Greta

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.224
2.831
113
Lublana
Obišči stran
Kreganje za oslovo senco. Ti nimaš družine, prav, si se pač odločil, da boš reševal zemljo tako, da boš na koncu nekje ostal sam in zapuščen (poznam en tak par, otrok nista mogla imeti, sedaj sta oba v penziji in malo obupujeta, ker dejansko nimata nikogar, ki bi jima dajal neko veselje na stara leta).

Na drugi celini pa je vmes, ko ti rešuješ zemljo en nigerijec že naredil še ene 4 za vsak slučaj.

1. So primeri kjer ljudje imajo otroke pa so na stara leta vseeno ostali sam...razlogov je nešteto

2. Nista mogla čeprav sta jih želela je nekaj drugega, kot jaz, ki jih ne želim imeti. Seveda ne vem kako bom razmišljal v penziji, morda mi bo žal, morda pa ne ampak to bo itak moj problem.

Jaz nič ne rešujem Zemlje samo povem kako je in kako živim. In meni je jasno, da s tem ne bom rešil Zemlje, kot to mislijo zase nekateri tukaj, ki jo rešujejo z nekim malenkostimi medtem, ko uživajo vse sadove tržnega gospodarstva. Hkrati so pa še prepričani, da so mnogo boljši od mene in vseh ostalih.

• Všeč mi je
Reactions: bizi

sad

Guru
24. avg 2007
21.015
9.661
113
Jaz nič ne rešujem Zemlje samo povem kako je in kako živim. In meni je jasno, da s tem ne bom rešil Zemlje, kot to mislijo zase nekateri tukaj, ki jo rešujejo z nekim malenkostimi medtem, ko uživajo vse sadove tržnega gospodarstva. Hkrati so pa še prepričani, da so mnogo boljši od mene in vseh ostalih.
Dobro si to napisal. Sedaj mi pa pokaži, kje sem napisal, da sem boljši od tebe in da s tem rešujem zemljo.
Namreč med tem, da se trudim, da jo čim manj obremenjujem in rešitvijo zemlje je velika razlika. Jasno sem pa napisal, da je to, da se itak nič ne da narediti (razen po tvoje šus v glavo, vključno s celo družino), en tak lep priročen izgovor, da imate vi čisto vest. Ker itak se nič ne da.
Sedaj pa me še malo analiziraj. Za razliko od tvoje analize in ugibanja, sem jaz ostal pri dejstvih.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Nekateri pišete, kako je vse to dogajanje naravno in da je imela v Evropa že v novejši zgodovini topla obdobja. Za primer navajate Grenlandijo, ki naj bi bila v 8. stoletju zelena. Pri tem pa ni nobenih zapisov iz tistega obdobja, da so bile v Španiji, Franciji in južni Italiji puščave.

• Všeč mi je
  • Objave ne odobravam
Reactions: trance0 in zakon

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.224
2.831
113
Lublana
Obišči stran
Torej spet vprašanje. Kaj narediti? Ker tole paničarjenje je brez veze. Sem pa opazil, da slovenci že kakšen mesec pridno kupujejo bazene in klimatske naprave. Je to rešitev?

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.800
5.914
113
10 let nazaj

tudi iz 2013, nimam pojma če to dela, desalinizacija tovarne

2008

Iz romana Don Kihot (nastal v letu 1605), je bralec dobil vtis, da v Španiji ravno ne morejo gojiti riža.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.886
-8.592
113
Samo 2 leti nazaj ga je bilo več. Čisto tako, btw.

Odvisno od tega, a je bolj deževen april ali maj. Na okoli 2500m ponavadi pada sneg do konca maja. Ob suhem maju se snežna odeja že manjša, ob mokrem še raste.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.886
-8.592
113
Sicer pa je letos v gorah zelo malo snega. Pod 2500m snežna odeja hitro upada, saj se ga je večina stalila ob deževjih.