Groza na obvoznici, danes ob 06:35....

PiLLLe

stranger
18. dec 2007
2.068
0
36
Ljubljana/Novo Mesto
Citat:
Uporabnik Tamara pravi:
Citat:
Uporabnik predator pravi:
ksz
Evo zdej, ko sem se vključeval na obvoznico (iz Litije) proti LJ tri avtomobile pred menoj vozi nek kamiončič naložen z enimi velkimi gradbenimi ploščami in valda se ne more z 80km/h vključit na avtocesto, ker mu pač ne potegne tok.

Danes zjutraj spet. Ista lokacija. Se vključim na AC iz Šentjakoba v kolono, kar naenkrat prileti iz MB smeri en [censored] po voznem pasu. Hop na priključevalnega (iz Šentjakoba), hop nazaj na voznega (dva avta pred mano) in hop na prehitevalnega
bonk.gif

kaj si ti ja nor
jezen.gif

ma jst bi bila že zdavnaj mrtva, če ne bi opazovala kaj se okol mene dogaja.

Se hujsi so tisti ki na tak nacin skocijo ven na vozni pas, a le tam ostanejo in cakajo tebe da se prikljucis gor. (se vozijo po voznem pasu 60 in cakajo da jst dobim tistih bogih 80)
Nevem ok kje ljudem pamet za taka pocetja. To je dobesedno Loto.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.345
765
113
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Kot jaz zastopim stanje, se je pač lepo ustavu za stoječo kolono. Odstavni pas se mora itak pustit frej za intervencijska vozila.
Kakor sem pa jaz videl na televiziji, se je pa fosil fino ustavil na praznem voznem pasu, medtem, ko sta se ostala udeleženca nesreče lepo pospravila na odstavni pas. Mogoče je pa hotel tam parkirati, pa skočiti v bližnjo trgovino? Če pa ti TV gledaš (predvidevam, da je bila slika ista, kot na mojem), razumeš pa po svoje, pa nič novega.
P.S. Se pravi, da nisi bil ti?

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.042
1.262
113
42
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Citat:
61-letni Domžalčan, zaradi kolone vozil pred seboj ustavil na prehitevalnem pasu.

Kva se ma ta stardec ustavlat na prehitevalnem pasu?

Torej naj se drugič v kolono raje kar zaleti?
stupid-1.gif

Piz.da sze vi modeli. Lahko se umkane. Ker pa gleda samo 10 metrov pred sabo kozu stari. Lahk bi že prej vidu da je kolona pred njemu. Ker je pa še več takih debilov kot on na cesti se pa to dogaja. Predvidevam da ste vi tuki vsi tok neumni da boste stal na prehitevalnem pasu fak. Ko vidim stoječo kolono (saj 300- 500 metrov pred sabo pogledam vsa ogledala mojo hitrost precenem hitrost vozil na odstavnem pasu ob meni najdem lukno in se postavm na vozni pas... Predvidevam da vi ko zagledate kolono preskrbno stopite na bremzo.

PiLLLe

stranger
18. dec 2007
2.068
0
36
Ljubljana/Novo Mesto
Citat:

Piz.da sze vi modeli. Lahko se umkane. Ker pa gleda samo 10 metrov pred sabo kozu stari. Lahk bi že prej vidu da je kolona pred njemu. Ker je pa še več takih debilov kot on na cesti se pa to dogaja. Predvidevam da ste vi tuki vsi tok neumni da boste stal na prehitevalnem pasu fak. Ko vidim stoječo kolono (saj 300- 500 metrov pred sabo pogledam vsa ogledala mojo hitrost precenem hitrost vozil na odstavnem pasu ob meni najdem lukno in se postavm na vozni pas... Predvidevam da vi ko zagledate kolono preskrbno stopite na bremzo.

Nabiejo na bremzo, in prizgejo vse 4 ker misljo da so s tem naredil use. To da je pa za njem vozu kamion pa ni opazu seveda ker speglov negleda.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.661
6.704
113
pri taščici
Med Domžalami in LJ bo še pokalo, da bo kar veselo. Predvsem na račun ljudi ki se pred vstopom na AC vozijo pol ure 10 km in hočejo potem vse nadoknadit na AC, kjer pa seveda ne gre, saj ....

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Jaz ko vidim že na daleč da vse stoji in sem na prehitevalnem pasu na njem tudi ostanem, vendar takoj ko zagledam kolono (to je ponavadi že kakih 500m pred stoječo kolono) vklopim vse štiri in samo nogo z gasa spustim tako (se pravi da se vozim pol kilometra z vsemi štirimi), da tisti za menoj ve da se spredaj nekaj dogaja.....no postopoma se ustavim pravtako naredi tisti za menoj....ne vidim nobenega problema...

Mi ne pride sploh na misel da bi iz prehitevalnega šel na voznega, če oba pasa stojita, ker ne vidmi smila v tem.....je neke vrste še večje ogrožanje ker se moraš pač ponavadi vriniti na vozni pas, saj te noben ne bi spustil, ker bi se mu posledično ego zmanjšal.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Nisem gledal TVja. Samo kar berem tukaj in zato malo špekuliram.
Tle pa kot po navadi nekateri dinamiki itak vse veste, čeprav polcaji in preizkovalni sodniki še ne vedo kako in kaj se je točno dogajalo.
Bi blo pa nekaj zelo čudnega s tabo in ostalimi alter dinamiki, če nebi spet stargadeca s klobukom okrivili za narejeno štalo.
Detalji sploh niso pomemni. Če bi se vozilo počasi in z zadostno varnostno razdaljo vseh udeleženih, se ta tragedija nebi nardila. Definitivno.
Saj počas boste ugotovili da imam prav, samo, da nebo takrat že prepozno.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.345
765
113
Daj, daj, sigurno si gledal. Ker drugače ne moreš priti do take ugotovitve. Če se stardec ustavi na avtocesti na voznem ali prehitevalnem pasu (da bi se malo spočil naprimer) ali pa celo obrne in gre po istem pasu nazaj domov, so itak vedno vsi drugi krivi. Pa če ti gledaš TV ali ne.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.042
1.262
113
42
Citat:
Uporabnik Tamara pravi:
Kaj pa ko kolone stojijo na obeh pasovih?
17758-icon_confused.gif

kam se takrat umakneš?

Sej že vnaprej vidš kolono...

Drgač če ti 4 žmigovce pržgeš še ne pomen da jih bo un za tabo pržgal ali v slabšem primeru sploh vidu ker je štimou radio recmo.... Problem je da je dost en [censored] ka ne gleda žmigovcev.. Pa nikol ni take gužve da bi mogu stat na prehitevalnem pasu razn če je res bla nesreča čez maljon pasov. Sam mal več glejte na cesto pa ogledala pa kdaj kej razmisl kva se dogaja na cesti pa ne bo pršlo do takih nesreč....
Tko da je vprašanje zakaj je bila sploh kolona na dveh pasovih

Kaj pa to ka se je en stardec pelu po odstavnem kr mimo uvoza...in zej jst prpelem 60 namest 40 ker pospešujem da se varno uklučm..dobr da sem gavidu

Stardec ponavad vedno pravš že takoj da maš prov zej pa pravš da e treba počakat na preiskave...

Tamara

mX's girl
23. jul 2007
3.718
0
36
43
vedno korak pred tabo
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:Pa nikol ni take gužve da bi mogu stat na prehitevalnem pasu razn če je res bla nesreča čez maljon pasov.

17758-icon_confused.gif
ti se pa bolj malo voziš po LJ obvoznici in AC okoli nje, npr. proti MB. Ker običajno je tako, da je stoječa kolona na obeh pasovih, vsako jutro in vsako popoldne.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:

Citat:
Uporabnik kozarec pravi:

Citat:

Citat:
61-letni Domžalčan, zaradi kolone vozil pred seboj ustavil na prehitevalnem pasu.

Kva se ma ta stardec ustavlat na prehitevalnem pasu?

Torej naj se drugič v kolono raje kar zaleti?
stupid-1.gif

Citat:
Uporabnik PiLLLe pravi:

Nabiejo na bremzo, in prizgejo vse 4 ker misljo da so s tem naredil use. To da je pa za njem vozu kamion pa ni opazu seveda ker speglov negleda.

Citat:
Uporabnik Tamara pravi:

Kaj pa ko kolone stojijo na obeh pasovih?
17758-icon_confused.gif

kam se takrat umakneš?

Kako to, da ne veš, da so zjutraj stoječe kolone izključno in samo na prehitevalnem pasu, na voznem je pa cesta frej vsaj do Gradca, če ne še dlje?
10.gif

(bodi lepo pridno tiho in se uči od "strokovnjakov" z alterja.press
hysterical-1.gif
).

Nazadnje urejeno:

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik Tamara pravi:
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:Pa nikol ni take gužve da bi mogu stat na prehitevalnem pasu razn če je res bla nesreča čez maljon pasov.

17758-icon_confused.gif
ti se pa bolj malo voziš po LJ obvoznici in AC okoli nje, npr. proti MB. Ker običajno je tako, da je stoječa kolona na obeh pasovih, vsako jutro in vsako popoldne.

Ampak to veš in in vem jaz - ker se pač voziva točno ob takih urah.
Drugi samo teoretizirajo, kaj bi naredili.
Hudič je, ker te teorije še nikoli niso sprobali v praksi (ko je zabito vse okoli - vključno z odstavnim pasom.press)

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Najbrž zato, ker je vse tako grozno prazno - najmanj do Kopra.
smirk-1.gif

In potem se človek kar ne more odločiti, kje bi vozil, ker je tako blazno veliko prostora.

In zanalašč vztraja v koloni na prehitevalnem pasu, četudi desno od njega (to je vozni pas) - že vsaj par ur ni vozilo nobeno vozilo.

BTW - Imam predlog: ura je 15:45 - svetujem ti, da ta trenutek žrtvuješ 30 minut visenja na računalniku za vožnjo po dunajski, celovški, tržaški,... (vsepovsod dva pasova), ljubljanski obvoznici, pa kakšen vstop in izstop na rondo (madona - na njem so celo TRIJE pasovi
shocked-1.gif
).

Potem pa pridi poročat, kako se človek lahko bp kadarkoli "u tren oka" umakne na vozni pas.

Ki je baje itak prazen.

Good luck.
zmaga.gif

Nazadnje urejeno:

testni_voznik

Pripravnik
21. jul 2007
880
0
16
KSZ

Takole dogajenje je vsepogostejše le, da se ne konča vedno tako tragično.
Kaj je iskal BMW na voznem pasu parkiran?

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
To pa tudi mene zanima, zakaj niso avtomobila potegnili še malo naprej in ga dali na odstavnega.

Mogoče je kak razlog, ki ga ne vemo.

Ampak - kakor koli obrneš - če meganski dinamik ne bi norel, ga navkljub temu ne bi odrolalo v bočno ograjo.

Nazadnje urejeno:

testni_voznik

Pripravnik
21. jul 2007
880
0
16
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
To pa tudi mene zanima, zakaj niso avtomobila potegnili še malo naprej in ga dali na odstavnega.
Mogoče je kak razlog, ki ga ne vemo.

Ampak - kakor koli obrneš - če meganski dinamik ne bi norel, ga navkljub temu ne bi odrolalo v bočno ograjo.

Se strinjam ampak sem sam skoraj doživel nekaj podobnega ob slabih pogojih dobrih gumah in zelo umirjeni vožnji in zato se bom zadržal nadaljnega komentarja...na AC se precej hitro lahko naj zgodi.

PiLLLe

stranger
18. dec 2007
2.068
0
36
Ljubljana/Novo Mesto
Tmala, kolone so nerecemo da niso, a ponavadi je prehitevalni pas le malce bolj tekoc od voznega, saj voznega ovirajo vozila ki se vkljucujejo in vozila ki zapuscajo ta pas. Nerecem da so tudi primeri ko imas letece paciente ki ti prpizdi iz pospesevalnega na prehitevalni pas, nato pa hoce zapustiti avtocesto, a ker je guzva se mora le ta ustaviti na prehitevalnem da ga kdo spusti (lep primer pacienti iz tomacevskega kroznega ki hocejo v guzvi prehitet vsa vozila ki gredo dol za jarse, s tem da jih prehitijo nato se pa probajo vsilit na koncu zaviralnega pasu)