Gotof je 2

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.238
2.517
113
Dejansko so bili po poizkusnem obdobju "kanglinig" radarjev narejene simulacije in glede na število prekrškov zabeleženih v poizkusnem obdobju, bi se investicija Iskri vrnila v okoli enem letu. ;)

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.306
4.122
113
Samo stacionarni stoji na mestu, kakšnega mobilnega pa lahko lepo v 30 cone podtakneš.

B81

22. jul 2007
36.992
10.530
113
radarji so bili joke. Nek občinar kaže študijo in skice kjer je dejanski problem, potem pa druga skica kam bodo postavili radarje takrat (nobena lokacija se ni prekrivala)... tako da ja, folku se je ofnilo, sploh v klasični kanglerjevi navezi po domoače, da bo nekdo pač kasiral, raja pa plačala.
Sicer pa vsega kar se je kangler lotil je bilo po kavbojsko, ob pijači. Pa tiste njegove pripravnice in podobna šara...kaj si ti nor. Bolna scena.

Kdaj se je pa marpog začel sploh razvijat? Pod Križmanom, Sovičem?

Fascinatna zbirka https://maribor.si/mestna-obcina/zupan/dosedanji-mariborski-zupani-2/

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.238
2.517
113
Povsod - vse javne zelenice imajo meter visoko travo. Zdaj so nekaj začeli sekat, ker za kosit to ni več.

• Všeč mi je
Reactions: Anubis

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.238
2.517
113
Tako je, prav sramotno zgleda vse skupaj ... Ne vem, ali je to rezultat ene od tistih zadev za čebele (ali kaj že), ampak to se naj grejo na Pohorju in ne v mestu.
Se strinjam, mestne zelenice morajo biti redno košene, čebele pa tudi morajo jest, oz. nabirat med. Lahko na 500m2 pustiš 10, 20m2 nepokošenih, če je tam cvetje, ne pa da trava sili v luft.

Poleg tega so lani imeli "akcijo" saditve medovitih rastlin, pa danes poglejte v kakšnem stanju so. Pa še kangline črešne je dal arso posekat, ker je treba uničit vse kar si je predprejšni zmislil - obenem pa njegov najbolj bedast projekt realizirat - brv!

Pa še nekaj, po mestu praktično ni čebel, kup komarjev, muhe in nekaj os ter čmrljev; imam vsako leto problem, ker mi nič ne opraši češnje in slive, pa sem ob robu Stražuna.

• Všeč mi je
Reactions: Anubis