Google Phone - Nexus One

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
No, Nexus sploh ni slab. Nima pa marketing gorile kot je Apple odzadaj. Slednji lahko sedaj fuknejo še največjo budalaštino, pa jo bodo "analitiki" glorificirali do neba. Pa ima Apple kar nekaj krš produktov, nima samo zlata.

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
"Poznavalci pravijo" da bo iPhone in Android na koncu,.. aja (ups) pa BlackBerry.

Po moje mora Apple (kljub svoji vsemogočnosti) z OS 4.0 in novim iPhonom postopat pazljivo (itak da se bojo prodajal, pa če dajo koj še 1x 3Gs ven z boljšo baterijo..). Mislim dolgoročno, ljudlje ne bodo hotl samo igric več igrat. Android pa tudi kakšen WebOS zna zlo (pre)hitro zrast.

Sicer pa kaj pomenijo številke? Zame je Nexus One 100x boljši telefon od 3Gs,.. pa če Google proda samo 100 aparatov.. Kaj potem?

Nazadnje urejeno:

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Android je super. Nexus One ima pa trenutno najboljši hardver na tej platformi.

Sicer je treba še nekaj malenkosti zrihtat na Androidu, ampak slednje je jasno, da so posledice mladosti platforme. Večji releasi OSa skorajda vsak mesec. Nekaj časa bo rabilo, da razvoj pokrije vse glavne reči direkt iz škatlice, potem se bo pa umirilo, kar bo olajšalo lajf developerjem, ker ne bo treba aplikacije testirat na 17ih verzijah Androida.

Meni je najbolj všeč, da je reč v večini open source. In se ne gredo skrivalnic, kot se gre Apple. Tudi razvoj je moderen, torej Eclipse in v osnovi Java. Ne Applove skrivalnice in nek Objective C, ki je že 100 let za luno.

Qwer

Pripravnik
17. jan 2010
75
0
6
Imel sem danes v rokah tale Googlov telefon in me ni prepričal. Na prvi pogled zelo lep telefon, vendar mi je iPhone lepši (morda bolj eleganten). Slednji ima tudi boljši touchscreen, čeprav je Google najel za NO človeka, ki je skupaj sestavil iPhonov touchscreen. Je pa Nexus One zelo dober telefon, zanimiv mi je tist joystic na sredini spodaj
smile-1.gif
Jaz mislim, da se bo telefon kar dobro prodajal.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Citat:
Uporabnik Dr_Strangelove pravi:
Meni je najbolj všeč, da je reč v večini open source. In se ne gredo skrivalnic, kot se gre Apple. Tudi razvoj je moderen, torej Eclipse in v osnovi Java. Ne Applove skrivalnice in nek Objective C, ki je že 100 let za luno.
Lepo te prosim... sedaj pa res malo bluziš...

Objective-C za luno? Če ga ne znaš uporabljati, to še zdaleč ne pomeni, da je za luno. Dejansko je to SUPER programski jezik (še posebej pa v primerjavi s krš javo). Da o dokumentaciji, ki je na voljo pri applu ne govorim (svetlobna leta pred tisto od googla). Tudi razvojno okolje in orodja, ki so na voljo zastonj, so odlična.

Edina stvar, ki jo apple skriva, so določeni private API-ji (imajo pač svoje razloge za to).... in verjemi, da tudi pri googlu niso vsi API-ji javno na razpolago.

Sicer pa... vsi opevajo ta super duper odprti Android... potem pa ne moreš nalagati programov na kartico, ne moreš uporabiti telefona kot modem, itd... aja... lahko ga pa root-aš (tako kot lahko iPhone-a jailbreakaš). Skratka... podobno sranje, drugo pakovanje...

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
to so porodne težave, ki pa so bistveno manjše in se predvsem bistveno hitreje odpravljajo kot pri japki.
nalaganje na kartice bo na volj že z naslednjo posodobitvijo. kak misliš da ga ne moreš uporabljat kot modem? da bi preko njega dostopal z compom na internet? to seveda lahko počneš, če si to imel v mislih. sicer pa se mi zdi da androida še od blizu videl nisi in malo povzemaš neke fame, katere si površno prebral malo tu, malo tam.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.916
659
113
Citat:
Uporabnik Mikrohard pravi:
potem pa ne moreš nalagati programov na kartico,
1. Copy the APK file to your Android’s memory card and insert the card into your phone.
2. Download and install the Apps Installer application from the Android Market
3. Once installed, the Apps Installer will display the APK files on the memory card.
4. Click and install your APK files.

Jah jeba to da se ne da.
smirk-1.gif

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Ali pa s ES File explorer aplikacijo dostopas preko LAN-a do mape v skupni rabi, kjer samo kliknes na .apk in se ze namesti. Ful komplicirano majkemi.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
to so porodne težave, ki pa so bistveno manjše in se predvsem bistveno hitreje odpravljajo kot pri japki.
nalaganje na kartice bo na volj že z naslednjo posodobitvijo. kak misliš da ga ne moreš uporabljat kot modem? da bi preko njega dostopal z compom na internet? to seveda lahko počneš, če si to imel v mislih. sicer pa se mi zdi da androida še od blizu videl nisi in malo povzemaš neke fame, katere si površno prebral malo tu, malo tam.

Saj sem napisal, da se vse da... seveda pod predpostavko, da telefon "rootaš" --> http://www.redmondpie.com/tethering-on-google-nexus-one-9140329/
Ampak to je ekvivalentno jailbreaku od iPhonea.... in tudi tam imaš potem popolen (root) dostop do sistema.

Sicer pa... nimam popolnoma nič proti Androidu... to je super OS z izrednim potencialom. Želel sem le poudariti, da (v osnovi) ni tako zelo odprt, kot si nekateri predstavljajo.

LaUros

Pripravnik
13. feb 2008
327
0
16
Ljubljana
Tudi ce je sam Android odprt, bo G. ljubosumno cuval svoje aplikacije + omejen je z ostalimi zadevami, kot so SW patenti, licence, itd...

To se je ze veckrat pokazalo, ima pa A. vsekakor potencial ogromen.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Poganjanje nepodpisanih aplikacijm ki si jih dobil z potencialno sumljivega izvora je vedno dvorezen meč. Posledično je zaradi tega tudi omejitev, da se ne da instalirati aplikacij na memory card (piratstvo). iPhone ima to bistveno bolje rešeno. Vsaka aplikacija je podpisana za iTunes account. Tudi nalagaš lahko aplikacije "ročno" preko iTunes, le da moraš v tem primeru uvoziti tudi certifikat s katerim je bila aplikacija podpisana. Zato se to uporablja predvsem za testiranje aplikacij med razvojem.

Kar se programskih jezikov tiče, pa objectiveC še zdaleč ni več edina opcija. Z MonoTouchom lahko programiraš v C#, s phonegap in appcelerator lahko razvijaš v html+javascript. Z flash 5 pa bo mogoče tudi z actionscript.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Na Androidu resda morajo biti aplikacije podpisane za inštalacijo. Vendar si lahko to napraviš sam. Torej z doma izdelanim certifikatom, Google nikogar ne prisiljuje, da mora uporabljati njih ali koga drugega za certifficate authority.
Podpis je gor samo zato, da se zagotovi, da je aplikacija X bila podpisana s strani Y. Uporabnik Z pa še vedno nosi sam riziko, da zaupa Y.

To je vse. In Google je neprimerno bolj odprt, kot Apple. To je tudi dejstvo. Da ne bodo dali ven source code od serverja za google maps ali pa njigov search engine, je pa res. Google Maps API je zunaj že ohoho cajta in se da znjim zbuildati fine aplikacije, pa ne samo za Android telefone.

Ogo

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Evo, pa sem ga tudi jaz dobil.

V primerjavi s Herojem je hitrejši ohoho, tanjši, zaslon je super. Upam, da bo Hero na 2.1 tudi boljši, čeprav že zdaj ni slab.

LP,
PIC

fara

Pripravnik
15. sep 2007
130
0
16
Jaz ga dobim jutri!! kakšne so vse novosti pri android 2.1 v primerjavi z 1.5?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Citat:
Uporabnik PIC pravi:
Evo, pa sem ga tudi jaz dobil.

V primerjavi s Herojem je hitrejši ohoho, tanjši, zaslon je super. Upam, da bo Hero na 2.1 tudi boljši, čeprav že zdaj ni slab.

LP,
PIC

No a ne boš napisal da je iPhone vseeno za 6% boljši?
evil.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Rade volje ampak se ne morem nikak navadit na touchscreen tako da bom še najbrž en čas ostal zvest E71 nato pa pride E72! Ko se enkrat navadiš na te tipke je hudič!
smile-1.gif
Bi pa ga rade volje malo stestiral, tega Nexusa!

PS:. Če bi pa res kupoval telefon tega tipa bi počakal še malo saj se napoveduje novi iPhone! In če vsi testi govorijo da je 3G tam tam ali celo boljši od Nexusa bo 4G defnitivno boljši
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Dvomim. Jabuki je zmanjkalo zagona. Že pri tabletki se vidi, da nimajo več nekih strašnih idej. Kvečjemu bodo dodali to, kar drugi imajo že par let, recimo podporo za UMTS na 900 MHz in podobne malenkosti, kar je do sedaj iPhone-u manjkalo.
Revolucija je mimo, sedaj bo samo še evolucija. Android je pa zanimiv zaradi velike podpore s strani proizvalajcev. V letu dni bo postal platforma številka 1 za razvoj mobilnih aplikacij.

Nazadnje urejeno:

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Ja saj... Zanimjivo bo tudi videt ali bo kdo od velikih (Garmin, TomTom) izdal navigacijo in karte za ta Android sistem!