Groza na obvoznici, danes ob 06:35....

Domzalcan

Vzoren Državljan RS
22. jul 2007
228
0
16
42
Domaležale
Citat:
Uporabnik asko pravi:
Mah te tovarnjakarji so pa najhujši. Še zlasti vzhodnjaki. Jest bi vsem tem tovornjakarjem prepovedal voznjo cez dan al pa naj placajo visoke takse. Tovor lepo na zeleznico.

Svaka cast in vedno so tovornjakarji krivi?

Ko sem stal v koloni sem vidu norce v raznih avtih, celo BABE ko dirjajo po odstavnem pasu kdo bo prej na izvozu!
uf-1.gif
res svaka cast tistim!

Domzalcan

Vzoren Državljan RS
22. jul 2007
228
0
16
42
Domaležale
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:
daj ne glumi, kaj mislis da si lahko samo nekaj zmisljuje in postavlja omejitve?Prometni zakoni so mednarodni, in po tvojem razmislanju se nisi spomnil da bi ti vzshodnjaki iste omejitve uvedli proti nam.Smo pac v EU in tu je svoboden pretok blaga in storitev, na to bi prej mislili ko ste veselo glasovali za vstop v EU.Ko smo bili se samostojna drzava se je dalo tranzit nadzorovat z dovolilnicami, sedaj pa se lahko vsak pelje kje se hoce in kolikokrat se hoce.

Čestitam za tale post. Sorry za off.

Domzalcan

Vzoren Državljan RS
22. jul 2007
228
0
16
42
Domaležale
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
Zakaj se šleparjem ne prepove promet med 6h in 9h in med 15h in 17h?
Vsaj v okolici mesta (obvoznica).

Samo ideja...
rolleyes-1.gif

Kot da bi jaz tebi prepovedal odhod na WC v tem času, pa ščij v hlače
13.gif

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik keber pravi:

Med vikendi ne vozijo nikjer (problem rešen sam od sebe)

Če sneži se parkirajo po avtocestah (problem rešen, saj v tem primeru tudi drugi ne vozimo)
evil.gif

Tista revščina od tovornjakov, ki gre po Vipavski dolini, se preusmeri na Fernetiče (problem rešen)

Da bo vozili kje drugje, je pa sploh super ideja. Pomisli gužve po Tržaški, Dunajski, Celovški, Dolenjski ob konicah.

(na hitro zbran premislek, več jutri)
nahrung002.gif

Vedno bereš samo tisto, kar ti pri pametovanju ustreza?
bonk.gif

Bilo je namreč izrecno napisano, da nimajo kaj delati v LJ (razen, če je v potnem nalogu izrecno navedena ciljna lokacija v Lj). Da nimajo kaj delat na regionalnih cestah. Še dodala sem stavek, da se tako izloči tranzitarje, ne pa redno dostavo.

Celovška. Dunajska, Tržaška je pa vsaj nekoč bila v Lj in celo spadajo med regionalne ceste.

Danes pa res nisem preverjala, če so še znotraj rumenih tabel, tako da če je danes kdo selil table, se pa opravičujem.

nahrung002.gif
nazaj. Ker kasneje ne bo več prilike (ne da se mi brati in še manj odgovarjati na natolcevanja, ki so posledica tega, da nekdo načrtno "spregleda" nekaj moji stavkov).

PS: Še prevod - drugje je npr. AC LJ-KP. In ne Karlovški most.

Nazadnje urejeno:

PiLLLe

stranger
18. dec 2007
2.068
0
36
Ljubljana/Novo Mesto
Najlepse mi je ko berem kako si nekateri vbijete eno stvar v glavo in samo to tupite dalje. Problem nasih cest je v voznikih samih, vsem se nekam mudi, vsi so nekam zivcni, in pol dobimo take primere kot so ta danes. Veliko takih primerov se nebi zgodilo ce vozniki nebi skakali levo desno brez dobre presoje svojih pocetij. Veliko jih vidi U prehitevalni se hitrej premika, skocijo nanj brez smernika, v tem momentu avti pred njim zabremzajo ta poci v tistega spredaj, a voznik kamiona je imel primerno varnostno, a ker se je [censored] urinil mu je preprosto zmanjkalo tistih 10m kar se pa pozna ce vozis 40ton. In takih primerov je miljon, sem vsak dan na cesti, vecinoma po centru ljubljane, in sem ze preprosto sit tega da moram skoraj da ne 2x dnevno skakat vn iz kamiona da brihtnezem na brihtolih nekaj dopovem. Ocitno bo treba Gun omislit pa sam strelat. Pac tko je ne, obnasate se (obnasamo se) kot da smo ravnokar prisli iz stale in da je ves svet nas.

Domzalcan

Vzoren Državljan RS
22. jul 2007
228
0
16
42
Domaležale
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Če sneži se parkirajo po avtocestah (problem rešen, saj v tem primeru tudi drugi ne vozimo)
evil.gif

Tista revščina od tovornjakov, ki gre po Vipavski dolini, se preusmeri na Fernetiče (problem rešen)
Da bo vozili kje drugje, je pa sploh super ideja. Pomisli gužve po Tržaški, Dunajski, Celovški, Dolenjski ob konicah.

nahrung002.gif

Če se ne motim, je sobota del vikenda, kjer vozijo povsod, tudi po avstriji a le do 15h. Po Beneluxu (Belgija, Holandija, Luxemburg) lahkov vozis petek in svetek, za praznik, kadarkoli. Zakaj? Nevem, majo že prekleto dober razlog!

Domzalcan

Vzoren Državljan RS
22. jul 2007
228
0
16
42
Domaležale
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
Citat:
Uporabnik keber pravi:
evil.gif

nahrung002.gif

Vedno bereš samo tisto, kar ti pri pametovanju ustreza?
bonk.gif

Bilo je namreč izrecno napisano, da nimajo kaj delati v LJ (razen, če je v potnem nalogu izrecno navedena lokacija v Lj). Še dodala sem stavek, da se tako izloči tranzitarje, ne pa redno dostavo.
Celovška. Dunajska, Tržaška je pa vsaj nekoč bila v Lj.
Danes pa res nisem preverjala, če so še znotraj rumenih tabel.

nahrung002.gif
nazaj. Ker kasneje ne bo več prilike (ne da se mi brati in še manj odgovarjati na natolcevanja, ki so posledica tega, da nekdo načrtno "spregleda" nekaj moji stavkov).

PS: Še prevod - drugje je npr. AC LJ-KP. In ne Karlovški most.

Nevem, kje na dunajski hudiča vidiš kakšnega tujca s kamionom? Ne vem. mogoce osebni avtomobil? Jaz še do danes nisem videl niti enega tujca na Dunajski. Na celovski veliko, saj je tam edina povezava med gorensko in primorsko AC!

PiLLLe

stranger
18. dec 2007
2.068
0
36
Ljubljana/Novo Mesto
Citat:
Uporabnik Domzalcan pravi:
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:

Samo ideja...
rolleyes-1.gif

13.gif
Tut ce se poscije bodo hlace cez 15 min suhe, v primeru da ima gretje sedezev se kako minuto prej
smile-1.gif

Primerno bi bilo da bi mu odvzel od place, mu onemogocil dostop do sihta. E to ti je isto.Dobesedno uzemanje kruha iz ust.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:

Nevem, kje na dunajski hudiča vidiš kakšnega tujca s kamionom? Ne vem. mogoce osebni avtomobil? Jaz še do danes nisem videl niti enega tujca na Dunajski. Na celovski veliko, saj je tam edina povezava med gorensko in primorsko AC!

Hja, zjutraj kar precej šleparjev rine z obvoznice gor. Kakšne tablice imajo, me BK.

Zame je tranzit namreč tudi to, da se nekdo vozi iz MB v KP, pa vmes pleza po vseh mogočih regionalkah.

Nazadnje urejeno:

ahmet_car

poupismen
3. sep 2007
563
0
16
Citat:
Uporabnik elvir_vr6 pravi:

Zato, pa se gre od doma malo prej in teh skrbi ni....

ta prej pa včasih porabiš za kaj druzga

(jaz osebno nimam probelmov z zamujanjem)

Nazadnje urejeno:

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:

Samo ideja...
rolleyes-1.gif

13.gif

Beri - vožnja je zate isto kot scanje?
A zato ti gre tako slabo - ker voziš tako kot ščiješ?
Mimo školjke?

Zanimivo.

BTW - Ne da se mi odgovarjat na take poste. Si na cesti toliko in toliko ur - če je tebi vseeno za prometno varnost (ker se baje apriori ne da nič naredit), verjemi, da je meni toliko bolj, ko gledam "trucks on fire".

Domzalcan

Vzoren Državljan RS
22. jul 2007
228
0
16
42
Domaležale
OK. Pa recimo en primer še danes.

Imajo v budilki na radiu hit temo, če smo slovenci dovolj pripravljeni na zimo in sneg, kot vozniki. Pa poklicem jaz kot prvi in povem, da smo slovenci bolj pripravljeni na zimo kot nemci in anglezi.

Pa se javi naslednja poslusalka, kjer mi pribije, da naj grem malo v anglijo in nemcijo pogledat njihovo kulturo. pa who the f*ck govori o kulturi??? Si mislim pri sebi, nemci niso vec toliko kulturni kot so bili, anglezi pa svaka jim cast. In cez neki casa spet ena baba. Ja unmu mladenicu sporocam nej gre enkrat v anglijo pogledat...pa alo! Jst sm vsaki drugi teden v anlgiji. Vem kako je gor! In sem na konc tut poklical. Zdej grem pa se na njihov forum napisat kako pa kaj.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Kaj se čudiš?

Saj ti delaš isto!
(človek predlaga, da bi na določenih kritičnih točkah veljala tiste dve uri omejitev, ti pa jodlaš o scanju).

Svoje k svojim.

mitja

Pripravnik
29. jul 2007
430
0
16
kozarec....
saj te razumem, mene tudi moti tako stanje, ampak v danih razmerah ne gre drugače....
zavedati se moraš da ima kamjonist tudi svoj delovni dan.....ti mu nekako predlagaš podobno situacijo kot če bi nekdo rekel tistemu v pisarni da ga rabi 3 urce zjutraj, potem ima 2 ure fraj, pa nato še eno uro dela, pa 3 ure fraj, nato 4 ure delaj.....tako enostavno ne gre....
pridi enkrat popoldne pred vhod luke koper....tam je šele pravi kaos....

neobvezni postanki stanejo...posledično sledijo podražitve, kot je že nekdo prej omenil...kam bomo dali kamione ki morajo stati nekje med a in b točko svoje linije???....zgradit terminale vsakih 100km...kdo bo oskrbel kamione ki morajo čakat nekje sredi poti..(wc, hrana, tuš...)???.....
zakaj se kamioni ne nakladajo ponoči....in vozijo ponoči.....tudi oni so ljudje...ne rečem da delaš 2-3 noči na teden...ampak celo življenje tako....kaj je z kamioni ki vozijo pokvarljivo blago???....skladišča kjer se natovarja in raztovarja ne delajo 24 ur/dan....veliko blaga je potrebno ocarinit.....carina tudi ne dela cel dan...

transport je živ organizem in se spreminja iz ure v uro, dolgoročni plani niso ravno vsakdanji.....2-3 ure zamude na razklad/naklad pomeni lahko tudi 1 dodaten dan čakanja na terminalu.....vse se ti zavleče.....
ne dobijo na lahko tistih svojih 2000€ in več tisti ki so cele dneve na cesti...

PiLLLe

stranger
18. dec 2007
2.068
0
36
Ljubljana/Novo Mesto
Aham, se pravi zapremo ljubljansko obvoznico za 2 ure. Kul ni pene, sam ne pol krivit soferjev ker na gradbiscu ni bilo materiala, ker v stacunah ni bilo kruha itd itd...

Domzalcan

Vzoren Državljan RS
22. jul 2007
228
0
16
42
Domaležale
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:

Samo ideja...
rolleyes-1.gif

13.gif

Beri - vožnja je zate isto kot scanje?
A zato ti gre tako slabo - ker voziš tako kot ščiješ?
Mimo školjke?

Zanimivo.

BTW - Ne da se mi odgovarjat na take poste. Si na cesti toliko in toliko ur - če je tebi vseeno za prometno varnost (ker se baje apriori ne da nič naredit), verjemi, da je meni toliko bolj, ko gledam "trucks on fire".

Meni ni vseeno za prometno varnost. Sem naredil precej vec kilometrov kot ti, ki sedis v pisarni in zbiras podatke o nevem cem in potem pametujes kot nekatere...ki sem jih prej opisal, ko mi govorijo o angliji in ne poznajo pometa tematike...

Sem 6 let za volanom kamiona, videl in doživel veliko, tko da mi ne more ravno vsak rečt da sem glupan na cesti. Odkar imam sedmico, sem ratal umirjen voznik.

Sam se to mi povej. Kok si stara in kok casa imas izpit. V tej temi je to pomembno, ne more vsak pisat k ma 10km za sabo...pa sori če sm te užalu, tko je. Tukaj vsak misli ki ima izpit B kategorije, ki letno nardi 20000km od doma in nazaj 2x na leto na morje 1x na leto na smučanje, da pa obvlada. Nebi rekel.

Domzalcan

Vzoren Državljan RS
22. jul 2007
228
0
16
42
Domaležale
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
Kaj se čudiš?

Saj ti delaš isto!
(človek predlaga, da bi na določenih kritičnih točkah veljala tiste dve uri omejitev, ti pa jodlaš o scanju).

Svoje k svojim.

Saj ti pravim. Zgleda da ne razumes. To je isto, kot če bi jaz tebi kot delodajalec, oziroma vlada prepovedala pišanje v službi in 5minutno malico. Zakaj? Zakaj taksne omejitve? Mal potrplenja, pa bomo vsi preživel a ne.

Domzalcan

Vzoren Državljan RS
22. jul 2007
228
0
16
42
Domaležale
Citat:
Uporabnik PiLLLe pravi:
Aham, se pravi zapremo ljubljansko obvoznico za 2 ure. Kul ni pene, sam ne pol krivit soferjev ker na gradbiscu ni bilo materiala, ker v stacunah ni bilo kruha itd itd...

Pillle, ni to tko lahko, kot si eni predstavlajo.

Me zanima, ce bi kdo od vas naredu kaksno pametno pocivalisce za kamione, ko bi se morali za te dve uri ustavit pred LJ oziroma večjimi mesti. KDO?! Še dars noče slišat o kakršni koli gradnji počivalisc, kot so autohofi po nemčiji, na velikih odcepih. Da clovk normalno poje kaj, se stusira in gre normalno spat. V sloveniji ne premore nobena pumpa kvalitetne hrane, kaj šele tuša. Rajš nardijo bifejček...pffff.

In pol ne jamrat, da niste mogl do benza pridt, ker je blo zarad kamionov vse nabasan in nepravilno parkiran.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Vozniško imam več kot 10 let, vmes zamenjala dva vozila, letno ušivih 10k KM - tam nekje, res ne gledam (še ene tolk jih imam kot navigator po tujih cestah, ampak to itak ne šteje).

Ja, res nisem ne vem kak blazen šofer (in sem še veliko slabši lastnik vozila). To sem na začetku povedala. Samo mi gre pa na jetra (in to velja za vse reči) stališče, da se ne da nič naredit. Ker potem zaprimo štacuno in se ne ukvarjajmo več s takimi nesrečami - itak se ni dalo nič naredit, torej čemu tu izgubljamo čas?

Policije bi moralo biti več na cesti, ampak to stane in se ne bo nikoli zgodilo. Ceste se zaradi norih podkupnin gradijo veliko počasneje, kot bi se lahko. Promet nas bo drugo leto zadušil (vsako leto se septembra primem za glavo, ker se je v enem samem letu promet povečal za 20%), ljudem nikoli ne boš dopovedal, da naj vstanejo prej in bodo bolj strpni (ker nam dnevno naraščajo smrtne žrtve, kleparji ne folgajo naročil, folk pa še kar naprej z glavo skozi zid).

Kaj torej? Naj stoično čakam(o), da se ubijem(o) na cesti?

Nazadnje urejeno: