Nič novega. Vse po starem. Kot je bilo. Še vedno Google Pay. Za Google Pay pa že prej ni bilo potrebno namestit aplikacije. Če pa jo greš nameščat (GW) ti jo pa naloži in posodobi, kar pa ne spremeni nič razen, kar moraš še enkrat vnest kodo za potrditev kartice oziroma brezstičnega plačila. Na Gorenjski bamnki nič novega njihova MC itak ŠE ne deluje. Binance kartico pa sprejme brez problema itak ker ima tuj bin.Tudi v nastavitvah telefona za Google ni več Google Pay ampak Google Wallet
Za uporabo Google Wallet ni potrebno imeti nameščeno aplikacijo Wallet preko trgovine Google Play, ker je Google Wallet integriran v Google Play Services in ne v samo aplikacijo.
Sem ugotovil kje je fora, če ni widgeta med prvimi osmimi v dropdown meniju, takrat ne prikaže kartice.Zanimivo, pri meni pod wallet widget ne prikaže naložene kartice.
Ali je še kakšna dodatna nastavitev potrebna?
To govorite za pixel telefone?Sem ugotovil kje je fora, če ni widgeta med prvimi osmimi v dropdown meniju, takrat ne prikaže kartice.
Ja, lahko tudi jaz potrdim, da sedaj deluje na Pixel watch (brez trikov s ponovnim dodajanjem kartice ali odstranjevanjem posodobitev). Že sprobano v trgovini.Po mojem sedaj tudi na urah več ne bi smelo biti težav.
Jaz imam Wallet tile v spustnem meniju, ampak je disabled. Reboot tudi ni pomagal. Te server-side spremembe včasih trajajo en čas da se propagirajo do vseh. Javim ko boPotrjujem:
-ročno moraš najti Google Wallet (v slo se imenuje "Denarnica") med naloženimi aplikacijami, kjer se je skrivnostno pojavil (v ozadju s Play updati)
-tisti hip, ko prvič poženeš Denarnico, ikona Google Pay za vedno izgine
-Wallet app je na prvi pogled še bolj oskubljen kot GPay app, za pregled transakcij moraš nerodno v Podrobnosti, Dejavnost.
Več nastavitev je na ikoni profila zgoraj desno, tam je pametno izklopiti Google šnofanje, ki je spet default vklopljeno - Vaši podatki v aplikaciji Denarnica, Upravljanje podatkov o karticah in druge.
-na mojem telefonu Walleta ni v spustnem seznamu, niti na listi za dodajanje, niti po restartu, imam ne-Pixel telefon, Android 12
Trenutno je to edini način da preverim če dela - trenutno ne dela. Sicer pa itak nimam ustrezne banke, tako da zadeve še en čas ne bom koristil.Zakaj bi nucal to v dropdown meniju? A menjate pogosto kartice?
Brez težav lahko koristiš s Curvom ... Pač gor povežeš Visa/Mastercard od tvoje slovenske banke in je tako kot da ti banka omogoča Google Pay.Trenutno je to edini način da preverim če dela - trenutno ne dela. Sicer pa itak nimam ustrezne banke, tako da zadeve še en čas ne bom koristil.
Trenutno je to edini način da preverim če dela - trenutno ne dela. Sicer pa itak nimam ustrezne banke, tako da zadeve še en čas ne bom koristil.
Google Wallet na voljo! Google le našel kjukico za Slovenijo Preko Google Play Services je omogočen Google Wallet za Slovenijo. Tudi Google Pixli imajo omogočeno nastavitev Wallet
Po mojem sedaj tudi na urah več ne bi smelo biti težav.
Tudi v nastavitvah telefona za Google ni več Google Pay ampak Google Wallet
Za uporabo Google Wallet ni potrebno imeti nameščeno aplikacijo Wallet preko trgovine Google Play, ker je Google Wallet integriran v Google Play Services in ne v samo aplikacijo.