Gotof je!

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum

Steve

Guru
13. avg 2007
9.960
1.840
113
da se jaz napisem svoje videnje dogodkov:

protest se je zacel kot napovedano na trgu svobode. lepo je bilo videt da je bilo toliko ljudi, da je trg bil premali, saj je mnozica segala se dol na trg leona stuklja. protest je bil dolgocasen, po pricakovanju smo kmalu krenili na obcino. To je tudi policija pricakovala, saj je obcina bila ograjena, ceste zaprte.
V tem navalu me je mnozica prinesla po nakljucju v prvo bojno linijo, dikret na ograjo. Robokopi so se zaceli mnozit. Prvo so letali ko kure brez glave, potem organizirano. Prihajali so od vsepovsod, sploh ni bilo konca. Ker sem bil na ograji in je se bilo relativno mirno, sem imel malo facetime z njimi in sem si jih dobro ogledal. eni hladni ko spricer, eni prestraseni do kosti, enim pa so se oci iskrile. komaj so se zadrzevali da ne planejo na nas. Desno od mene je skupina skusala prebit ograjo. Takrat smo rajsi spokali v ozadje.
Stanje kakrsno je pac bilo pred obcino, je trajalo kako uro. Bili smo glasni, padale so petarde, bakle, na koncu ze skoraj bombe. Posamezniki so se zaganjali proti policiji, ampak so jim hitro s pendreki umirli. Torej POSAMEZNIKI! Policija jih je z lahkoto obvladovala.

Potem pa se je zacelo. Kolona policistov iz trga se je vsipala direktno skozi nas in nas locila na 2 dela. od tistega trenutka dalje ko se je policija tako ocitno vmesala, so stvari pocasi uhajale iz nadzora. Do njihovega prihoda je bilo povsem obvladljivo.
Postajalo je vroce. Posamezniki so se spopadali s policijo. Se vedno posamezniki. Potem pa se je policija zakadila proti vsem. In takrat se je zacelo. Na policiste so letele flase, prometni znaki, kosi, vse kar ni bilo zabetonirano je dobilo krila.
Mnozico so zaceli potiskat nazaj proti trgu. Pendreki so bili v akciji na polno, padalo je po vseh. Tudi ko so ljudje lezali, so se po 3 policaji spravljali na enega lezecega.
Ko so nas potiskali dol proti trgu so zaceli na nas streljat solzilec. Takrat je izbruhnila panika. Jokali smo. Za maribor! Za Slovenijo! V tem trrenutku so se ljudje okoli mene, normalni ljudje ki vsak dan hodijo v sluzbo, transformirali v huligane. Tako jim vi iza ekrana pravite. Nekaj ljudi je bezalo proti trgu leona stuklja, nekaj proti grajskemu. Sam sem pristal na grajskem trgu. Tam nas solzilec ni dosegel. Grajski trg je poln gostilniskih mizic in pred gradom je bilo polno policije. ker je v nas vrelo, je poletelo proti njim vse kar je bilo na mizah, potem pa se mize, stoli, kosi, vse kar je prislo pod roke.
Takrat so spet streljali solzilec na nas. Jokali smo. Razbezali smo se nizje proti Dravi, takrat so se zaceli posamicni ulicini spopadi. krenili smo proti glavnemu trgu. Na trgu leona stuklja je moralo biti pestro, saj je tam neprestano krozil helikopter. Na glavnem trgu so se spet zaceli mnoziti ljudje in tudi policija. Prihajali so od vsepovsod in nas obkrozili. Pred rotovzem je zacelo spet padat proti policiji. Ko se je toca granitnih kock vsipala na policijo, so ti pobegnili noter na rotovski trg, ene 30 prevec ogretih pa za njimi (policisti). kaj se je tam not z njimi dogajalo niti pomislit nocem, sigurno pa policija ni bila nezna do njih.
Kasneje je nekdo skusal splezat po zlebu na balkon rotovza. Takrat se je policija zagnala proti vsem nam. Samo cisto mali razlog so potrebovali, da si nas spet privoscijo. Mize v gostilnah so spet bile nemudoma prazne. vse je padalo na policiste.
Sam sem potem sel domov in sem videl policijski rampage pohod po mestu. Mlatili so vsepovprek, vse kar je bilo vec kot 4 ljudi na kupu so pretepali. Tudi punce.
Zal mi je za policiste, sem videl da jih je dosti dobilo kocke mimo scitov. Ampak se bolj mi je zal za somescane, ki so jih v veliki meri fasali povsem nepotrebno. namrec tisti ki so povzrocali najvec sranja, so tudi vrhunski tekaci na 500m in so spokali vedno pravi cas.
Slabo sem spal. Se dolgo sem slisal helikopter, avtomobile ki so trobili.

Policija si nas je lepo privsocila. ne zavedajo pa se da s tem povzrocajo samo se vec jeze v ljudjeh.
Moje sporocilo gnoju dupleskemu je: franca, ni predaje, gotof si!
za policiste pa: malo vas je malo pickice!

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.876
6.960
113
Zdaj oddaja na SLO 1, dobro jutro o dogajanj v MB včeraj, zanimiva debata, zanimivi gosti.

I

Izbrisan uporabnik #488

Lepo si opisal, gotof je!

Tisto sem videl na rotovžu, ko so se vsipali policaji v podhod.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
<iframe width="420" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/kvnHG-CVq40" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

To sem ravno videl, pa kaj si malo nor... Folk sedi, skandirajo, prasci pa s solzilcem
10.gif

No no.... upam da bodo polcaji, ki tukaj zagovarjajo silo in zakon in ukaze UTIHNLI. Potem se pa čudijo, zakaj jim folk meče vse živo v glave.
https://www.youtube.com/watch?v=kvnHG-CVq40&feature=player_embedded

Nazadnje urejeno:

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Lepo si opisal, gotof je!

Tisto sem videl na rotovžu, ko so se vsipali policaji v podhod.

evo ko sem včeraj videl to lahko samo rečem. Ko bodo naslednje demonstracije pridem v MB gotof je!
cheer.gif

Sramotno je ko se policaji spravijo na lastni narod da se ščiti lopofe!

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.635
15.687
113
...ksz...

sam sem odločno proti nasilju in nasilnim protestom ampak da sem pa potem, ko je večina ljudi že razkropljena in se samo še prehajam po mestu s skupino kolegov, dobesedno napaden s strani policistov.....sigurno nebi mirno odreagiral. In zaradi tega se je vse skupaj samo še stopnjevalo in stopnjevalo, namesto da bi policija v štartu umirila tiste posameznike in manjše skupinice, katere so bile najbolj "živčne", glavnino pa bi pustila pri miru, saj ni delala problemov...ampak neeeee, treba je it na vse, ukaz je ukaz.... krneki. Torej protestirat ne smeš, ker ti je tako rekel policaj, kateri je dobil tak ukaz z vrha, zaradi katerega oz. proti kateremu se protestira že in the first place, brez demonstracij lahko uporabiš kao demokratične vzvode, kateri zaradi podanikov vladajočim (MB svetniki) tudi padejo, JJ seveda ne bo rekel Kangli naj oddide, ker s tem ogrozi tudi sebe.....kaj torej je najboljša opcija? Svinčnik ali plinska maska & teleskopka?

tomi

Guru
1. sep 2007
18.487
9.788
113
40
MB
sami so se zaklali včeraj s to potezo plavci oz tisti ki jim je pač naročil napad na ljudi, vsak ki je bil včeraj tepen bo pripeljal na naslednji protest še 10 ljudi, ki do včeraj niso o tem razmišljali ... in naslednjič bojo tud ljudje "pripravljeni"

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.635
15.687
113
10000%, kaj pa je problem v večtisočglavi množici zakamflirat recimo 20 ljdi? morda so to bili ravno tisti posamezniki, ki so delali težave že od samega začetka..... Tokrat je šlo seveda brez celi sloveniji znanih fac, se je s tem že prvič preveč zaj3bal (Barada).....

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.635
15.687
113
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
sami so se zaklali včeraj s to potezo plavci oz tisti ki jim je pač naročil napad na ljudi, vsak ki je bil včeraj tepen bo pripeljal na naslednji protest še 10 ljudi, ki do včeraj niso o tem razmišljali ... in naslednjič bojo tud ljudje "pripravljeni"

Točno tako. Na 3. MB vstaji bo p33sdarija......

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Kaksen hinavski izraz...

"Samo sprehajam po mestu s skupino kolegov..." dajte ga no srat no, a ste sli protestirat? Ja? Ste v radiju protestov? Ja? Vikend protestniki pa taki - malo bi sicer protestirali, ampak potem gremo pa marljivo in hitro na sprehod - Mi? Protestirali? Ne, kje pa!

"Bil sem samo na sprehodu... V daljavi so svetile bakle, psicki so se igrali na trgu, konji so pricarali tisto pravo, Dujansko romantiko in solzilec je disal... Nekdo je igral najbolj zalostno skladbo na svetu na najmanjsi violini, ki obstaja..."

Dr_S

Pripravnik
22. avg 2007
899
6
18
Sam ne se dat! Podpiram sprehajanja!

Drugič samo maske za dihanje, kakšno zaščito za oči, usnjene rokavice pa pripraviti domače mleko (je bolj mastno bo boljše)
Okoliški kmetje bodo sigurno pripravljeni darovati nekaj mleka
smile-1.gif

Mogoče bi bilo dobro če bi imeli sprehode na večih mestih in potem policija ne bi mogla biti tako na kupu in pripravljena.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.621
208
63
Kranj
Čim več posnamite ljudje, pa na FB, YT. 24ur, vsem časopisom, tudi tujini CNN itd poslati posnetke.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Kaksen hinavski izraz...

"Samo sprehajam po mestu s skupino kolegov..." dajte ga no srat no, a ste sli protestirat? Ja? Ste v radiju protestov? Ja?

Dajmo se zdaj ven vlect na "bil sem samo na sprehodu... bakle so svetile, solzilec je disal, in nekdo je igral najbolj zalostno skladbo na svetu na najmanjsi violini, ki obstaja..."

jaz se bom sprehala po MB in ko bom videl množico se enostavno moram ustavit in pogledat kaj se dogaja
cheer.gif

In upam da bo še vsaj 15.000 takšnih
cheer.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.132
6.944
113
ni problema dokler po svojem mestu razbijajo. Naj si dajo duska in sprostijo vso jezo ki je v njih. Predlagam da zazgejo cimvec lokalov in avtomobilov. Samo ze prej naj se sprejme odlocitev da ni drzavnih pomoci za odskodnine.

Bakki33

Fizikalc
8. dec 2007
426
71
28
Iz katere pravljice si ti?? Aja, živiš tam nekje zunaj... pusti ljudstvu naj pove svoje mnenje! Če se je sprehajal, se je sprehajal. Tudi jaz sem se, saj živim v svobodni in ne policijski državi.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.635
15.687
113
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Kaksen hinavski izraz...

"Samo sprehajam po mestu s skupino kolegov..." dajte ga no srat no, a ste sli protestirat? Ja? Ste v radiju protestov? Ja? Vikend protestniki pa taki - malo bi sicer protestirali, ampak potem gremo pa marljivo in hitro na sprehod - Mi? Protestirali? Ne, kje pa!

"Bil sem samo na sprehodu... V daljavi so svetile bakle, pricki so se igrali na trgu, konji so pricarali tisto pravo, Dujansko romantiko in solzilec je disal... Nekdo je igral najbolj zalostno skladbo na svetu na najmanjsi violini, ki obstaja..."

Da nebi res začeli o tem kaj je hinavsko... Kar se pa izraza "sprehajanje" tiče je pa to točno to, kar je največji odstotek ljudi dejansko počel - prišli so na demostracije, bili so del velike množice, zaradi posameznikov so se začele p33sdarije, policija ne odreagira na njih ampak na celoto (seveda njim to bolj ustreza, sploh vodilnim) in nato kasneje, ko je velika množica že razbita na več delov, posamezne skupinice po par ljudi, ki se dejansko samo še sprehajajo oz. so na poti domov naletijo na policiste in že začne padat. Točno to se je dogajalo, posnetkov in izjav imaš malo morje in v taki situaciji bi pa tudi sam pobral kakšno kocko ali 3, do tega momenta oz. na začetku pa nikakor ne.