Hamburger ?

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Mleto meso in mozek v surovem stanju se skupaj zmelje in čim manj premetava to maso okrog. Kako boš delal karkoli s skuhanim mozgom? Ta je samo za na kruh namazat......
cool-1.gif
 

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik twinman pravi:
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Citat:
Uporabnik twinman pravi:
Nad Golarjevim hamburgerjem na prvem burger festu sem bil razočaran. Full obetal, dokler ga nisem probal. Meso soljeno vnaprej, spečeno enkrat preveč enkrat premalo.

Kako pa drugace mleto meso oz. pripravis, ce ga poprej ne solis in ne zacinis?

Najraje bi ti kar rekel, da pojdi prebrat celo temo.....to je prva razlika med pravim hamburgerjem in ostalimi načini priprave mletega mesa. Meso je nedotaknjeno do trenutka, ko gre na žar. Posoliš in popopraš samo povrhu in tako je okus zapečenega burgerja pravi. Vseeno precej ljudi tega niti ne loči. Ampak, če je že tema o hamburgerjih......mesa tudi ne moreš npr. kar zjutraj malo posolit in potem začet pečt popoldne burgerjev. Priprava mase za pleskavice in čevape je postopek 48 ur in ko je zaključen je meso mehko in dobrega okusa - ampak to ni tema. Problem je, da neke vmesne faze tega posotpka dajo meso, ki je ali trdo ali razvodeneno in niti slučajno ne ponuja pravega. okusa.

hvala! nisem kuhar, niti gurman zato sprasujem.
 

Abeta

Fizikalc
13. avg 2007
1.861
3
38
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Pa kolikor sem videl, niso sproti pekli mesa, so imeli celo posod že pečenega, ko sem šel mimo. Sem hotel probat, pa sem se že zaradi tega obrnil.

kot pleskavice na gasilski veselici....
grin1.gif
 

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
ksz

A hood burger je samo na vicu al je tudi v siski. Ne dobim nobenga kontakta da bi jih vprasu. Pa delavnik ce sem prav videl je do 22ih?
 

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Ok danes bil. Zmotla me je tabla oz cenik za fasat bozjast pa nemores stat pred njim da ne najedas folku ki tam jė. Hvala bogu je enostaven ker imajo malo stvari.

Probal schedar in bree. Dober meso, pa ceprav se mi cudno zdi da nekateri k ste tolk obcutljivi kaksen je in iz cesa je, sem fasal kr nekaj zvarun oz trdih kosov, mene sicer ne moti, je okusen in pravtako omaka je okusna pa ceprav je to standard omaka kot je potrdil moj sojedec in kar je se potrdil je to da je kruh presladek, ko se je zadeva malo ohladila je bila sladkost se bolj izrazita, nasplosno mi je standardna popecena bombica bolj vsecna oldschool. Ta kruh je kot da je koruzni pa prepojen z mastjo da je tak kompakten.
Nevem over all vredu sem pa po pisarijah pricakoval vec. Aja pa tisti hambi z breejem je mel bree surov oz komaj zasvican. Sem mislu da je to topljeno.

Pivo je vredu a ce bi stregli temno union (glede na to da bevoga isto tocijo kar za tak denar nebi pricakoval) bi mi bilo isto ok.
 
Nazadnje urejeno:

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Kruh je krompirjev....še vedno ne vem in se sprašujem WTF sta mislila s tem. "Lasten razvoj" bombete je bil to namreč, kot tudi sploh komplet njun burger - very special development. Moja je bila zadnjič in pravi da zdaj pa res nikoli več. Žvaruna v mesu, zanič spečeno meso, preveč zapečen(zažgan) kruh, skratka katastrofa in ji je bilo žal, da je šla, ker skupaj itak ne bi šla oz. ne bova šla nikoli več. Te dva modela morata resno razmislit, kaj počneta. Folk, ki tam dela nima pojma kaj dela. Verjetno zaposljujeta tko mal preko študenta. Pa saj tudi izpod njunih rok je hamburger to le po imenu. Zadeva že dolgo diši po eni navadni "give me money I am famous...." zajebanciji folka direkt v čelo. Verjetno si mislita, da sta carja, ker nategujeta folk vedno bolj.....BTW prikolice ni nikjer več ali se motim?
 
Nazadnje urejeno:

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Citat:
Uporabnik twinman pravi:
Te dva modela morata resno razmislit, kaj počneta. Folk, ki tam dela nima pojma kaj dela. Verjetno zaposljujeta tko mal preko študenta. Pa saj tudi izpod njunih rok je hamburger to le po imenu. Zadeva že dolgo diši po eni navadni "give me money I am famous...." zajebanciji folka direkt v čelo. Verjetno si mislita, da sta carja, ker nategujeta folk vedno bolj.....BTW prikolice ni nikjer več ali se motim?

Sej je isti shit s horsom bil. Ko so se zacel sirit je slo sam se down the road, ampak zivel pa bodo, pac zgubijo dolocen tip ljudi in ostanejo jim stranke/ofce od katerih se zivi.
 

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.459
346
83
34
Citat:
Uporabnik pablohasan pravi:
cube burger. vseeno če ne. bolj pleskavica z veselice stajl.

Danes po sili razmer jedel tam..burger ogaben, radio Aktual volume 200, pa sami čapci. Nikoli več.
 

spenstar

Fizikalc
2. sep 2007
966
119
43
Citat:
Uporabnik klemen_ pravi:
Citat:
Uporabnik pablohasan pravi:
cube burger. vseeno če ne. bolj pleskavica z veselice stajl.

Danes po sili razmer jedel tam..burger ogaben, radio Aktual volume 200, pa sami čapci. Nikoli več.
Se nisem jedel Hooda, ampak ce je to tako kot na slikah, potem boljse da ne grem.
Hood burger
 

damirj

Guru
9. maj 2012
5.283
2.402
113
Kaj to eni res pojeste? Kolikor gledam tukaj, se vsi lahko skrijejo proti hamburgerju na Dolgi njivi v soški dolini med Novo Gorico in Kanalom.
 

pocast

Pivovarski majstr
13. maj 2014
1.991
401
83
Zadnjič smo imeli trčaj beer and burger paring. In sicer v kavarni tiskarni, poizkusil sem tri njihove burgerje in lahko rečem samo bravo!
Priporočam
 

pocast

Pivovarski majstr
13. maj 2014
1.991
401
83
Osnovna izvedenka (pač hišni burger) je 5€, za kaj več (rostbeef) je seveda cena večja. Gre pa za precej večjo izvedenko burgerja kot je napr. Hoodov, pa tudi meso je konkretno. Zdelo se mi je ugodno, aja pa imajo solidno pivsko karto.