Goljufije delodajalcev, ki se dogajajo pri nas

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.969
6.587
113
spomnite se na to vsi tisti, ki ste za podeljevanje koncesij za minimalno časa, da ne bo kdo kaj preveč pokradel ali pa če to ne, tudi zaslužil ne. stara firma gre cugrund, delavci na cesto... najlažje jih je seveda obdržati, če je že vse ufurano, ampak treba pa ni. na vsakih 5 let (kot se očitno ta koncesija podeljuje) delavec trepeta, ali bo še ali ne...

• Žalosti me
Reactions: Generik

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.178
7.025
113
spomnite se na to vsi tisti, ki ste za podeljevanje koncesij za minimalno časa, da ne bo kdo kaj preveč pokradel ali pa če to ne, tudi zaslužil ne. stara firma gre cugrund, delavci na cesto... najlažje jih je seveda obdržati, če je že vse ufurano, ampak treba pa ni. na vsakih 5 let (kot se očitno ta koncesija podeljuje) delavec trepeta, ali bo še ali ne...
Trenutno normalni delavci nimajo kaj trepetat ker takoj dobijo sluzbo.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.969
6.587
113
no pa to potegni ven, ko se tale trenutno izpoje... se bo, kot se je še vsakič in nekako bo treba preživeti do naslednjih takih trenutno. zdaj smo pa res že toliko stari, da smo šli že vsi vsaj čez en poln val te sinusoide

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.397
1.399
113
To da javne ustanove najemajo zunanje izvajalce za čiščenje, vzdrževanje, ipd. je idiotizem prve vrste. Čistilke bi morale biti zaposlene v UKC, ne pa da delo izvaja zunanja firma. Itak pa bi lahko država imela režijsko firmo, ki bi skrbela za premoženje države in izvajala stvari kot je vzdrževanje, košnja, popravila, čiščenje....samo potem verjetno res nihče ne bi nič zraven zaslužil :(

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Menda je predvideno, da v javnih ustanovah ne bi bilo več takih zunanjih izvajalcev. Vsaj Mesec tako obljublja. Bili živi, pa videli!

• Všeč mi je
Reactions: CLIO15

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.025
113
Itak pa bi lahko država imela režijsko firmo, ki bi skrbela za premoženje države in izvajala stvari kot je vzdrževanje, košnja, popravila, čiščenje....samo potem verjetno res nihče ne bi nič zraven zaslužil :(
Jaz se pa bojim, da bi bila rešitev z eno državno firmo tako draga in neučinkovita, da si tega enostavno ne moremo privoščiti.

Verjamem, da mogoče vsaka mini državna inštitucija ne more imeti svojih ljudi za čistilce zaposlenih, ker za eno delovno mesto ni nikoli dovolj en človek zaradi dopustov, bolniških itd. V takem primeru je zunanji ponudnik logična izbira. Ne more pa veljati pa to za drugo največjo bolnišnico v državi. Naše bolnišnice res niso med največjimi na svetu, spet pa niso tako žepne. In čiščenje v bolnišnici je bolj ali manj temelj njene dejavnosti.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.594
9.813
113
40
MB
To da javne ustanove najemajo zunanje izvajalce za čiščenje, vzdrževanje, ipd. je idiotizem prve vrste. Čistilke bi morale biti zaposlene v UKC, ne pa da delo izvaja zunanja firma. Itak pa bi lahko država imela režijsko firmo, ki bi skrbela za premoženje države in izvajala stvari kot je vzdrževanje, košnja, popravila, čiščenje....samo potem verjetno res nihče ne bi nič zraven zaslužil :(
opisal si javna dela.

in v enih občinah imajo take mašine, kot jih lahko največji urejevalci okolice samo sanjajo.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Včasih je vsaka šola imela svojo snažilko ali pa dve. Danes ni več tako. Seveda imajo pa tudi čistilci svojo normo, da si zaslužijo plačo in pri mini državnih institucijah te norme ne morejo doseči.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.594
9.813
113
40
MB
no na koncu tak vemo kak bo izplen.

zaposleni dodatni ljudje, ob odsotnostih, pa bodo delali zunanji isto kot do zdaj, samo malo dražje bo vse skupaj.

• Všeč mi je
Reactions: Mr_Wolf

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Firm brez čistilk se pa prav gotovo kar tare, da ni problem najti take, ki še rabi tovrstne usluge.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.178
7.025
113
Firm brez čistilk se pa prav gotovo kar tare, da ni problem najti take, ki še rabi tovrstne usluge.
Ja jaz vem za tri ki jih iscejo ja. Dej nehi se smesit in ne komentiraj ce ne poznas trenutnega stanja na trgu dela.

v eni temi je tud en pisal da je prijatelj gradbinec na minimalcu in denar zanj zbirajo. Sem mu napisal naj ga k meni poslje pa se nic do danes.

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.785
6.175
113
blizu močvirne prestolnice
Imaš prav vendar ne veš kaj je mislil z gradbincem. Mogoče je inžinir, pa si noče mazati rok oziroma je tak lahko celo nesposoben biti delavec mogoče ima dve levi roki, se pravi dober za mizo slab delavec. In takega ne rabiš, ker tolk pa si realen in veš da človek pri 40 ne bo nič naredil, če je lev.
Kar se tiče čistilk, ja je katastrofa, ženske izkoriščajo one pa za tak denar naredijo bore malo. Saj v JS je tako.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.832
5.933
113
Snažilke, Francija

Štiri minute na sobo

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.049
3.564
113
41
Lj
Levica predlaga uvedba komunizma nazaj, totalna uravnilovka za vsakega delavca

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.128
1.077
113
Levica predlaga uvedba komunizma nazaj, totalna uravnilovka za vsakega delavca

Za začetek naj bodo parlamentarci zgled.
In naj se redno štempljajo pol leta, in plačo po štempljanih urah.
Jih bo minilo tak zakon uvajat.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.718
9.493
113
Ja jaz vem za tri ki jih iscejo ja. Dej nehi se smesit in ne komentiraj ce ne poznas trenutnega stanja na trgu dela.

v eni temi je tud en pisal da je prijatelj gradbinec na minimalcu in denar zanj zbirajo. Sem mu napisal naj ga k meni poslje pa se nic do danes.
Stanje na trgu dela je, da ni ljudi.... v gostinstvu jamrajo ni ljudi, kam so šli....v Hofer pa Lidl za višjo plačo in 40 ali celo manj urni delavnik. Dragi moji, povojni baby boom gre v penzjon, milenijska generacija je neuporabna in pol maš takle kot maš.

Ti rabiš enga, k mu boš dal šravfarco v roke in ga ne boš rabil učit...vidi ovo čudo se pali... taki pa po večini že majo službo.

Mojo 15 letno smrkljo so v Pekarni milo prosil naj pride avgusta vsaj za 14 dni nazaj pucat, pa je punca drugje najdla. Še ne tako dolgo nazaj so se v tej isti Pekarni delal norca iz ljudi s pogodbami za pol leta in podobnimi afnarijami.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.178
7.025
113
Ne jaz vzamem tud tacga ki ne zna s sraufarco ampak bi se rad naucil.

dejansko sem dva taka dobil in sta danes samostojna. Tko da da se, sam je pa malo takih

• Všeč mi je
Reactions: sajkek