebivalce tega planeta.
Ene se pa lahko nateguje z navitimi cenami... Tudi prav
grin1.gif
 

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
Horsa cist lepo tamanimo, kdo vam je kriv, da ste izbircni?!

Ma daj, horse je bil dober 10 let nazaj, ko so imeli še ta star štant pri tivoliju, zdaj pa ta namočen kruh in mini pleska. Kar naj ga majo.
 

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Pa to, da hors in injegova nagravžna pleska stane toliko kot recimo lars&sven burger, v katerem je več mesa, ki je nekaj nivojev boljše, tudi šteje. Saj že pri taglavnih šiptarjih ni ravno kaj dosti ceneje, dobro pa itak nikoli ni bilo.
Fensi burgerdžinice s picikato burgerji v centru Ljubljane pa so itak za hipsterje, en cajt bo laufalo, potem pa propadlo. Mogoče bom šel probat, ampak skoraj sigurno samo probat, če velja tisti skeniran račun zgoraj. Dva griza za 9 evrov sta zame no-go, pa če je še ne vem kaka tip top govedina noter. Burger mora biti vsaj tolikšen, da ne greš ravno sestradan ven iz gostilne.
 

Nenasiten

Fizikalc
16. sep 2011
848
73
28
take cene so zato da laži operejo dnar ob tem pa zapravjo čim manj za vhodne surovine. bučman en
grims-1.gif
 

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
Pa sej ko gres v tujino, po vecjih mestih mas polno fastfoodov in tega, pa ocitno laufa. In glede na to, da je stevilo turistov po Lj v porastu, se ni za bat, da bi jim slo slabo.....

Sam Split poglejte recimo, ko so cez zimo odprl novih nekaj 10 lokalov preteklo sezono, pa vse polno ko je sezona....

Ja, v tujini to kar laufa. Zakaj?

Ker dosti potujem, gremo cca 1x na "potovanje" tudi burger sprobat
smile-1.gif

Spomnim se recimo cen teh spodnjih... z ocvrtim krompirčkom + kaka omakica:

Dunaj: 12eur (konkreten burger! Ne za 2 grižljaja)!
Helsingborg: 15eur (s 3 dcl piva Carlsberg gratis)
Malmo: 10 eur (malo manjši burger a + še 2 ogromna čebulna obročka zraven)


Sedaj pa primerjajte plače v teh državah / mestih in pri nas!
uf-1.gif

Pri nas je maximalna cena za tak burger 6eur! Potem bi se lahko mogoče delal nek biznis iz tega.

V Mariboru sploh nihče ne upa odpreti kake take restavracije samo z burgerji, ker bi v parih meseceh to bil propad (s takimi cenami). Ponujajo jih pa v parih lokalih, ampak kjer je povdarek na ostalo hrano (Štajerc, ki se zapira, Q pišek na Taboru,...)
 

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.053
1.269
113
42
Ok samo povejte mi zakaj sploh jeste zraven krompirček? Mislim a ni že kruh sam po sebi dovolj. Men je še ta odveč...

Da o cenah sploh ne govorimo. Lahko imajo v ASu burger za nevem kok dnara pa ful dobr pa majhen ne morš met pa lokal kjer ti je glavna jed burger majhen in drag burger. Če razumete kaj sm hotel povedat
 

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.548
434
83
bravo pumax,
467716-post_slo.gif


se tudi jaz čudim Projekt burgerju v Kranju - očitno zadeva laufa (in bo še nekaj časa), kljub gorenjskim plačam
 

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Ok, je kdo pogledal da je cena za burger +krompirček 11,40€....mogoče bi najprej nehal nabijat o 20€ za burger.

Tebe res ne razumem PumaX? Sej to, kar govoriš je ja jasno. Si kdaj pogledala cene hrane v trgovini v Nemčiji? Ne bomo pa tega rešli na enih hamburgerjih! Sori za Maribor, ampak tam marsikaj ne štima. Nazadnje sem bil tam jeseni in gledal propadat plantažo jabolk, ki jih že drugo leto ni nihče obral. Pogreb.....

Ko sem šel na prvi in moj od takrat edini obisk Beer&Burger festa sem bil najbolj, recimo temu začuden, kako da je ravno eden najmanjših in od najdražjega lokala narejen hamburger najboljši! Imel je tudi zelo najdražje vse ročno narejene sestavine zraven.
Zdaj pa to primerjam s povprečnimi "hamburgerji", ki so zanič, imajo kupljene bombetke in dodatke in stanejo 6 - 7EUR. Nekateri tudi brez krompirčka. Damn....what is wrong here?!?!?

Vsi tisti, ki vpijete da je to nateg, OK. Ampak kaj pravzaprav lahko naredimo? Ne gremo na burger? Lahko....ampak šli bodo drugi.
Če se mene vpraša je pošten hamburger premera 10 cm, notri mora bit 125gr mesa, slanina, pravi sir, 1x omakca in dodatki po želji - če so seveda nestandardni je višja cena. Prave slanine za to pri nas ne delajo - naredi sam. Pravih bombetk pri nas ne pečejo - naredi sam. Kje boš našel pravi sir? Omakca - hm? Sveža zaloga, ročna izdelava, vsi "legal" pogoji za firmo in prava oprema. Hm, hm??
Poštena cena za takle hamburger s krompirčkom je pomojem 8 - 10EUR. Plus, da se še vsedeš v kul ambient i da ima osebje kaj pojma kaj dela. Ostalo je pa res ogromen nateg, ki ga sprejema večina. Samo nateg je v slabih sestavinah, slabi pripravi, slabem odnosu....pa še vedno cenah okrog 6EUR.
 
Nazadnje urejeno:

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik avantgarda pravi:
Pri hamburgerjih se strinjam z mnenjem Boštjana Napotnika (Mladina, 15.3.2013) da:
- se ne spodobi , da bi bil hamburger drag,
- za noben hamburger se ne splača čakati v vrsti več kot pet minut.

Evo s tem se pa ne bi mogel bolj strinjat. Samo takle burger bi moral bit iz lokalnih domačih sestavin skup spravljen, postrežen na štantu TO GO in laufat, kot laufajo bureki in kebabi. Real thing "corner burger joint". To pa nekak ni v trendu, smo le u Sloveniji....
evil.gif
 
Nazadnje urejeno:

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.053
1.269
113
42
In še vedno nevem zakaj kronmpirček zraven. A ni bolj večji burger brez krompirčka
 

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
In še vedno nevem zakaj kronmpirček zraven. A ni bolj večji burger brez krompirčka

Po moje 2 vidika:
1. da se naješ, ker praviloma ti burgerji niso ne vem kako veliki
2. marketinška fora, da je lahko dražji, ker to kao NI burger, ampak obrok
smile-1.gif