Gotof je!

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.662
9
38
Ljubljana- okolica
https://www.youtube.com/watch?v=e9fL7CzFmW0&feature=share
cheer.gif

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Ce bi se zares protestiralo bi imeli varnostnike. Imeli bi prihavljen shod, kjer bi lahko na vhodu v omenjeni shod preverilo kaj vse tocno imajo "razgrajaci" s seboj. Kjer bi lahko z Policijo prej naredili plan varovanja.

Lahko bi imeli MIREN shod. Tako kot imajo lahko sindikati v Ljubljani miren shod.

Ampak, glede na to, da je folk samo na "sprehodu" je to odlicno opravicilo, da nikomur ni treba prevzeti odgovornosti, ane?

Tipično razmišljanje Evrobirokrata
smile-1.gif

Kaj vse še ne boš napisal, da bi moralo biti formalno izpolnjeno?:

- primerna retorika in skandiranje
- povabljeno najmanj 5 neodvisnih časopisinih in tv družb
- enotna oblačila z odsevniki z atestom ali najmanj TUV
- avans komunalni službi za čiščenje
- bančna garancija in posebno zavarovanje v primeru škode
- popis protestnikov preko e certifikata, s plačilo takse, plačana najmanj 3 delovne dni pred pričetkom
.
.
.

Shod je bil MIREN. Poglej si moj video posnetek.

Dokler ni prišel Gorenak v MB, je bilo vse ok.

V čem bi bil recimo jaz odgovoren za včeraj? da slišimo

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Ce bi se zares protestiralo bi imeli varnostnike. Imeli bi prihavljen shod, kjer bi lahko na vhodu v omenjeni shod preverilo kaj vse tocno imajo "razgrajaci" s seboj. Kjer bi lahko z Policijo prej naredili plan varovanja.

Lahko bi imeli MIREN shod. Tako kot imajo lahko sindikati v Ljubljani miren shod.

Ampak, glede na to, da je folk samo na "sprehodu" je to odlicno opravicilo, da nikomur ni treba prevzeti odgovornosti, ane?

Razumem na kaj ciljaš ampak končni rezultat ob enaki reakciji policije bi bil enak. Za finiš bi pa lahko še organizatorja oglobili in to bi bilo to. Tisto v LJ je pa dejansko bil zgolj in samo en miren shod, fake demonstracije, katere so poiskušali izkoristiti v povsem druga namene.

Točno to.

Šoba je vse imela organizirano pa se je zgodila tam huda ulica in so uničevali parlament.

I

Izbrisan uporabnik #488

Na enem posnetku se celo sliši, ko sem opozoril občana, da naj ne meče predmetov.

zakon

Guru
16. maj 2008
8.752
799
113
toti Maribor
"Dragi someščani, sodržavljani! (piše Mariborčan)

Pravkar sem prišel domov, bil sem od 21 ure priprt na policijski postaji v Vošnjakovi. Ob 20.30 sem se vračal iz službe domov, ker stanujem v centru mesta. Srečam brata in prijatelja, kramljamo debatiramo o dogodkih. Nenadoma začne teči množica pred policisti, začnemo teči tudi mi. Policisti začnejo spuščati solzilec., del nas stisnejo v podhod. S ščitom policist udari dekle poleg mene in rečem policistu, če se mu to zdi normalno, da pretepajo ženske. Naenkrat me za ovratnik potegne en policist, dvignem roke, mu rečem "Ne upiram se". V zahvalo dobim s pendrekom po hrbtu in nogi, nato me vržejo na tla in vklenejo roke na hrbtu. Peljejo me do policijskih vozil v bližini, zapišejo moje podatke. Česa sem obtožen? En policist vpraša
drugega: "Čuj, kaj naj totemu napišem?". Drugi reče: "Pa piši mu 22"
(ne vem kaj to pomeni). Nato mene in še tri fante odpeljejo na policijsko postajo v Vošnjakovi.

Na policijski postaji živi kaos. En policist pravi "odpeljite tote štiri dol", pride drugi reče "Doli je vse zasedeno", pride tretji, reče "Kaj delajo toti tu?". Skratka, nihče sploh ni vedel kaj naj z nami. Potem so nas pustili vklenjene (čeprav nihče se ni upiral ali bil karkoli nasilen, pobegniti pa tako nimaš kam, če bi že kdo hotel) približno 1 uro, na kar sem prosil naj nam snamejo lisice. Po kaki uri prošenj se nas en policist usmili in nam snamejo lisice. Potem čakamo še kako uro, da sploh pridemo na vrsto za zaslišanje.

Na zaslišanju izvem, da sem obtožen prekrška zoper javni red in mir, ker sem policiste udarjal v ščit (!). S hrbtom obrnjen proti njim?

Spomnite se zadnjih protestov, ko je skupina možakarjev na čelu z mestnim svetnikom Tomažem Barado prišla na Rotovški trg. Eden od njih je brcnil v policijski ščit (poglejte video posnetke). In kaj se je zgodilo? Nič. Odkorakali so domov. Zakaj njih niso vklenili in odpeljali, kot so mene? Pred zakonom vsi enaki?

Še nekaj dogodkov na policijski postaji: 18 letni fant pravi, da je alergik in da komaj diha zaradi solzilca. Niti robčka mu niso dali, jaz sem mu dal svoje robčke. Mimo pride policaj (o njem še kasneje) in se zadere nanj "Vtihni, pa bodi tu pri miru!" Pripeljejo 16 letnega.fanta, vklenjenega, z odrgninami na obrazu. Pa kaj je ta mulc res tak kriminalec, da mora vklenjen čakat na prihod staršev?Policist, ki sem ga prej omenjal: ta mentalni pohabljenec se je svojim kolegom tam hvalil, kako je s pendrekom pretepal ljudi, in to razlagal tako vehementno in nasmejano... Seveda on je car, saj ima pendrek v roki.
Njemu nihče nič ne more.

Na koncu so nas zaprli v garažno hišo policije, ker očitno niso imeli dovolj prostora. Sprašujem se, ali sem del naslova tega članka "V Mariboru prijetih najmanj 25 nasilnežev, poškodovanih pa 15 ljudi".
Sem jaz med tistimi nasilneži? Kako 25? Na postaji nas je bilo vsaj 50. Vozili pa so ljudi tudi na druge postaje (Tabor).

V kakšni državi mi živimo? Kaj se je zgodilo z našo Slovenijo? Zaradi skorumpiranega župana protestiramo na ulicah! Pa kam smo prišli?Policija izvaja nasilje nad državljani! Kam smo prišli?
Policiji so stvari ušle popolnoma izpod nadzora. Slišal sem možakarja, ki je razlagal kako je 10 policistov pretepalo enega protestnika. Celo njihov "šef" je vpil "Stoj" in jih komaj pomiril. Pa kaj je s temi policaji? Niso pred kratkim jokali kako hudo jim gre? Takrat smo jim državljani stali ob strani, zdaj pa nam vračajo na ta način?

Sem zaposlen, oče dveh otrok. Od danes naprej kriminalec.

Verjemite mi, to kar se dogaja v Mariboru je začetek. Je začetek osvoboditve naše države, ki so nam jo ugrabili. Ugrabili tisti, ki danes z milijoni evrov na domačih in tujih računih govorijo, kako je treba varčevati. Tisti, ki nad nas pošiljajo policijske horde zakompleksanih policistov. Ampak, naj bo vsem jasno, ne glede ali so levi ali desni, zeleni ali pisani: GOTOVI SO!

--
Lep pozdrav

Aleš Baler

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Bojim se, da bo končna konsekvenca ta, da bo Kanglerju nekdo nekaj naredil. Folku s epipa. Samo da gre Kangla kje nekje brez varnostnikov, pa dobi na gobec, garant.

Kaj misli Kangla do smrti hodit po Štajerskem v spremstvu varnosnikov?

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Lahko, a si bil eden redkih. Kakor vidim je bilo tako da je rulja skandirala in navijala, ene par "pogumnih" je pa delovalo. Najebali so ga pa vsi, a kaj čmo, če greš na take sorte proteste moraš že kar pričakovati da padel kašen solzilec (ali pendrek), še posebej ker je to v deželi viol, ki slovijo po svoji "rahločutnosti".

No, pa da ne bo pomote: gotof je!
cheer.gif
.

Če bi bil v MB bi šel gotovo zraven

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.293
23
38
Murska republika
Šnecer-- ne bi me čudilo da te bo čez čas nekdo obtožil da si vsega tega pobudnik ti in tvoji prijatelji, ne vzemi to kot slabonamerno vendar iz tvojih postov se da marsikaj razbrati nekako preveč si zavzet pri tej stvari.
Sicer pa je moje videnje teh dogodkov tako ; eno so protesti pa čeprav napovedani in nedovoljeni, drugo pa je huluganstvo ki se je dogajalo v tem primeru, pa ne da policija ni delala v skladu z navodili ob takih primerih vse se je obrnilo v škodo protestnikov kin so želeli samo proteste-

Pa ne mi rečti Snecer da VIJOLE niso imele ta glavno spodbudo za nerede.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik shift pravi:
zakaj bi se moralo 8k folka raziti če to tulijo po helikopterju.a nismo v demokratični državi kjer vojska in policija nimata oblasti prav tako naj ne bi bili pod njo.če ste 20-30 razgretežev nesposobni umirit si poiščite drugo službo.me zanima kaj bi rekli v opravičilo če bi prišlo do stampeda in bil dejasnko kdo umrl.poleg tega solzivec pri asmatikih lahko povzroči dihalno stisko in celo dihalni zastoj.veš pa tudi da solzivec v množici povzroči paniko in zmedenost.ne leti dobesedno nate leti na tvoje kolege ki so zopet dokazali da imajo IQ na nivoju sobne temperature.Gorenak je pa po današnjih izjavah itak za odstrel
Kaj si ti glup
Saj cilj policije ni ujet tistih 20-30 razgretežev, temveč razgnati množico in jim z represijo povedat kdo je tam šef, da jim naslednjič spet nebi prišlo na misel da bi protestirali proti oblasti. Tistih 20-30 razgretežev so policaji samo poslali med ljudi, da so dobili povod in opravičilo za nasilje nad mirnimi ljudmi.
Oblast se zaveda, da če Kangler gre, bo šel še marsikdo drug. Æe tukaj zmaga volja ljudstva, se to utegne razširit še v Ljublani in še kam. Zato oblast ne bo zlahka popustila.
Je pa oblast zamudila lepo priložnost, ki jo je imela, če bi Kanglerodstopil pred enim mesecem, bi bila raja zadovoljna in pomirjena.

I

Izbrisan uporabnik #488

Še enkrat, pišem tu pa tam kaj na forum in fb in z "organizacijo" zadeve nimam nobene veze.

Včeraj sem se kolegoma dobil na pijači, kasneje smo dobili še družbo,vse imam evidentirano.

Če pa ljudi, ki to počnejo podpiram, sem pa le eden izmed tistih 10.000, ki smo bili včeraj tam + da imam kamero
smile-1.gif

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:

hysterical-1.gif
Ja seveda. Sindikalnim protestnikom se oblast smeji z oken in si misli svoje. In to dvajset let!!! Pa mi ti povej, kdo bo prevzel od protestnikov odgovornost, da je narodu dopizdila kraja, tajkunstvo, vse slabše življenje ...itd?? Tale tvoj odgovrni bi bil kriv za vse stvari, ki se dogajajo zadnjih dvajset let. In oblast bi rada enega odgovornega, da bi imela oblast opravičilo nekoga kazensko preganjati pa kaj jest vem kaj še. Delile se bi medalje, pohvale, priznanja, kako je uspelu indetificirati odgovorno osebo, ki je naredila piz_darijo. (beri: uspelo jim je prebrati na obrazcu) ULICA se zgodi, ko noben zakon, predpis, in kaj jest vem kaj še, ne pomaga in narodu dopiz_i!!
Gotof je!!!

zakon

Guru
16. maj 2008
8.752
799
113
toti Maribor
Potem, pa mi dragi naši državljani razložite, kako dopovedat tej drhali, da niso več zaželjeni. Na miren način očitno več ne gre.Žal.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik BuDi pravi:
Slučajno si šel iz službe domovi pa malo podebatiral s kolegi, ne?

Nope, kolega se je vrnil službenega potovanja pa smo se dobili v mestu, kaj je tu takšnega. Se pač dolgo nisva videla.
Dejstvo pač.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.487
9.788
113
40
MB
to je to ... kangler je samo vrh ledene gore in sem prepričan da par politikov zadnjih par dni težko serje ker jim stiska riti

krogla se je začela valit, upam da se še ostali zbudite pa da se rešimo 1x za vselej, ljudi ki so nas pripravljeni izstradat, samo da ne odstopijo od svojega pa da si jih v parlamentu merijo kdo ma večjega ... slovenija takih ne rabi
jezen.gif

drugače pa brez skrbi ... maribor še diha
grin1.gif

je pa res to kaj sem pisal zgoraj ... folk je jezen ... in to taki ljudje ki do včeraj celotni zadevi niso posvečali pretirane pozornosti ...

uuuuuffff si niso pravega mesta izbrali za treniranje represije
10.gif

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.293
23
38
Murska republika
Mislim da je tu vseeno prisoten nek cilj in sicer prebuditi narod za vsesplošno ljudsko vstajo proti tej oblasti in politiki ki se izvaja tako jaz vidim in razumem to dogajanje pa je čisto vseno če se je to začelo v NB ali bi bilo to v LJ , povod je bil z Kanglerom podan in vstaja se je začela.Kako daleč bo to odšlo in kaj bo v prihodnjih dneh vzrok za nova dejanja morda nekateri veste, sam pa vidim žalost v očeh mladih in tudi starejših, ki so šplani brez možnosti zaposlitve od države ponižani in v bedo potlačeni, to je po mojem pravi razlog te vstaje ki se je tako razpletla kot se je .

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Počelo je... Se širi na Dolenjsko, med trebanjčke... Njihov župan Lojza je za razliko od France pravnomočno obsojen. Samo on ne bo 'gotof je' temveč 'gatov je'

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.621
208
63
Kranj
Ne vem kaj se na Snecerje spravljati, spraviti se je treba na OBLAST, DEMOKRACIJA to smo mi, DRŽAVA, to smo mi, DAVKOPLAČEVALCI to smo mi.

Ne pa da mi razni tajkuni in balkanski drogereaši hodijo svobodni po cesti !!!!! ZAPOR!

ENKRAT BO TREBA UREDITI STVARI da so plače urejene, da so nasplošno stvari OK.