Greta

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.474
1.847
113
na temni strani lune
Saj ni treba verjet...:

Zakaj misliš da kdo ne verjame v podnebne spremembe?

Problem nas veliko vidi v razlogih in predlaganih rešitvah. Daleč od tega da bi zanikal vpliv človeštva in izpuhov na vso situacijo. Ampak ali je res to tisto kar poganja segrevanje? V zgodovini so bila temperaturna nihanja takšna in drugačna. Temperauro/delce/co2/.... merimo hudo hudo malce časa. Že zaradi tega je potrebno zaključke vleči hudo počasi in previdno.

Se pa strinjam, da je onesnaževanje in pretirana poraba resursov velik problem.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Zakaj misliš da kdo ne verjame v podnebne spremembe?

Problem nas veliko vidi v razlogih in predlaganih rešitvah. Daleč od tega da bi zanikal vpliv človeštva in izpuhov na vso situacijo. Ampak ali je res to tisto kar poganja segrevanje? V zgodovini so bila temperaturna nihanja takšna in drugačna. Temperauro/delce/co2/.... merimo hudo hudo malce časa. Že zaradi tega je potrebno zaključke vleči hudo počasi in previdno.

Se pa strinjam, da je onesnaževanje in pretirana poraba resursov velik problem.
V zgodovini se nihanja niso dogajala v času ene generacije, tako kot danes.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.686
5.866
113
Saj ni treba verjet...:

Ne vem kako je v oceanih, verjetno termometri ne lažejo. Ampak za Jadran vem da lani vsaj pri nas ni doseglo 28 stopinj. Stežka je prilezlo morje do 25, nato pa hitro padlo po vsaki burji. Prejšnja leta, 28 stopinj ni bil čudež.
Za prvomajske praznike smo vedno spili dva pira in skožčli v morje. Vedno je bilo med 17 in 18 stopinj. Letos pri 15 sopinjah vode ni bilo korenjaka. Lahko da je to posledica večjih vetrov, ki bolj mešajo vodo, močnejših tokov... kaj jaz vem. Ampak to so moja opažanja.

• Všeč mi je
Reactions: Gavran

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Računajte to, da smo trenutno še nekaj desetletij v sončnem ciklu z manjšo aktivnostjo, torej nižjimi temperaturami, kot bi lahko bile.
Tam po 2050 bo pa sonček začel dodatno navijati temperaturo.

zakon

Guru
16. maj 2008
8.753
800
113
toti Maribor
Zanimivo. Lahko si pogledate zgolj zadnji del. Se nam ne obeta nič dobrega. Seveda bodo eni spet videli zaroto.

• Všeč mi je
Reactions: sajkek

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.474
1.847
113
na temni strani lune
V zgodovini se nihanja niso dogajala v času ene generacije, tako kot danes.

Kako pa to veš?

Zadnjih nekaj stoletji beležimo temperaturo. Pa dolgo časa niso merili ne sistematično ne natančno.

Zgodovina je polna takih in drugačnih "eko" katastrof. Še par 10 let nazaj novice niso tako hitro obkrožile sveta, prav tako za določene predele nihče ni vedel kaj se tam dogaja. Sedaj informacije od "povsod" bliskovito dosežejo vse kotičke sveta in količina "katastrof" je enormna.

Človek je vplival na naravo. Koliko in s čim pa.....

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.224
2.831
113
Lublana
Obišči stran
Torej kaj storit, da se Zelja preneha segrevati?
Jaz predlagam višji DDV za vsako novo materialno dobrino in hrano. Ljudje morajo enostavno prenehati toliko kupovati. Dejansko bi uvedel tudi nekakšne omejitve pri nakupih materialnih dobrin. Recimo samo en TV na gospodinjstvo. Zamenjaš ga pa lahko z novejšim šele po 20ih letih ali pa če dobiš uradno potrdilo servisa, da aparat ni več možno popravit. Njaprej gre v reciklažo potem pa dobiš dovoljenje za nakup novega aparata. Tak sistem bi bil praktično za vse aparate in naprave, ki jih imaš v hiši. Za avtomobile bi veljalo 30 let.
Trende v modi bi prepovedal, nič več modnij kreatorjev, ki vsake pol leta, celo vsake 3 mesce napovedujejo nov trend. Nič več poceni oblek s Kitajske, indije...Samo domača prizvodnja po resnih cenah z resno kvaliteto.

In vse ostalo približno v tej smeri. Bo to pomagalo ustaviti segrevanje?

Aja pozabil sem še najpomebnejše, uvedba bonov za čisto vse dobrine. Kot včasuh za gorivo. Vsak bi dobil enako količino bonov na mesec in toliko bo lahko nakupil. Tako tudi tisti z miljoni na računu ne bodo mogli kupiti nič več od tstega na minimalcu. Za vse enako! Ne tako, kot gre zdaj sistem, da če imaš denar lahko svinjaš.

piagolo

Guru
22. nov 2009
6.959
3.650
113
Jaz predlagam višji DDV za vsako novo materialno dobrino in hrano. Ljudje morajo enostavno prenehati toliko kupovati. Dejansko bi uvedel tudi nekakšne omejitve pri nakupih materialnih dobrin. Recimo samo en TV na gospodinjstvo. Zamenjaš ga pa lahko z novejšim šele po 20ih letih ali pa če dobiš uradno potrdilo servisa, da aparat ni več možno popravit. Njaprej gre v reciklažo potem pa dobiš dovoljenje za nakup novega aparata. Tak sistem bi bil praktično za vse aparate in naprave, ki jih imaš v hiši. Za avtomobile bi veljalo 30 let.
Trende v modi bi prepovedal, nič več modnij kreatorjev, ki vsake pol leta, celo vsake 3 mesce napovedujejo nov trend. Nič več poceni oblek s Kitajske, indije...Samo domača prizvodnja po resnih cenah z resno kvaliteto.

Aja pozabil sem še najpomebnejše, uvedba bonov za čisto vse dobrine. Kot včasuh za gorivo. Vsak bi dobil enako količino bonov na mesec in toliko bo lahko nakupil. Tako tudi tisti z miljoni na računu ne bodo mogli kupiti nič več od tstega na minimalcu. Za vse enako! Ne tako, kot gre zdaj sistem, da če imaš denar lahko svinjaš.
Predlagaj vladi.
Upam, da za energente za ogrevanje ne uvedejo bonov.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.113
2.446
113

Janez P. si to ti? :sprasujemse:

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.686
5.866
113

Dajmo za začetek spoznat da nas je preveč. Pa ne Evropejcev (minus migranti). Vse ostalo se množi kot podgane. Ko bo Indija, Afrika, Brazilija, Albanija ipd začeli z politiko dveh otrok, potem gremo dalje na bone, če bo že taka nuja.