Google Pay

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.003
-1.289
113
Katero kartico nabaviti za uporabo na Gpay? Po možnosti free, ker bo za backup na uri.
Jaz imam že kaka 2 meseca Joompay. Kartica kot Vivid money, deluje tudi v G-pay-u. Brezplačno si iz kake druge svoje karice dolpotegneš denar (Topup) in potem plačuješ s telefonom. Seveda tudi vsa SEPA nakazila so brezplačna. Če pri registraciji uporabiš kodo https://m.joompay.com/invite/DFL8MKEH dobiš 5 EUR dobrometja. :)

mukwai

Pripravnik
2. jun 2011
109
9
18
Tudi pri meni je Revolut že ob prijavi ponudil povezavo z Gpay. gDenarnica pa sedaj javlja, da se še vedno updejta, ampak vseeno jo pa lahko uporabljam z novo dodano kartico.

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.807
129
63
Hvala vsem za info o ponudnikih.
Namestil in povezal sem Curve. Na uro je šlo brez težav.

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.025
342
83
www.svetidej.com
Nekatere banke se kot kaže že mehčajo.

Gorenjska banka želi uvesti Google Pay. Če so že podpisali pogodbo z Googlom pa ni razbrati iz njihovega odgovora.

Zanimivo bo spremljati kaj bo naredila NLB. Google Pay v Srbiji je na voljo že po leta, ampak glede na odgovor NLB-ja tam nima namen uvesti Google Pay-a. Večina največjih srbskih bank je uvedla Google Pay. Sem pa bral komentarje na Googlovi trgovini za srbsko aplikacijo NLB Pay. Nič kaj preveč pozitivni, posebej od tistih, ki so imeli Android 13 :)

Nazadnje urejeno:

Alex

Fizikalc
21. jul 2007
949
91
28
Ljubljana
Ok, GPay aktiviran.

Kako to sedaj uporabljaš? Danes sem poskusil:
1. samo prisloniti telefon pos terminalu - tema, nič odziva.
2. odprl app, prislonil telefon - nič, poskusite znova
3. odprt app, prislonim telefon - odziv: glejte zaslon telefona. Oddam prstni odtis - nič.
V ene petem poskusu je le sprovedlo. Mislim, da mi je nato odprlo Curve app. Vsaj izgledalo je tako

Zame neuporabno.

P.S: G Denarnica je privzeti app za NFC.

delavec44

Guru
17. dec 2012
2.257
1.512
113
Samo odkleneš telefon in prisloniš.

To kar ti opisuješ spominja pa na curve pay. Nekaj imaš vseeno narobe nastavljeno da gpay ni privzet za nfc.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.647
6.510
113
A je kakšen poseben razlog, da mi telefon google pay ves čas skriva? Moram prav v play, poiskat google pay in nato izbrat "omogoči". In potem ga lahko odprem in dodam kartico. Ko naslednjič iščem gpay aplikacijo je že ni več in moram spet ponovit vajo. V nfc nastavitvah pa je ves čas na voljo na izbiro.

Nisem pa še probal plačat.

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.167
487
83
Ne rabis appa na telefonu, za dodajanje kartic lahko gres tudi v nastavitve->google->nastavitve za googlove aplikacije->google pay

Borg

Fizikalc
25. jun 2020
496
-537
28
Pa to jim dopovedujem, že ne vem koliko časa, pa eni še kar tumbajo s tem appom:bonk:

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.025
342
83
www.svetidej.com
Tale app ni čisto nič drugega kot, da se odpre kar je na nastavitve->google->nastavitve za googlove aplikacije->google pay.

Po novem je Google Pay integriran v Android.

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.025
342
83
www.svetidej.com
A je kakšen poseben razlog, da mi telefon google pay ves čas skriva? Moram prav v play, poiskat google pay in nato izbrat "omogoči". In potem ga lahko odprem in dodam kartico. Ko naslednjič iščem gpay aplikacijo je že ni več in moram spet ponovit vajo. V nfc nastavitvah pa je ves čas na voljo na izbiro.

Nisem pa še probal plačat.
Kateri Android pa imaš? To mi bolj deluje, da tvoj telefon si še ni prenesel nastavitve, da je omogočen Google Pay. Ampak vseeno bi moral imeti možnost plačevati, brez aplikacije.

Pa to moraš imeti nastavljeno za privzeto:
1000001669.png

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.025
342
83
www.svetidej.com
Ok, GPay aktiviran.

Kako to sedaj uporabljaš? Danes sem poskusil:
1. samo prisloniti telefon pos terminalu - tema, nič odziva.
2. odprl app, prislonil telefon - nič, poskusite znova
3. odprt app, prislonim telefon - odziv: glejte zaslon telefona. Oddam prstni odtis - nič.
V ene petem poskusu je le sprovedlo. Mislim, da mi je nato odprlo Curve app. Vsaj izgledalo je tako

Zame neuporabno.

P.S: G Denarnica je privzeti app za NFC.
To kaže, da imaš Curve Pay privzeto aktiviran. Druga zadeva pa da moreš vedeti kje ima tvoj telefon NFC čip. Ponavadi je na vrh telefona, ni pa nujno.

Ko sem začel uporabljati, sem parkrat imel težavo zadeti NFC. Sedaj pa zmeraj v prvem poskusu.

kokica2000

Pripravnik
20. mar 2011
135
24
18
Tale app ni čisto nič drugega kot, da se odpre kar je na nastavitve->google->nastavitve za googlove aplikacije->google pay.

Po novem je Google Pay integriran v Android.
Google Pay je res integriran v Android, ampak aplikacija v trgovini Play ima dodatno funkcijo, da širi in popravlja funkcionalnosti, ki so sicer inicialno že del Androida. Podpora za Slovenijo je en tak primer. Če hočeš, da ti Google Pay nemoteno deluje v Sloveniji (oz. za slovenski račun Google), moraš imeti nameščeno posodobitev aplikacije Google Wallet.

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.025
342
83
www.svetidej.com
Ne drži. Google Pay se posodablja preko Google Play Services.

Aplikacijo Google Wallet (bližnjico) so res omogočili. Niso pa še popravili preko Google Play Services da bi dejansko odprlo aplikacijo z imenom Wallet. Zato tudi na Pixlih še nimamo omogočene bližnjice Wallet:
1000001671.png

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.025
342
83
www.svetidej.com
Odpreti bi nam moglo tako aplikacijo (preko aplikacije ali preko navigacijskega gumba Wallet):
hero-image.fill.size_1248x702.v1658396173.png

Aplikacijo iz trgovine Play ti jo ne bi bilo potrebno namestiti. Če naprimer preko Revolutove aplikacije pritisneš "Add to GPay" se ti Google Pay avtomatično doda v Google Play Services. Aplikacija iz trgovine pa se ne namesti samodejno.

Nazadnje urejeno:

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.003
-1.289
113
Preveč komplicirate vsi skupaj. Meni deluje Revolut, Joomla, Vivid money in Curve preko Gpay. In dokler deluje, ne bom nameščal Google waleta. :)

Borg

Fizikalc
25. jun 2020
496
-537
28
Isto. Vivid normalno deluje brez nameščene aplikacije za Gpay.
Pa itak da deluje brez kakršnega koli nameščanja aplikacije. To deluje že več kot eno leto mislim, da od Androida 12 naprej. Ja ok, če imaš nek star telefon ki še nima A12. Potem se pa itak sploh nimaš kaj it brezstičnega plačevanja preko telefona.
To dopovedujem že več kot eno leto. Pa enim še vedno ne moreš na normalen način dopovedat. Kr ene ape bi nameščali, potem pa se čudijo zakaj se ne namesti in zakaj ne dela.
Nima smisla. LOL

Podobne teme