Groza na obvoznici, danes ob 06:35....

PiLLLe

stranger
18. dec 2007
2.068
0
36
Ljubljana/Novo Mesto
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:

BTW - Saj vem, da opazuješ dogajanje (kot bi ga baje morala tudi jaz), ampak vseeno tole pojasnilo - avtobusi običajno preklapljajo žmigavce: desni dela, ko stoji na postajališču, potem vklopi levega, ko gre ven. Skratka - če bi tvoja mati (in ti) gledala okoli sebe, bi videla, da je gospod avtobusar izklopil desni žmigavec iz česar sledi, da bo v roku sekunde ali dveh
vklopil levega in šel ven. Pa ne bi bilo treba na polno žlajfat.

Ni zavijal z postajalisca, ampak so pred njim zavijali desno pa je hotel iti okoli njih, sam nisem reagiral ker sem hotel da vidim koliko casa rabi mama da reagira (vcasih je treba opazovat kako vozi, da lazje diagnosticiram napake na avtu in hkrati tudi vzroke)
Citat:

Citat:
Uporabnik PiLLLe pravi:
Druga je ta da bo pocasi treba spremeniti mentaliteto drzavljanov slovenije, ker je mentaliteta taka, samo jaz sem tu, za ostale me bk. E ti ostali pocasi kupujejo vecje in tezje avtomobile, in mocnejse kamione. Pa ko voli nek izvoli, izsiljujte.
Tretja je pa ta da bi se ze enkrat te ceste uredile, cetrta pa ta da bi policaji bili bolj pismeni.

Kul.
In kaj naj naredimo tisti, ki za te mašine nimamo denarja?
Se pustimo požret?
Jebat ga ne, jaz bom za svojo varnost poskrbel(pocasi bo res treba glede na stanje na cestah), kako bos pa ti za svojo je pa tvoj problem.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik PiLLLe pravi:

.... sam nisem reagiral ker sem hotel da vidim koliko casa rabi mama da reagira (vcasih je treba opazovat kako vozi, da lazje diagnosticiram napake na avtu in hkrati tudi vzroke

Niti ne želim vedeti, kako lahko na osnovi reakcije tvoje mame sklepaš na napake na avtomobilu.
crazy1.gif

Citat:
Uporabnik PiLLLe pravi:

Citat:
Uporabnik PiLLLe pravi:

Druga je ta da bo pocasi treba spremeniti mentaliteto drzavljanov slovenije, ker je mentaliteta taka, samo jaz sem tu, za ostale me bk. E ti ostali pocasi kupujejo vecje in tezje avtomobile, in mocnejse kamione. Pa ko voli nek izvoli, izsiljujte.

Tretja je pa ta da bi se ze enkrat te ceste uredile, cetrta pa ta da bi policaji bili bolj pismeni.

Citat:
Uporabnik kozarec pravi:

Kul.

In kaj naj naredimo tisti, ki za te mašine nimamo denarja?

Se pustimo požret?

Jebat ga ne, jaz bom za svojo varnost poskrbel(pocasi bo res treba glede na stanje na cestah), kako bos pa ti za svojo je pa tvoj problem.

Lepo.

Zdaj, ko si lepo priznal, da so vsi tvoji predlogi vezani izključno na "korist tvoje riti" (kako tvoje "jaz sem močnejši" obnašanje na cesti vpliva na varnost drugih, niti ne mislim začenjati), se lahko lepo prosim umakneš iz debate?

Tu namreč govorimo o varnosti VSEH in ne o varnosti izključno tvoje riti.

Najlepša hvala.

Nazadnje urejeno:

PiLLLe

stranger
18. dec 2007
2.068
0
36
Ljubljana/Novo Mesto
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
Baje je cel problem s tem šengenom, ker je baje preveč ljudi in jih nimajo kam prezaposlit.

Da bi jih pa dali na cesto (kot prometne policaje), pa nihče noče razmišljati.

Ce nasi politiki nebi bili retardi bi lahko te ljudi preprosto zaposlili in sicer bi odprli novo policijo, nekako tako kot imajo americani...highway patrol local sherif ....

PiLLLe

stranger
18. dec 2007
2.068
0
36
Ljubljana/Novo Mesto
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
Niti ne želim vedeti, kako lahko na osnovi reakcije tvoje mame sklepaš na napake na avtomobilu.
crazy1.gif
Lepo, mati se prevec umika nabija na luknje...okvare na koncnikih.
Prevec ima tezko nogo na bremzi..okvaree na zavornem sistemu, in rokah...
itd itd

Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
Lepo.
Zdaj, ko si lepo priznal, da so vsi tvoji predlogi vezani izključno na "korist tvoje riti" (kako tvoje "jaz sem močnejši" obnašanje na cesti vpliva na varnost drugih, niti ne mislim začenjati), se lahko lepo prosim umakneš iz debate?

Tu namreč govorim o varnosti VSEH in ne o varnosti izključno tvoje riti.

Najlepša hvala.
Tu nisem nic priznal, a nebom se zdaj vozil v citroenu ax-u v znaku podpore tebi ker nimas dinarckov
smile-1.gif

Kar se pa tice varnosti vseh sem pa ze lepo napisal, avtosole, vozniki, drzava policija...

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Avtošola traja nekaj mesecev. Vse ostalo se učimo na cesti. Zato je nekako računanje na avtošolo jalovo, da ne rečem še kaj hujšega.

Vozniki so, kakršni pač so. In sami od sebe se nikoli ne bodo spremenili.

Policija je pa tam, kjer jo pač imamo - na toplem in varnem. Daleč od cest.

BTW - Ne govorim o tem, da moraš ti v znak podpore voziti kripo. Mi gredo pa ultra na **** mačoti v težkih avtomobilih, ki se vozijo kot osli, v primeru nesreče si bodo pa popraskali mezinec, drugo stran pa ubili.

To je tisto, kaj si jaz mislim o tvojem predlogu "kupimo si težak avto, pa bomo potem videli, kdo bo koga je.bal".

(ga sicer razumem, ne razumem pa "briga me zate" logike, ki jo pri tem uporabljaš - ker mi daje slutiti, da sodiš med R, ki rabijo 10 ton železa, da kompenzirajo primanjkljaj, ki se ga neposredno ne da kompenzirati).

Nazadnje urejeno:

PiLLLe

stranger
18. dec 2007
2.068
0
36
Ljubljana/Novo Mesto
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
Avtošola traja nekaj mesecev. Vse ostalo se učimo na cesti. Zato je nekako računanje na avtošolo jalovo, da ne rečem še kaj hujšega.

Vozniki so, kakršni pač so. In sami od sebe se nikoli ne bodo spremenili.

Policija je pa tam, kjer jo pač imamo - na toplem in varnem. Daleč od cest.

BTW - Ne govorim o tem, da moraš ti v znak podpore voziti kripo. Mi gredo pa ultra na **** mačoti v težkih avtomobilih, ki se vozijo kot osli, v primeru nesreče si bodo pa popraskali mezinec, drugo stran pa ubili.

To je tisto, kaj si jaz mislim o tvojem predlogu "kupimo si težak avto".
(ga sicer razumem, ne razumem pa "briga me zate" logike - ker mi daje slutiti, da sodiš med R, ki rabijo 10 ton železa, da kompenzirajo primanjkljaj, ki se ga ne da kompenzirati).

Sola je par let, zato se ucimo na sihtu...zakaj pol sploh v solo!?!?!
Avtosola je tista ki bi te morala nauciti, ne pa to da mi instruktor razlaga, lej ko te bo pripeljal sem poglej levo in glej tja dobre 2 sekunde pol poglej desno gled isto 2 sekune pa ceprou ni nikol nobenga ker je enosmerna itd itd.

Vozniki se bojo spremenili, ko jih bo 1000 dobil batine se bojo pocasi zadeve zacele premikat...

Za policijo se pa itk ve kje je, na toplem na kavicah. (imel prometno 300m stran od policijske postaje, cakali smo jih 45 min
uf-1.gif
)

Zaenkrat se pa furam v pezoju ki je mehak kot zenska :D pipnes prevec pa se pozna :D ko bo pa druzina bo pa kak SUV pred hiso ker nocem da mi kak pijancek mulce ubije
wink-1.gif

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik PiLLLe pravi:

Citat:
Uporabnik kozarec pravi:

....

Sola je par let, zato se ucimo na sihtu...zakaj pol sploh v solo!?!?!

Preden se razpišem - se delaš tako grozovito neumnega, ali dejansko si tako grozovito neumen?

(in če dobro premislim - je v obeh primerih škoda časa za moje "razpisovanje").

Mogoče samo namig - torej ti še danes s cizo po vasi zbiraš star papir na točno enak način, kot si ga v 3. razredu osnovne šole?

(si pridem to pogledat - in pofotkat).

Nazadnje urejeno:

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
ksz
Kolk enga klobasanja okol jasne zadeve.
Vozilo se je prehitro in s premajhno varnostno razdaljo. Klasičen zrok za večino nesreč. Treba je samo še ugotovit kdo so tisti, ki so tako bedasto vozili.
Kaj so zdaj kamioni kot taki, krivi?
Pha, edini, ki pa je pravočasno ustavu pred stoječo kolono (spoštovani 61 letni staridec) je v očeh nekaterih kljukcev tukaj (ala turbobič, XXL itd...) pa bedak.
Ma sej res, dandanes na slovenskih cestah računat, da bo še kdo za njim pravočasno ustavu, je res bedasto.
Porkamadona pri nas se vozi kot na vlaku. Če se zaleti lokomotiva se skupaj z njo zaletijo vsi vagoni.

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
ksz
Evo zdej, ko sem se vključeval na obvoznico (iz Litije) proti LJ tri avtomobile pred menoj vozi nek kamiončič naložen z enimi velkimi gradbenimi ploščami in valda se ne more z 80km/h vključit na avtocesto, ker mu pač ne potegne tok. Sam pr seb sm si reku pazi zdej ko bo avto kateri vozi za njim skočil z nekih 30km/h na avtocesto...in glej ga zlomka model RES TO NARDI (avto R Senic) od zadaj pa en šleper, kateri je normalno vozil, se skoraj v rit zabije Senicu......milsm
13.gif

In ne niso tovarnjakarji krivi za vso zlo na tem prelepem svetu, ampak so to v večini primerov vozniki osebnih avtomobilov.

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Citat:
Uporabnik stardec pravi:

Pha, edini, ki pa je pravočasno ustavu pred stoječo kolono (spoštovani 61 letni staridec) je v očeh nekaterih kljukcev tukaj (ala turbobič, XXL itd...) pa bedak.

jaz nisem rekel, da je bedak, pač sem samo omenil da mi ni jasno zakaj se je ustavil na enem izmed pasov, ko sta se druga dva lahko umaknila na odstavni pas. Res je tudi, da ne poznam okoliščin nesreče tako, da sem tudi dal izjavo, mogoče malo prehitro. Ti pa dam prav, da je edini ki se je pravočasno ustavil pred stoječo kolono.

Nazadnje urejeno:

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.211
1.383
113
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
ksz
Kolk enga klobasanja okol jasne zadeve.
Vozilo se je prehitro in s premajhno varnostno razdaljo. Klasičen zrok za večino nesreč. Treba je samo še ugotovit kdo so tisti, ki so tako bedasto vozili.
Kaj so zdaj kamioni kot taki, krivi?
Ma sej res, dandanes na slovenskih cestah računat, da bo še kdo za njim pravočasno ustavu, je res bedasto.
Porkamadona pri nas se vozi kot na vlaku. Če se zaleti lokomotiva se skupaj z njo zaletijo vsi vagoni.

Pozabil si povedat da se je po nesreči postavil kar na vozni pas, namesto na odstavni. In s tem povzročil prometno nesrečo z smrtnim izidom.

elvir_vr6

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
22. avg 2007
3.297
0
36
Točno tako, atej nosi velik del krivde za smrt...zgleda, da mu ni bilo jasno, kam naj se postavi....
bonk.gif

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Kot jaz zastopim stanje, se je pač lepo ustavu za stoječo kolono. Odstavni pas se mora itak pustit frej za intervencijska vozila.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.211
1.383
113
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Kot jaz zastopim stanje, se je pač lepo ustavu za stoječo kolono. Odstavni pas se mora itak pustit frej za intervencijska vozila.

Koliko sem jaz slišal po TV se je po nesreči parkiral na prazen vozni pas.

Tamara

mX's girl
23. jul 2007
3.718
0
36
43
vedno korak pred tabo
Citat:
Uporabnik predator pravi:
ksz
Evo zdej, ko sem se vključeval na obvoznico (iz Litije) proti LJ tri avtomobile pred menoj vozi nek kamiončič naložen z enimi velkimi gradbenimi ploščami in valda se ne more z 80km/h vključit na avtocesto, ker mu pač ne potegne tok.

Danes zjutraj spet. Ista lokacija. Se vključim na AC iz Šentjakoba v kolono, kar naenkrat prileti iz MB smeri en [censored] po voznem pasu. Hop na priključevalnega (iz Šentjakoba), hop nazaj na voznega (dva avta pred mano) in hop na prehitevalnega
bonk.gif

kaj si ti ja nor
jezen.gif

ma jst bi bila že zdavnaj mrtva, če ne bi opazovala kaj se okol mene dogaja.