Habanero feferoni

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik gretzky pravi:
A imaš rastlino kam privezano/podprto/...ali pa je "samonosna"?

Pri meni sem včeraj opazil prvi plod na Bulgarian carrot.
cheer.gif

Sider je dolg šele cca. 3 cm, ampak sem ga vseeno vesel.

zdaj je naslonjen na eno steno, prej je bila tudi zavezana, načeloma pa je "drevo" samonosno ker je vse ze olesenelo, je pa pretezek za lonček in bi se drugače prevrnil.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.008
11.131
113
če je le malo zeleno še, pride zadeva k sebi, vsaj po mojih izkušnjah. Narava dela čudeže.

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
ksz...
Koliko so kaj veliki vaši čiliji? Pri meni so zelo različni. Eni rastejo bolj v luft (35 cm), drugi pa bolj v širino (12-15 cm, pa široooki zeleni listi). Numex Twilight sta pa itak zelo majhni (in ozki). Predvidevam, da je to bolj lena sorta. Semena pa so vzklila ob približno enakem času kot pri ostalih čilijih.
p.s. Pri Bulgarian Carrot je plod dolg kakšnih 5 cm, kmalu bo trgatev
cheer.gif

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Prvi Numex Twilight. Se mi zdi, da ko bo malo kugla pritisnila, da bodo tudi ostali kmalu zadaj.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Včeraj sem jih posadil v zemljo, v precej neprozorno toplo gredo.Zaj pa bojo švicali
smile-1.gif

Največja sadka je okoli 30cm pol še ena velika malo majn kot 30 cm, ostalo pa je še mini oz. centimetersko.Je pa res, da smo komaj konec maja
cheer.gif

zabar

fotograf
20. mar 2011
975
0
16
Men pa tole ni čist nič jasno....
A je ta tvoje bolgarsko korenje veliko 5cm ali 5mm?
shocked-1.gif

Pri meni namreč na nobenem še ni popolnoma nič, čeprav izgledajo zdravi in močni!
Se mi je pa zgodila jeba, ker na tablice nisem napisal z alkoholnim flomastrom in mi je dež vse napise izbrisal, tako da pojma nimam, kateri je kateri... Imam pa 50 sadik, same hude!!!
grims-1.gif

Ravno danes sem začel s presajanjem iz tople grede v "tegelce" in na vrt!!! Je pa kar jeba s placom, dobro, da moja ni prevelika ljubiteljica rož, tako da bodo po policah namesto rož kar čiliji!
Drugač pa, kamor pogledaš, samim čiliji...
cool-1.gif

gretzky

6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Tako kot sem napisal. 5 cm, pa še kar raste.
cheer.gif

Cvetove imajo še habanero orange in bolivian rainbow, ostali so še bolj "leni".

Če je lepo vreme in če sem doma, jih prenesem malo na sonce, proti večeru pa nazaj noter. Imam pa 13 lončkov z različnimi čiliji in lončkov z nepalci.

Westie: kdaj boš prevzela nepalce, so že za oddajo

gretzky

6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik zabar pravi:
Jih pa ponujaš ko male psičke!
smile-1.gif
Ni mi sile, ampak je rekla, da bi vzela enega. Saj tudi ti lahko dobiš kakšno flanco, ne bit tako užaljen.

Drugače pa Bolgar ni dolg 5 cm, ampak že 7 (če pa meriš po loku, je dolg celo 8 cm).

zabar

fotograf
20. mar 2011
975
0
16
Citat:
Uporabnik aviator pravi:
tudi moji sp pokukali iz zemlje
cheer.gif
Pa misliš, da bo kaj letos iz tega? A ni že malo pozno?
Gretzky ima že 7cm dolge plodove, tvoji pa so šele pokukali iz zemlje?
sprasujem se.gif

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Težka bo. Jaz sem Habanero, Numex Twilight in Sweet / Hot sadil v sredini januarja, pa ima zaenkrat samo Numex en mali sadež, habanero še niti ne cveti, čeprav je že 20cm v višini. Moruga S. pa sem včeraj presadil na vrt, ta se pa itak ne gre zraven in dvomim, da bo letos kaj iz njega, Je bolj zaradi firbca.

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
jaz posejal začetek januarja in ima večina že plodove (zelene), hungarian wax so pa že lepi 7 do 8 cm rumeni
wink-1.gif
prilimam kakšno slikco, v lgavnem letina se bliža, čakamo pa bolj na sončne dni, ker tole deževje vsaki dan je rahla katastrofa.

zabar

fotograf
20. mar 2011
975
0
16
Hm, razmišljam, zakaj pri meni še ni plodov? Prišlo mi je na misel, da sem nekje bral, da močnejši čiliji kasneje rodijo, jaz pa imam res samo najmočnejše posajene....
sprasujem se.gif

gretzky

6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Danes sem opazil, da je tudi na Habanero Orange-u en plod, velik je manj kot 1cm. Cveti pa na polno.

zabar

fotograf
20. mar 2011
975
0
16
Citat:
Uporabnik gretzky pravi:
Danes sem opazil, da je tudi na Habanero Orange-u en plod, velik je manj kot 1cm. Cveti pa na polno.
Gretzky, a lahko kakšno slikco svojih čilijev prilepiš?
sprasujem se.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Dans bom jaz zadevo presadil v lonce zunaj, ker sem jih malo zanemaril do zdaj, ko sem bil zaposlen.

V glavnem, a priporočate kak poseben gnoj + zemljo?

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Zemljo za paradižnik in zelenjavo + Compo gnojilo za paradižnik in zelenjavo. Pa ne tekoče. Jaz imam posajene na različnih lokacijah in tisto, kar mi je ostalo, sem dal kar nekam v zemljo, kjer je bil plac in najbolje se obnese našteta kombinacija.

aviator

Fizikalc
20. avg 2007
6.200
0
36
Kransterdam
Citat:
Uporabnik zabar pravi:
Citat:
Uporabnik aviator pravi:
tudi moji sp pokukali iz zemlje
cheer.gif
Pa misliš, da bo kaj letos iz tega? A ni že malo pozno?
Gretzky ima že 7cm dolge plodove, tvoji pa so šele pokukali iz zemlje?
sprasujem se.gif

mal bolj pozno sem jih naročil, če bo bo če ne ne, to je moje prvo leto
smile-1.gif

imam pa še semena 7 vrst za drugo leto, ki jih bom posadil pravo časno