Goljufije delodajalcev, ki se dogajajo pri nas

darko11

Majstr
21. jul 2007
1.216
191
63
Hecno je, da v kafičih cvilijo, da ni ljudi.
Leto nazaj pa so jih masovno zmetali na cesto. Delajo drugje. Pa res mislijo, da bojo prišli nazaj lol ? Lojalnost je dvosmerna cesta.
Se pa najdejo ljudje ja, samo šuške je treba pokazat. :cowboy: In pa normalne delovne pogoje, ne mesečne pogodbe in podobno sr...

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.718
9.493
113
Ne jaz vzamem tud tacga ki ne zna s sraufarco ampak bi se rad naucil.

dejansko sem dva taka dobil in sta danes samostojna. Tko da da se, sam je pa malo takih
Sem s tem mislil, da nima dveh levih in se hoče učit. Pa tud za ta dva, če ne bosta zadovoljna mata ta hip kam it. Tko da je, pa ni fajn, kokr obrneš.

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
3.223
3.626
113
Vegrad npr. je šel v kjuratz, Hilda šla malce sedet, toda - so tisti delavci ki so bili napetnajsteni, torej dobili kar jim pripada? Ali je država kot ponavadi zadevo samo obsodila, oškodovanci se naj pa gredo civilno pravdat če hočejo. Gre za to, da je to tisti, najranljivejši del prebivalstva, tisti ki verjetno sodišča od znotraj še nikoli niti videli niso. Nimajo pojma kako to gre, običajno pa tudi denarja (niti časa/volje) ne.
Samo opomba "pod črto":
Predstavnik države v Vegradovem NS (saj to, da je država bila 30% lastnica Vegrada, se še spomnimo?) je bil pa trenutni "svobodni" finančni minister.
Verjetno bi moral kaj v(i)edeti in seveda je, skladno z zakonom, odgovarjal z svojim osebnim premoženjem, da je vrednost državnih 30% z "več kot nič" padla na nič.
#boštjančičmavasrad
#svoboda
#plešemo

P. S.
Se opravičujem za off - zdajle sem se spravil brat tole temo.

• Všeč mi je
Reactions: Matey

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
3.223
3.626
113
No tudi jaz menim da bi imeli kar nekaj takih ki ne bi. Ki bi raje obracali ta denar in bi kasneje meli hude probleme z zdravljenjem svojih tezav.
Pomoje bo treba razmislit o kombinirani obliki in pocasi narod vzgojit v vecjo individualno odgovornost
Se strinjam, samo "good luck with that".
Po 45+30 letih "kolektivne (ne)odgovornosti" + še danes prisotnem večinskem razmišljanju, da mora "država poskrbeti za vse" - od zibke do groba - računati na kakšno individualno odgovornost "na ovim prostorima"... ...bo trajalo še par generacij, če sploh kdaj pridemo do tja.

• Všeč mi je
Reactions: Matey in CLIO15

kajn

Guru
5. okt 2007
2.787
1.619
113
Iskajoč brata
Sem se na morju pogovarjal s prijateljem, ki je na višji poziciji v ekonomskem podjetju. Mi je razlagal, da jim kronično primanjkuje ljudi. Da ne morejo dobiti ekonomistov.. Tudi če iščejo študente prave smeri.... Pa je to firma v Lj, kjer po 1 letu nudijo pogodbo, nato NDČ in če si normalen delaven, povišico vsako leto, 4 leta....
Se mi je zdelo čudno. 20 let nazaj, so rekli, samo ne ekonomije, da jih je ko dreka... Ali se je to toliko spremenilo? Je pa res, da je to podružnica svetovnega podjetja in se je treba veliko naučiti in biti efektiven. Fikus ne moreš biti.... tudi dolgih kavic ni...

Na koncu mi je pa postavil dobro vprašanje: Manjka ljudi v proizvodnji, gostinstvu, v turizmu, "krade" se delavce med sabo, v našem podjetju ponujajo nagradi če pripelješ delavca v podjetje, študentov manjka za poletno delo... Nezaposlenost na minimum.

Kam pa so vsi delavci šli? Toliko več podjetij, podjetja se širijo? ali vsi bežijo v javno službo?

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
3.223
3.626
113
Levica predlaga uvedba komunizma nazaj, totalna uravnilovka za vsakega delavca

Ti si nad tem presenečen?:sprasujemse:

kajn

Guru
5. okt 2007
2.787
1.619
113
Iskajoč brata
mi je povedal: za začetnika, brez delovnih izkušenj, absolvent ali sveže diplomiran, za prvo leto, malo čez 1000€ neto.
Je pa tako delovno mesto, da si prvo leto plačan, da se večino časa učiš in si pomočnik mentorja...

Ne poznam kakšne so plače v LJ, ampak mislim da je kar OK za človeka brez delovnih izkušenj...

• Všeč mi je
Reactions: visek_izobrazbe

Ted

Guru
8. sep 2007
1.712
588
113
mi je povedal: za začetnika, brez delovnih izkušenj, absolvent ali sveže diplomiran, za prvo leto, malo čez 1000€ neto.
Je pa tako delovno mesto, da si prvo leto plačan, da se večino časa učiš in si pomočnik mentorja...

Ne poznam kakšne so plače v LJ, ampak mislim da je kar OK za človeka brez delovnih izkušenj...
Kako lahko delodajalec oceni kakšen "neto" bo zaposleni dobil? Je v "neto" všteta tudi malica in potni?

• Všeč mi je
Reactions: ales85
I

Izbrisan uporabnik 474

V AT je vzniknilo mnogo malih podjetij, veliko jih je ustanovljenih s pomočjo velikodušnih start-up kapitalov in ugodnih posojil. Gre za mala oz. mikro podjetja z par zaposlenimi, ampak par takšnih malih lahko v okolici ene večje firme popapa kar nekaj kadra.

ales85

Guru
9. nov 2007
3.596
1.211
113
Enostavno - iz bruta preračunaš neto ob upoštevanju splošne olajšave. Ni neka vesoljska znanost. Malica in potni nimajo veze z netom...
Itak, da je enostavno. On je vprašal predvsem zato, ker veliko ljudi tega pač ne razume (tudi takšni, ki naj bi razumeli), trobijo pa še vedno eno in isto pesem.

• Všeč mi je
Reactions: jonny77

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.969
6.587
113
Hja no... Moj dobi dohodnine za en orenk familijarni dopust nazaj, ker je upoštevan tekom leta le en otrok. Naceloma pa res lahko cez palec reces, da eden iz faksa nima nevemkoliko vzdrzevanih clanov, pa se kakega s posebnimi potrebami po vrhu.

ales85

Guru
9. nov 2007
3.596
1.211
113
Hja no... Moj dobi dohodnine za en orenk familijarni dopust nazaj, ker je upoštevan tekom leta le en otrok. Naceloma pa res lahko cez palec reces, da eden iz faksa nima nevemkoliko vzdrzevanih clanov, pa se kakega s posebnimi potrebami po vrhu.
Vsak "varčuje" na svoj način...

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.969
6.587
113
Za jurja v ljubljani, kot je tvoj sogovornik ugotovil, jih ni... Zdaj, ko so potni ukinjeni prakticno, jih pa tudi od drugod ne bo, kjer se za jurja da se kaj dobiti.

Ce ti je celo povedal bruto placo, ne vem, zakaj potem te ne poves. Neto, kot receno, je lahko zelo razlicen.

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: ales85