Hamburger ?

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
Citat:
Uporabnik zino pravi:
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
Zaprejo ob 22:00. So v trendu. Se zgodi. Vedno imajo guzvo, podpiram njihovo filozofijo "in time nabave" - vedno sveze meso.
Dvojni clasic, s kevin bacon in dvojnim cheddarjem +pippova oranzana habanero omaka + double fried dolenjski krompir = win, win.
Pfuj nerazumljivi hejterji. Pojdi na plesko v HH, so vedno v župi na lagerju.

nikakor ne sme zmanjkat ničesar kar ponujajo. če mu po zaprtju ostane kaj neprodanega in se gre "svežo" ponudbo naj ostanek vrže proč, al pa sam poje. Vglavnem zmanjkat mu ne sme, če mu, potem je neresen. pojma nimam zakaj to zagovarjaš in se ti to zdi ok.
Prideš na tankštelo pa ni dizla, pa rečeš ok, imajo "in time" nabavo, bom počakal do jutri.

Ja, nikakor ne sme zmanjkti. Seveda... Ti si za McD idealna stranka. Meni je pa ravno ta "buticna" izdelava burgerjev fora in zagotovilo, da je roba dobra in sveza. V dobrih ostarijah tudi kdaj pa kdaj zmanjka kakega dobrega kosa mesa, ki ga imajo na meniju, se mi je ze veckrat zgodilo. Pa kaj, naj se na glavo mecem zato? Pri tistih ki imajo polne skrinje zmrznjenega ne zmanjka. Ampak ta pravi gostinci ti povedo, da je pošlo, hinavec ti bo pa zmrznjeno ribo prodal za frisno.

Pa, ce si ze na nafto presel... zakaj morm skoraj vedno cakat dan, dva na gume za moj avto pri vulknizerju, ce jih ima v ponudbi- "menuju" - ja vem glupa primerjava, ampak na nivoju s tvojo o dizlu.

Butična izdelava in to, da imaš dovolj zaloge, da ti ne par ur pred zaprtjem zmanjka, se med seboj ne izključujeta.
 

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.235
2.831
113
Lublana
Obišči stran
KSZ

Tokrat mi je uspelo priti na burger fest in bil tam oba dneva.
Probal sem:
Kavalov Burger z Avstralsko govedino in mozzaerelo - dobro
7 burger - Dobro
Tokyo Piknik - Clasic burger - Odlično
- Wagyu burger - zelo dober ampak zelo drag in mali.
 

Abeta

Fizikalc
13. avg 2007
1.861
3
38
aplauz.gif

ampak, če stane 5€ al pa 7€ pol pa že mora biti nek kulinarični presežek..... saj če dva deci pira iz Hoferja po 4€ prodaš v kaki fenci krigli bo tudi mel čtsto drugač okus...
zmaga.gif
 

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
Citat:
Uporabnik zino pravi:
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:


Ja, nikakor ne sme zmanjkti. Seveda... Ti si za McD idealna stranka. Meni je pa ravno ta "buticna" izdelava burgerjev fora in zagotovilo, da je roba dobra in sveza. V dobrih ostarijah tudi kdaj pa kdaj zmanjka kakega dobrega kosa mesa, ki ga imajo na meniju, se mi je ze veckrat zgodilo. Pa kaj, naj se na glavo mecem zato? Pri tistih ki imajo polne skrinje zmrznjenega ne zmanjka. Ampak ta pravi gostinci ti povedo, da je pošlo, hinavec ti bo pa zmrznjeno ribo prodal za frisno.

Pa, ce si ze na nafto presel... zakaj morm skoraj vedno cakat dan, dva na gume za moj avto pri vulknizerju, ce jih ima v ponudbi- "menuju" - ja vem glupa primerjava, ampak na nivoju s tvojo o dizlu.

moje mnenje: prodaja hamburgerje, samo te, in zmanjka mu le teh. če v oštariji, kjer strežejo alakart in imajo še jedilnik z 50 jedačami, tam mi je nekako spremenljivo če zmanjka ene od 50 sestavin, pri burgerju pa ne. če peku zmanjka žemljic, tudi ni glih dobra reklama.
Če mu zmanjka krompirčka- ok, ampak hamburgerja mu po moje ne bi smelo. in zakaj me tlačiš v mc, mi tudi ni jasno.
 

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.549
2.937
113
v lokalni ostariji
sej folk se dala "neki več" in ne pijejo "klasičnega piva" ne jedo "mcdonalds hamburgerjev" še posebej ne pleskavic na sejmu... ker to pa ni in, no pa ni dobro...

tale hud burger je meni čisto mimo. premajhen, predrag... da pa robe zmanjka je pa sploh adijopamet... ampak očitno to pali pri "fensi šmensi" narodu...
 

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.456
2.176
113
A je probal kdo Cube burger pred Harveyem v Ljubljani. Meni je dober.

Tale Hood na Viču je pa OK, samo kot je en pred mano napisal - premajhen in predrag, vsaj zame
 

elrado

Pripravnik
21. apr 2008
350
0
16
Zakaj točno se delaš "neki več" če rad probaš še nekaj drugega (in ti je celo všeč). Se pravi če imam Orado rajši od sardelc, Bevoga/Erdingerja... rajši od Laškega, Pizzo v dobri piceriji rajši od klasične gostinske, sem fensi šmensi in se delam nekaj več.

In ne povšrečna prepečena pleskavica na sejmu je prepečena olja-polna svinjarija ki pa je fenomenalna če si malce "vesel"
smile-1.gif
.

Ob 3 zjutraj je tudi meni vseeno kaj jem, ko pa mi zapaše, pa pač rad probam nekaj dobrega in tu se tako navadne kmečke gostilne, kot fast foodi bistveno razlikujejo med seboj.

Hood pa "pali" pri narodu, ker je eden boljših burgerjev (ne pleskavic) v Sloveniji!
 

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.235
2.831
113
Lublana
Obišči stran
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:


Seveda je reklama. Ni pa za lase privlečena. To je McD res naredi in tak je bil rezultat. Pove vse o folku ...

Mah daj no. Prvič, Italjani nimajo pojma o Hamburgerjih, možno, da se kje v Italiji najdejo dobri ampak kar sem jih jaz jedel pri njih v restavracijah, ki naj bi imele dobre hamburgerje in tudi nekoliko dražje so vsi na ravni McDonaldsa, Burger Kinga... ali pa celo še slabši le nekoliko večji so ponavadi. Drugič, kako veš kakšen folk je v bil v reklami in kakšni jedci ter poznavalci različnih hamburgerjev so?
In, če je tako, da je itak vseeno in je vse enako, zakaj potem vsi ne jeste v McDonaldsu namesto, da hodite kam drugam ali pa celo doma kuhate? Torej je tudi neka nemška klobasica iz Hoferja enaka, kot prava Kranjska klobasa? Je solata v McD enaka, kot tista, ki si jo doma pripravite? Imajo vse pizzerije enako okusne pizze?.....

Zame je bistvo dobrega hamburgerja meso. V McD pa je meso ena brezokusna žagovina. Kdor ne čuti razlike v mesu mu verjamem, da mu je vse isto, oziroma mu je lahko McD celo boljši saj je nafilan z njihovimi sladkimi omakami, ki sploh dajo nek okus njihovim jedem in je okus mesa popolnoma nepomemben, sploh tistim, ki recimo sploh ne marajo dobre malo "premalo" pečene govedine. Ravno zaradi tega, ker McD burgerji nimajo nobenega posebnega, izrazitega okusa so všeč otrokom in večini ljudi.

Verjamem, da so ljudje, ki bi lahko tako nasedli Mcd hamburgerju. Prav tako, kot bi jaz naprimer lahko nasedel za kakšno drugo jed, ki je ne poznam dobro ali pa jo sploh ne maram kaj preveč, da je domača ali pa, da ni zmrznjena...ali kaj vem kaj. Če pa nekdo nekaj rad je ali pije pa to dobro pozna pa čuti razliko. Prav tako meni ne moreš podtakniti union piva iz steklenice ali pločevinke, ker pijem izključno točeno pivo in takoj čutim razliko. Mnogi bodo trdili, da ni res in je vse isto.

Je pa res, da so v zadnjem času pri nas Hamburgerji kar naenkrat nek hit in se je seveda pojavilo ogromno "poznavalcev", ki vse vejo o burgerjih. Jaz sem že od nekdaj ljubitelj hamburgerjev in sem jih poizkušal povsod kjer je bila prilika in se mi je zdelo, da bi lahko bili dobri, sploh na potovanjih po tujini in to mnogo let prej preden so/ste v Sloveniji ugotovili, da hamburger in pleskavica ni eno in isto
wink-1.gif

Razumem, da nekaterim hamburger nikoli ne bo dober pa, če bo pljučna pečenka v njem, ker jih preprosto ne marate. Samo ne delajte se pametne, da med njimi ni razlike in so vsi, kot iz McD.
 

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Sixpower, če lahko dodam......meni se zdi, da težko ne maraš hamburgerja oz da ti ni dober, razen, če ne ješ mesa. Hamburger je zelo preprosta formula in če se je držiš je rezultat ena tistih jed, ki ti dajo nek ugoden zadovoljiv občutek. Gre pač za mešanico mesa, kruha, slanega, zapečenega, rahlo sladkega, z dodatki zelenjave in omak tudi kislega okusa. To je po defoltu Umami okus, tisti 6 okus, ki te enostavno premami in ga seveda najbolj s pridom izkoriščajo veliki proizvajalci junk fooda, le da je tam vsepolnoi E in drugih dodatkov in vse preveč sladkorja.
Enak efekt je lahko npr. kosilo s kislim zeljem, dobro pečenico, žganci in posuto z ocvirki. Kar naj kdo poizkusi ocvirke prepražit z žlico sladkorja in vse to posuti po žgancih...rezultat je podoben Umami.

Najbolj žalostno je pač to, da če tudi so hamburgerji IN v tem trenutku pri nas, je 95% teh hamburgerjev zanič. Kmalu grem v Stari Pisker na priporočilo, ampak me je že zdaj strah kaj bo. Ogromnim porcijam pač ne verjamem in mi ne pomenijo nič. In če ne bo dobro bom enako napisal kot sem za Hood burger. Kot si rekel je glavna stvar meso.Če to ni OK je fail. Druga pomembna stvar zame je kruh in smo spet pri failu. Meni ni jasno zakaj 95% prodajalcev tega ne upošteva in še več, delajo se oh in sploh inventivne pri enem simpl hamburgerju.
 
Nazadnje urejeno:

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.235
2.831
113
Lublana
Obišči stran
Imaš kar prav. Pri hamburgerju je nekako tako, kot pri pizzi, tudi najslabša je še vedno užitna. Vseeno so pa ogromne razlike med pizzami in enostavno ne moreš trditi, da tega nihče ne opazi, kot naj bi se to zgodilo v McD reklami. Potem je pa tu še stvar okusa, neka pizzerija, ki je meni med boljšimi je za drugega totalen poden. So pa ljudje, ki sploh ne marajo pizz. Enako je pri hamburgerjih.
 

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Jaz razmišljam tako.....kakšen mora bit "stripped down" original okus - in od tu dalje. Vem, da vsi ne razmišljamo tako, ampak obenem to pomeni, da bi vsi morali poizkusit ta "original" okus in potem bi se dalo debatirat. Brez tega pa prosim ne.
 

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.053
1.269
113
42
Najpomembnejša zadeva pri Burgerju je meso. Jaz vedno vzamem zgornjo polovico kruha stran in jem samo spodnjo zraven pa še te na koncu raje male pustim in uživam v mesu.
 

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
OK ne zdaj pretiravat, p kruh stran metat. Privošči si steak v tem primeru. Hamburger v kompletu je dober, ko je dober. Oz. zame cheese burger prevlada. Pa še slanina.....ajaj, pol smo pa tam.