Greta

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.597
6.678
113
pri taščici
Torej kaj storit, da se Zelja preneha segrevati?
Jaz predlagam višji DDV za vsako novo materialno dobrino in hrano. Ljudje morajo enostavno prenehati toliko kupovati. Dejansko bi uvedel tudi nekakšne omejitve pri nakupih materialnih dobrin. Recimo samo en TV na gospodinjstvo. Zamenjaš ga pa lahko z novejšim šele po 20ih letih ali pa če dobiš uradno potrdilo servisa, da aparat ni več možno popravit. Njaprej gre v reciklažo potem pa dobiš dovoljenje za nakup novega aparata. Tak sistem bi bil praktično za vse aparate in naprave, ki jih imaš v hiši. Za avtomobile bi veljalo 30 let.
Trende v modi bi prepovedal, nič več modnij kreatorjev, ki vsake pol leta, celo vsake 3 mesce napovedujejo nov trend. Nič več poceni oblek s Kitajske, indije...Samo domača prizvodnja po resnih cenah z resno kvaliteto.

In vse ostalo približno v tej smeri. Bo to pomagalo ustaviti segrevanje?

Aja pozabil sem še najpomebnejše, uvedba bonov za čisto vse dobrine. Kot včasuh za gorivo. Vsak bi dobil enako količino bonov na mesec in toliko bo lahko nakupil. Tako tudi tisti z miljoni na računu ne bodo mogli kupiti nič več od tstega na minimalcu. Za vse enako! Ne tako, kot gre zdaj sistem, da če imaš denar lahko svinjaš.
Tole o bonih velja na nivoju drzave, eu , ali sveta.
Ce mislis da velja na nivoju sveta, ti je ne uspelo. Oziroma se znajo hitro boni najti na ebayu in jih bos lahko kupil.

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.224
2.831
113
Lublana
Obišči stran
Itak nikoli ne bo nič uspelo, ker nihče ni priravljen zares kaj narediti. Vsem ekofašistom je bistvo samo molarizirati, strašiti in protestirati, ker se ob tem počutijo bolj pomembni. Tisti najbolj iznajdljivi in pri koritih pa imajo od tega tudi finančne koristi. Noben od njih pa nič še ni naredil za manj onesnaževanja, nič!! Še vedno so čisto povprečni potrošniki, še vedno živijo na najbolj bogatem delu sveta, še vedno uživajo v vsem kar jim zagotavlja kapitalizem in rastoče gospodarstvo.

sad

Guru
24. avg 2007
21.015
9.661
113
Itak nikoli ne bo nič uspelo, ker nihče ni priravljen zares kaj narediti.
Tole piši zase in s točno tem attitutom se res ne bo nič naredilo. Je pa to (vključno s tvojim sestavkom naprej) zelo priročen izgovor za vse, da nihče nič ne naredi. Dejansko pa lahko vsak zase z malenkostmi prilagoditvami življenskega sloga nekaj naredi v tej smeri.
PS: Ekofašisti gredo tudi meni na živce in je žal res to, kar si napisal naprej.

• Všeč mi je
Reactions: sajkek in ozze

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.224
2.831
113
Lublana
Obišči stran
Tole piši zase in s točno tem attitutom se res ne bo nič naredilo. Je pa to (vključno s tvojim sestavkom naprej) zelo priročen izgovor za vse, da nihče nič ne naredi. Dejansko pa lahko vsak zase z malenkostmi prilagoditvami življenskega sloga nekaj naredi v tej smeri.
PS: Ekofašisti gredo tudi meni na živce in je žal res to, kar si napisal naprej.
Daj ne pametuj. Malenkosti ne bodo nič prinesle. Preberi nekaj strani nazaj kaj sem napisal. Upam si trditi, da ti in vsi skupaj tu na forumu in vsi v sloveniji, ne naredite popolnoma nič več dobrega za okolje, kot jaz. Upam si celo trditi, da vas večina bolj svinja od mene. Še enkrat, verjeto že petič, če se vsi ne odrečemo praktično vsega udobja, ki nam ga prinaša kapitalizem in industrija ne bomo naredili popolnoma nič. In ne lažite si, da boste z malenkostmi ustavili onesnaževanje. Kaj ste 9 let stari, da nasedate paprnati vrečki v Lidlu in ukinitev plastičnih slamic v McD? Butli.

sad

Guru
24. avg 2007
21.015
9.661
113
Daj ne pametuj. Malenkosti ne bodo nič prinesle. Preberi nekaj strani nazaj kaj sem napisal. Upam si trditi, da ti in vsi skupaj tu na forumu in vsi v sloveniji, ne naredite popolnoma nič več dobrega za okolje, kot jaz. Upam si celo trditi, da vas večina bolj svinja od mene. Še enkrat, verjeto že petič, če se vsi ne odrečemo praktično vsega udobja, ki nam ga prinaša kapitalizem in industrija ne bomo naredili popolnoma nič. In ne lažite si, da boste z malenkostmi ustavili onesnaževanje. Kaj ste 9 let stari, da nasedate paprnati vrečki v Lidlu in ukinitev plastičnih slamic v McD? Butli.
Saj pravim. Vam je vse ok. Tudi vožnja s 30 let starim avtom v trgovino 500m. Ampak ker imaš 30 let stare majice je to ok.
Vsak izgovor pride prav.
Ne rabiš vsega udobja zavreči in ja še vedno boš svinjal, ampak z manjšimi (ali če je nekdo pripravljen večjimi) prilagoditvami se lahko precej doseže.
Predloge ekofašistov pa njim v obraz meči, ne meni.

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.224
2.831
113
Lublana
Obišči stran
Ne sanjaj. Kaj se lahko doseže? Seveda bom tebi v obraz metal, ker ti trobiš bedarije. Daj kaj konkretnega povej in nam razloži. Prilagoditve? Ma kakšne prilagoditve ti delaš in vsi tukaj, ki se greste neke ekološko osveščene? Te razne prilagoditve so pljunek v morje.
Jaz nobenih izgovorov ne iščem, sem pa povedal kako je.
In še enkrat, pravico, da se mi karkoli očita in moralizira okoli ekologije in kaj bi jaz moral narediti in kako živeti, imajo samo tiste osebe, ki so dejansko popolnoma odrezane od civilizacije. Vse ostale lahko samo nekam nabijem...

sad

Guru
24. avg 2007
21.015
9.661
113
Ne sanjaj. Kaj se lahko doseže? Seveda bom tebi v obraz metal, ker ti trobiš bedarije. Daj kaj konkretnega povej in nam razloži. Prilagoditve? Ma kakšne prilagoditve ti delaš in vsi tukaj, ki se greste neke ekološko osveščene? Te razne prilagoditve so pljunek v morje.
Jaz nobenih izgovorov ne iščem, sem pa povedal kako je.
In še enkrat, pravico, da se mi karkoli očita in moralizira okoli ekologije in kaj bi jaz moral narediti in kako živeti, imajo samo tiste osebe, ki so dejansko popolnoma odrezane od civilizacije. Vse ostale lahko samo nekam nabijem...
Kot sem ti napisal, da predloge ekofašistov njim mečeš v obraz, nabijaj ti nekam tiste, ki si to želijo.
Jaz vem, da je obremenjevanje zemlje moje družine konkretno pod povprečjem,, kar ni naključje. Ti pa se tolaži, kako se nič ne da narediti.
In ja, tudi jaz imam, kakšno razvado, ki ni ravno dobrobitna za zemljo, razlika je pa, da se jaz ne skrivam za brezveznimi izgovori, da se nič ne da narediti.
In sem ti jasno napisal, da ti piši zase, ne pa tudi zame, da se nič ne da narediti. Kaj pa ti delaš mi pa dol visi, tako da jaz tebi nisem nič moraliziral. Na živce mi gredo samo taki, ki imajo splošne izgovore, da se nič ne da narediti in v to svoje lajnanje vključujejo tudi mene.

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.224
2.831
113
Lublana
Obišči stran
Jaz se nič ne tolažim in ne skrivam se za brezveznimi izgovori kako se nič ne da narediti. Jaz sem napisal kaj bi morali narediti, če bi mislili resno ampak sem videl, da tako resno pa le nihče ne misli. Vse mi je jasno.

Že to, da imaš družino (otroke) bolj obremenjuješ Zemljo, kot jaz, ki je nimam. Če si ti z obremenjevanjem Zemlje pod povprečjem sem jaz še bolj zadaj.

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.224
2.831
113
Lublana
Obišči stran
Vse je stvar debate. Saj nima veze.
V glavnem jaz od dežurnih, ki tukaj strašijo z vremenskimi spremembami, segravanem ozračja, ledeno dobo, dvigom morske gladine.... še vedno nisem dobil nekega resnično konkretnega in pametnega odgovora kaj točno narediti, da ne bo prišlo do vseh teh katastrof. Pa prosim ne mi z malenkostmi in kako kupovati EV, manj energijsko potratne hladilnike in novo fasado na hišo...

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.367
10.640
113
nazaj v jame, in ne kurit več. pač se bolj oblečt. in več šah špilat (ne na tablici)... zajebano vem. Pa pol folka pobit. sicer če počakamo se bomo sami od sebe, brez nekih posebnih agend.

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.559
3.072
113
Jaz se nič ne tolažim in ne skrivam se za brezveznimi izgovori kako se nič ne da narediti. Jaz sem napisal kaj bi morali narediti, če bi mislili resno ampak sem videl, da tako resno pa le nihče ne misli. Vse mi je jasno.

Že to, da imaš družino (otroke) bolj obremenjuješ Zemljo, kot jaz, ki je nimam. Če si ti z obremenjevanjem Zemlje pod povprečjem sem jaz še bolj zadaj.
Kreganje za oslovo senco. Ti nimaš družine, prav, si se pač odločil, da boš reševal zemljo tako, da boš na koncu nekje ostal sam in zapuščen (poznam en tak par, otrok nista mogla imeti, sedaj sta oba v penziji in malo obupujeta, ker dejansko nimata nikogar, ki bi jima dajal neko veselje na stara leta).

Na drugi celini pa je vmes, ko ti rešuješ zemljo en nigerijec že naredil še ene 4 za vsak slučaj.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen in Pepe

sad

Guru
24. avg 2007
21.015
9.661
113
Dejstvo je, da neglede na status glede otrok, lahko vsi mi nekaj naredimo za čim manjše obremenjevanje zemlje. Z večjimi ali manjšimi žrtvami.