Habanero feferoni

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Maš jih dosti, samo so še mali.Malo pognojit pa naluknjaz zemljo, da dobi luft
wink-1.gif

Sem se odločo dans prekopat/razrahljat zemljo in dodat domač humus, kot gnojilo.Pa da vidimo.
3 mini sadikice pa mam zaj v malem teglčku na višini, kjer je še bolj toplo, 6 tavlkih v gredi pa ima že nekaj plodov in precej cvetov in popkov.

Oktobra pa bom dal v bajto 2 talepi sadiki in upam, da bosta preživeli, kot pri HEPANu.To bi bla majka
cool-1.gif

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Evo, še nekaj mojih čilijev:

Rocoto (Capsicum pubescens)

Od leve: Sweet & Hot, Fish in Pasilla Baio

Pasilla Baio, Rocoto, Rocoto, Pasilla Baio

Tisti, ki pa so že na prostem, so pa še nekoliko manjši.
Nekaj zunanjih pa je šlo rakom žvižgat zaradi polžev... En dan, pa je ostalo samo še steblo.
jezen.gif

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Ja, golazen smrdljiva.... Sem se jih pa vsaj zaenkrat rešil, cimet dela čudeže.

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
zabar, a to ti jih je pozeba pobrala?

Je mogoče že kdo iz čilijev delal omako, ki bi bila podobna tabascu?

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Kdaj so sweet / hot užitni? Imam že dva komada nekje 10cm. Danes in jutri jima še pustim pripeko sonca, potem bo pa verjetno prva letošnja akcija.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Feferon je pripravljen,ko ga lahko z minimalno silo odtrgaš.Če ne gre pač pustiš.Pecl že sam delno oleseni, ko je čas
wink-1.gif

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
Feferon je pripravljen,ko ga lahko z minimalno silo odtrgaš.Če ne gre pač pustiš.Pecl že sam delno oleseni, ko je čas
wink-1.gif

A ni tako, da prvo leto nimajo plodov ampak šele drugo leto?

zabar

fotograf
20. mar 2011
975
0
16
Citat:
Uporabnik Spirit pravi:
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
wink-1.gif

A ni tako, da prvo leto nimajo plodov ampak šele drugo leto?
Od kje ti pa to?
bonk.gif

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
ma nekje sem enkrat prebral samo očitno se motijo... vem da mi je ostlao v spominu, da šele v drugem letu obrodi. Okej nima veze, me veseli, da nimam prave informacije
cheer.gif

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
ja verjetno bi se vsi jebal s tem, če bi komaj drugo leto raslo
smile-1.gif

So tr00
grin1.gif

Kivi je taka planta, da rabi leto ali dve pol pa začne rodit
grims-1.gif

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Pravzaprav rabi kivi več kot kako let ali dve, vsaj tri ali štiri. Vsako pomlad gledam, če so kivijeve babe že godne za oploditev, pa še niti sedaj po treh letih niso prišle v puberteto. Edinemu kiviju med aktinidijami se že meša... Se bo pa verjetno naslednje leto že kak ženski cvet odprl.

Pri čiliju pa je tista o enoletnem zamiku rodnosti zelo za lase prevlečena. Edino pri drevesnih čilijih je tako, da je prvo leto najslabše, šele v drugem letu začne polno rodit in se to potem nadaljuje še precej let.

zabar

fotograf
20. mar 2011
975
0
16
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
Pojemo.
Dons sem si za večerjo spekel pleskavico na oljčnem olju v katerem sem imel čilije, nasekljane in cele! Seveda sem potem popekel še lepinjo in rezultat je bil odličen!
Spil sem čez tri pire (saj vem, da to še ojača vse skupaj), prav super je blo....
smile-1.gif

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Pa Presneto ej, kaj potem, ko moraš srat, greš s hladilnim mazilom pa sproti mažeš al kako?
bonk.gif