Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
@Apollo8
Sedaj si dokazal da vici o policistih sploh niso vici ampak čista resnica.
Očitno razen Alter pa youtube ne znaš uporabljat, ker če bi bi vedel za človekove pravice, kjer piše, da je zborovanje dovoljeno.
Prečitaj, da ne boš več pisal bedarij.
Policisti imajo pooblastila in tudi zakone, ki se jih morejo držat in eden izmed teh je tudi zakon o človekovih pravicah, ki pa so ga danes gladko poteptali.
Glede na to da si policaj in vemo kako gredo resnice, ki jim vi policisti pravite vici grema še enkrat skozi, da ne boš živel v zmoti:
Policisti imajo pooblastila vendar pa morajo upoštevati tudi zakone in poglej poglej kaj najde stric google:
Citat:
Splošna deklaracija o človekovih pravicah:
5. člen
Nihče ne sme biti podvržen mučenju ali okrutnemu, nečloveškemu ali ponižujočemu ravnanju ali kaznovanju.
7. člen
Vsi so enaki pred zakonom, vsi, brez diskriminacije, imajo pravico do enakega pravnega varstva. Vsi imajo pravico do enakega varstva pred sleherno diskriminacijo, ki bi kršila to Deklaracijo, kakor tudi pred vsakim ščuvanjem k takšni diskriminaciji.
8. člen
Vsakdo ima pravico do učinkovitega pravnega sredstva pri pristojnih državnih sodnih oblasteh proti dejanjem, ki kršijo temeljne pravice, priznane mu po ustavi ali zakonu.
Ta je še posebej za današnje ravnanje policistov in za @Apollo8, ki očitno živi v zmoti:
19. člen
Vsakdo ima pravico do svobode mišljenja in izražanja, vštevši pravico, da nihče ne sme biti nadlegovan zaradi svojega mišljenja, in pravico, da lahko vsak išče, sprejema in širi informacije in ideje s kakršnimikoli sredstvi in ne glede na meje.
20. člen
1. Vsakdo ima pravico do svobodnega in mirnega zbiranja in združevanja.
2. Nikogar se ne sme prisiliti k članstvu v katerokoli društvo.
Tako, da ne širi krive vere, da lahko policaj dela vse, ker temu ni tako, le narod žal ne ve vseh zakonov s katerimi se lahko obrne proti policistom.
Sem dobro podmazan z zakoni, če me kdaj ustaviš me boš spoznal takrat, ko me boš brez kakršne koli ovadbe ali kazni moral spustiti naprej.