Google Phone - Nexus One

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Bemu, še sam sebi sem fouš.
tongue-1.gif

Zaenkrat kaže kul. Reč je intuitivna in hitra. Pač mal se je treba zajebavat z nastavitvami. Kontakte bom moral uštimat preko Outlooka in Exchange sihnronizacije, ker pošiljanje preko modre škrbine ne gre. Tako je, ko telefone delajo cloud computing bumbarji. Zakaj bi šlo direkt, ko gre lahko preko oblaka.
grin1.gif

Ogo

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.401
235
63
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:
Bemu, še sam sebi sem fouš.
tongue-1.gif

Zaenkrat kaže kul. Reč je intuitivna in hitra. Pač mal se je treba zajebavat z nastavitvami. Kontakte bom moral uštimat preko Outlooka in Exchange sihnronizacije, ker pošiljanje preko modre škrbine ne gre. Tako je, ko telefone delajo cloud computing bumbarji. Zakaj bi šlo direkt, ko gre lahko preko oblaka.
grin1.gif

Ogo

wink-1.gif
dobrodošel na Androidu. Sem jih tudi sam preklinjal, ko BT send all ni delal.
Imaš USA ali EU verzijo?

LP,

Milan

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Prave EU verzije ni. Ameriška je v principu že EU verzija, kar se vidi z vgrajeno podporo za UMTS 900 in manjkajočo za UMTS 850. Reč je tudi certificirana v EU. Na škatli je napis CE in tudi slovenska koda države - SI. Tega sem dobil iz UK. Polnilec je ameriški. Dela fino z adapterjem za ta pravo vtičnico.
wink-1.gif

Ta teden dobim za povohat tudi reč direkt iz US of A, pa sporočim, če je vidna kaka razlika. Po mojem je ne bo, ker se Tajvancem ne splača jebat. Gugl pa Britancem itak ponuja štrom adapter za doplačilo.
smile-1.gif

Ogo

Nazadnje urejeno:

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Mislim da je na brncicevo le hotel navigirat..

Evo uro nazaj sem tudi sam dobil Nexus One ;-)

Zadeva je zaenkrat super, tipkovnica (tole je z njo napisano) je zakon.. ravno pravsnji sensitivity. Moram poiskat ce se da kje za sumnike nastimat (mogoce bo treba pocakat na kak evropski ROM).

Aparat je sexy.. dobra izdelava, brez skripanja ipd..

Ekran je razred zase.. sem imel hd2 in moram priznat da mi je tole bolj vsec.. cakam pa en dan, da malo sonce posije da vidim ce je res tako slaba vidljivost..

Mam en HQ video gor, in je slika res ZAKON!

Se javim kaj tekom dneva ko naletim na kak problem ;-)

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.401
235
63
Ja, glede USA/EU verzije sem mislil na SW in prisotnost/odsotnost multi-toucha.
smile-1.gif

LP,

Milan

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.401
235
63
Citat:
Uporabnik undefined pravi:
Evo uro nazaj sem tudi sam dobil Nexus One ;-)

Zadeva je zaenkrat super, tipkovnica (tole je z njo napisano) je zakon.. ravno pravsnji sensitivity. Moram poiskat ce se da kje za sumnike nastimat (mogoce bo treba pocakat na kak evropski ROM).

Na Android 2.0 prideš do šumnikov tako, da držiš pritisnjeno ustrezno tipko in nato v menuju, ki se prikaže, izbereš enega od željenih znakov.
Je pa res, da je na pokončni on-screen tipkovnici manjši izbor posebnih znakov, kot pri uporabi fizične tipkovnice.
confused-1.gif

LP,

Milan

chlovecek

Pripravnik
21. jul 2007
95
0
6
cena telefona je realno taka, kot google oglašuje? al si recimo britanci še kaj poleg pripnejo?
wink-1.gif

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Vzamejo svojo provizijo. Pa računat moraš še stroške pošiljanj, najprej iz ZDA v UK, potem pa k nam. Pa še DDV pade med ZDA in EU. Čez 3 mesece bo cenej. Samo to bo čez 3 mesece.
smile-1.gif

Ogo

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
@Milan: vem ja, samo jaz in Ogo nimava enakih jezikovnih paketov kot evropski aparati Hero / Magic / Dream ipd.. Zato trenutno jaz še ne morem pisati šumnikov.. Se motim Ogo?
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Ne motiš. Neke kvake in švasane črke so sicer na voljo, vendar to ni to.
smile-1.gif

Grki se jočejo po forumih, da ni njihovih švasanih.
smile-1.gif

Ogo

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.401
235
63
Citat:
Uporabnik undefined pravi:
@Milan: vem ja, samo jaz in Ogo nimava enakih jezikovnih paketov kot evropski aparati Hero / Magic / Dream ipd.. Zato trenutno jaz še ne morem pisati šumnikov.. Se motim Ogo?
smile-1.gif

Potem pa naj izkoristim priložnost, da izrečem sožalje in vama nudim vso moralno podporo v pričakovanju prvega FW update-a.
wink-1.gif

LP,

Milan

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Evo Ogo pa še kak skriti Nexus One lastnik..

En "quick fix", ampak je za probat kok vam ustreza..

V bistvu je to za zamenjat tipkovnico z HTCjevo,.. in čudežno delajo tudi šumniki.. Edini problem je da je zgleda bla mišljena "za manjše ekrane" in je zato malo pixelated. Bom probal najt bolšo verzijo. Do takrat pa:

1. Najprej se naj namesti clicker.apk potem pa HTC_IME.apk
2. Potem v settings -> language & keyboard -> kljukica pod Touch input
3. katerokoli okno za pisanje.. dolg pritisk ?123 -> Input method -> Touch input kljukica

šumniki so, tipkovnica pa ni čisto ostra.
http://drop.io/p12auxn#
http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=3791945&postcount=17

Če ni ok, se da enostavno nazaj na android tipkovnico in zbriše oboje.

Nazadnje urejeno:

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Ehh, ne da se mi zajebavat s tem.
smile-1.gif

Šumnike prikazuje, če jih ne morem pisat, pa tudi ne bo konec sveta. Itak bo prej kot slej padla kakša elegantnejša rešitev, če ne celo update za uradni softver.

Ogo

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:
Ehh, ne da se mi zajebavat s tem.
smile-1.gif

Šumnike prikazuje, če jih ne morem pisat, pa tudi ne bo konec sveta. Itak bo prej kot slej padla kakša elegantnejša rešitev, če ne celo update za uradni softver.

Ogo

Eno vprašanje še iz moje strani, glede nato, da si Tušmobil user me zanima ali si mogoče, kaj čisto tako
smile-1.gif
.

To me predvsem zanima, ker HTC HERO s svojo osnovno različico Androida, tega ni čisto zmožen
sprasujem se.gif
.

Hvala za odgovor
smile-1.gif
.

Lp.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
V nastavitvah imam Data roaming disabled. Danes sem bil na področju kjer mi je preklopilo na M@ signal in mi je telefon nekaj jokal, da mi GPRS ne bo deloval. Sedaj sem si pogledal zaračunan promet in mu je očitno kljub tej omejitvi v nastavitvah uspelo naresti nekaj prometa v M@ omrežju.

Nisem pa prepričan katera aplikacija je GPRSjala omejitvi navkljub. A browser, morebiti Google maps ali kaj tretjega. Jajca tudi generirajo ful sej z 0 prenešenega prometa. No saj enako mi je tudi iPhone počel.
smile-1.gif

Tako da ja, te nastavitve so bolj za okras. Tudi sync za mail sem disable-al skozi widget, pa mi je 5 minut kasneje mejl zažvižgal.

Ogo

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Te nastavitve niti niso za okras... pri mednarodnem roamingu delujejo enkratno (beri: 0 prenešenega prometa). Zgleda je nacionalni roaming druga zgodba..