Google Phone - Nexus One

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:
V nastavitvah imam Data roaming disabled. Danes sem bil na področju kjer mi je preklopilo na M@ signal in mi je telefon nekaj jokal, da mi GPRS ne bo deloval. Sedaj sem si pogledal zaračunan promet in mu je očitno kljub tej omejitvi v nastavitvah uspelo naresti nekaj prometa v M@ omrežju.

Nisem pa prepričan katera aplikacija je GPRSjala omejitvi navkljub. A browser, morebiti Google maps ali kaj tretjega. Jajca tudi generirajo ful sej z 0 prenešenega prometa. No saj enako mi je tudi iPhone počel.
smile-1.gif

Tako da ja, te nastavitve so bolj za okras. Tudi sync za mail sem disable-al skozi widget, pa mi je 5 minut kasneje mejl zažvižgal.

Ogo

Hvala ti za testiranje ter info
zmaga.gif
, očitno bo treba počakati na kakšne posodobitve ali pa še večja verjetnost je, da bo tako tudi naprej ostalo, če ne bo še prej kakšna adekvatna aplikacija na razpolagi, nekaj v smislu tega KLIK .

Lp.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Koristna aplikacija.
smile-1.gif

Še posebej, ker se da očitno štelat v katerih omrežjih dovoliš GPRS.
Bo treba sprobat.
zmaga.gif

Ogo

Nazadnje urejeno:

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Evo, danes dobil tudi izvod direkt iz ZDA. Je vse čisto isto, kot iz Britanije. Tako, da sem imel prav, med telefoni ni prav nobene razlike.

Drugače pa sedaj po parih dneh uporabe: Zadevica mi je zelo všeč. Deluje super, sesulo se ni še nič. Telefonskega klica mi ni ruknilo dol tudi med vožnjo v največji luknji.
Activesync z Exchange-om deluje super, edina večja pomanjkljivost je, da ne synca koledarja iz Exchange-a. Za slednje bo treba ponucat dodatno aplikacijo ali pa narest sinhronizacijo med Outlookom in Google Calendarjem.

Ostajajo pomanjkljivosti, kot nezmožnost pošiljanja in sprejemanja kontaktov preko modre škrbine (moral sem izvest preko Outlooka in nato sinhronizacije po luftu z M$ Exchange-om), voicedial ne dela preko BT (rešila me je BT avtoinštalacija od Toyote z lastnim internim imenikom in prepoznavo govora - vanjo sem imenik skopiral iz Nokije
smile-1.gif
), Google Navigation ne dela v Sloveniji (baje se ga da heknit, če ne bo Google z update-om enablal cel svet v luči Nokijine zastojn navigacije).

Potem je tu vikend, ko bo cajt za več igračkanja ...
smile-1.gif

Ogo

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Ta opcija pride v poštev v drugih skrajnih primerih (npr. permanent brick pri flashanju, če pade tak telefon kot je nexus one po tleh ipd.)

Brez multitoucha ni problem živet, problem je živet s tem, da veš da obstaja opcija (boljša od smrdljivega dolphin browserja), ampak je ne moreš imet brez da se odpoveš garanciji.

Sicer US kot tudi EU verzija multitouch podpira (gre le za načine iskoriščanja mutlitoucha, ki se razlikujejo..)

Erick Tseng:
http://www.engadget.com/2010/01/19/the-engadget-show-005-googles-erick-tseng-ces-wrap-up-widi/

Gotovo ti pri takih denarcih nimaš problemov z tem, mene pa malo zaboli v hrbtu ko pomislim na te stvari
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Hm, na teh slikicah (ki so na forumu videti 3x vecje od telefona) so crke ravno prav velike ... Moras biti kar snajper, da razberes kaj pise na ekranu ?

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Kateri program imaš za screenshote? Ker je tel.priklopljen predvidevam da je nekaj na računalniku.. Jaz nisem našel nič pametnega na telefonu..
smile-1.gif

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Ja, slikce sem delal preko Android development kita. Obstaja tudi aplikacija za root-ane telefone.

Rezolucijo ima Nexus kar veliko, seveda je stisnjena na mali ekran. Rec je opazna sele, ko screenshot pogledas na kakem konkretnem desktop monitorju.
smile-1.gif

Ogo

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Pa se že kaj ve kdaj pride ven EU verzija telefona? Vodafone če se ne motim? Kakšen konkreten datum, al imamo še vedno samo pavšalen podatek da bo to spomladi enkrat?

xXx

Pripravnik
30. avg 2007
997
0
16
Glede na to da si imel iPhone , kateri ti je boljši od njiju ?

Obstaja kakšna navigacija ki dela na tej regiji na Google Nexus one - z mapami nalozenimi na telefonu ?

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Meni je zaenkrat bolj všeč Nexus. Preprosto zato, ker je precej bolj odprt kot iPhone. Sta pa po funkcionalnostih in uporabniški izkušnji res dosti izenačena. Kaka malenkost je boljša na iPhone-u, kakšna na Androidu. Android ima multitasking, iPhone nima. Nexus One ima 3G tako na 2100 MHz, kot na 900 MHz, iPhone samo na 900. Android je odprt, če kake aplikacije ne moreš kupit preko Android Marketa, jo kupiš direkt in preko USB kabla naložiš na telefon, brez kakih Jailbreak-ov in drugih hackov.

Ogo

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
V novem Monitorju pise, da "je prodaja manjsa od pricakovane". Jezesna, omejevanje prodaje po jabolcnem receptu, potem pa ni prodaja dovolj spektakularna ? Kaj ce bi jih raje prodajali samo enorokim tajskim ku*bam, bo potem prodaja kaj bolj ugodna ?

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Google je zajebal, ker ni sprostil globalno prodajo. Pa magari preko HTC prodajne mreže. Prodajo imajo zaprto ravno na trge, kjer že kraljuje iPhone. Resda omogočajo tudi brez vezave in zaklepa, iPhone fašeš praviloma samo z vezavo in zaklepom, razen redkih izjem.

Pač Google ni neka marketniška firma. Tudi reklamirajo ga ne prav za ubit. V principu je edina reklama geek čvek po forumih in geek spletnih blogih in cajtengih.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Tresla se je gora.... prišla je miš
smirk-1.gif

čez leto ne bo noben vedel za njega kot za G1 al kaj je bil.