Citat:
Uporabnik yahel pravi:
Fadil, sem nabavil kozarček te omake oziroma paste. Sicer je dobra, ni mi pa neka fenomenalna. Tudi cukra nisem zaznal v njej. Zaznal sem čili, oljčno olje, mogoče česen...drugega pa niti ne.
V primerjavi s tistim receptom ki sem ga napisal malo višje, je vsaj meni slabša. Vsekakor pa ne slaba. Tista moja omaka ima res malo več svežine zaradi limete.
P.S.:
danes sem delal še zadnjo omako, sicer je spet sladka omaka, mi je pa fantastična. Pa tudi na izgled je super. Delal sem po tem receptu na posnetku
<object width="640" height="505"><param name="movie" value="https://www.youtube.com/v/dVS--KnKx1w&hl=en&fs=1&hd=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="https://www.youtube.com/v/dVS--KnKx1w&hl=en&fs=1&hd=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="505"></embed></object>
Glejte... sladkor boste našli v skoraj vseh živilih z daljšim rokom uporabnosti. Ne dodaja se zaradi sladkanja temveč kot korzervans. Ima namreč to sposobnost, da nase veže del vode iz živila, s tem pa zavira neželjeni razvoj bakterij in glivic.Citat:
Uporabnik Fadil pravi:Tele zadeve pa ni priporočljivo poleti jesti na terasi. Boš v momentu imel roj čebel in os okoli sebe.
Kar se tiče Scotch Bonnet paste iz Planjave tudi jaz ne čutim sladkorja, vendar mi je ženska rekla da je notri, sicer baje da bolj malo.
Osebno me zanimajo izključno chilli paste, seveda brez sladkorja.
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
ksz
Kdaj bi se letos zacelo sajenje oz kaljenje v stanovanju?
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
Cayenne, orangeflame, fresno, santa fe, starflame, anaheim, pepino, bolivian rainbow, morelia in jalapeno red sem dal kalit v 19 šotnih tablet dobre 3 tedne nazaj. So pa vse sorte krepko pod 100k skovilov, ker je meni še užitno