Goljufije delodajalcev, ki se dogajajo pri nas

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.178
7.027
113
Tako je! In meni osebno se to zdi prav. Druzba bo vedno mocnejsa kot posameznik.
Meni se ne zdi napacno. Je pa napacna izvedba kjer pol sredstev ponikne neznano kam. In tu je najboljsi nadzor kadar so nadzorniki financno vpleteni - torej je edino smiselno iti v delno privatizacijo kar pa prinese tudi kombinacijo s privatnimi zavarovalnicami

• Všeč mi je
Reactions: Mr_Wolf in Matey

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.969
6.587
113
Kirurski sanatorij je koncesionar, ki dela znotraj sistema. Zakaj greste spet na nivo posameznika. Odnosno tukaj izvajalca. Trenutno sistem torej deluje in bi se bolje deloval, ce bi izvajalci znotraj ze obstojecega bili koncesionarji. Ne bos pa rekel, da zdaj ko pa v JS kradejo, pa razkajfajmo ves sistem. Sistem ni problem.

Problem je, da pri nas vsak hitro sestopi s svojega moralnega pediestala, cim se prilika pokaže in hlasta po vsem, dokler se da. Nobena sprememba nobenega sistema ne bo prinesla nobene resitve, razen ce govorimo o sistemu, ki kaznuje lopove. In spet smo nazaj pri sprejemanju bilokake odgovornosti. Dejansko smo mi nedorasel narod, ki rabimo enega da nas drzi znotraj crt.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.178
7.027
113
Kirurski sanatorij je koncesionar, ki dela znotraj sistema. Zakaj greste spet na nivo posameznika. Odnosno tukaj izvajalca. Trenutno sistem torej deluje in bi se bolje deloval, ce bi izvajalci znotraj ze obstojecega bili koncesionarji. Ne bos pa rekel, da zdaj ko pa v JS kradejo, pa razkajfajmo ves sistem. Sistem ni problem.

Problem je, da pri nas vsak hitro sestopi s svojega moralnega pediestala, cim se prilika pokaže in hlasta po vsem, dokler se da. Nobena sprememba nobenega sistema ne bo prinesla nobene resitve, razen ce govorimo o sistemu, ki kaznuje lopove. In spet smo nazaj pri sprejemanju bilokake odgovornosti. Dejansko smo mi nedorasel narod, ki rabimo enega da nas drzi znotraj crt.
Tocno sistem je problem. Ce bi sistem spremenili tako, da so vsi izvajalci koncesionarji, bi za enako denarja dobili vec ker bi padle cene - pa se vedno bi zdravniki zasluzili vec. Sam teh 30% bi izginilo, ker bi lastnik material nabavil tam kjer je ugodno, ne pa tam kjer bodo nabavniku stisnili 10k eur v zep.

zdej pa lahko svoje ponavljas v nedogled, ampk tocno sistem je problem. Ker sistem ne dovoli se vec koncesionarjev.

• Všeč mi je
Reactions: dejan_ in Mr_Wolf

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.969
6.587
113
Seveda dovoli... Politika ne dovoli, ker je populisticna. Sistem s koncesionarji nima problemov, zzzs kot placnik tudi ne.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.022
10.768
113
kod Džej-Zija
Seveda ima ZZZS problem s koncesionarji. Če na leto za celo Slovenijo predvidijo N postopkov, ki so jih pripravljeni plačati, kapacitet imamo pa N+K in dolge čakalne vrste, je problem točno samo v ZZZS in v nikomer drugem.

• Všeč mi je
Reactions: dejan_

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.969
6.587
113
Kako zdaj govorimo o istem problemu? A je vazno, a ta poseg dela JS ali koncesionar?

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.969
6.587
113
Zdravniski timi in njih stevilo so doloceni, novi programi se ali pa se ne odpirajo ne glede na to, kdo ga bo na koncu opravljal.

Generik

Guru
14. maj 2011
3.889
1.272
113

Točno to. Nobene osebne integritete. Torej, da bi delal tisto kar je prav, tudi če te nihče ne gleda.
In potem bi mi bili kot skandinavci... mislim, da še nekaj generacij ne bo šlo, dokler bodo ljudje kradli kjer se le da. Ko bo pa pregovor "prilika dela tatu" ne bo več veljal, takrat bo pa drugače.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.178
7.027
113
Kako zdaj govorimo o istem problemu? A je vazno, a ta poseg dela JS ali koncesionar?
A ti beres odgovore na forumu? Ce zmanjsamo stroske posegov jih bo zzzs lahko vec placal. Da bi jih zmanjsali je nacin samo skozi delno privatizacijo. In ko bo poseg za slepic (nakljucno izbran primer, ne poznam strukture stroska) cenejsi pri koncesionarju, zzzs pacienta ne bo poslal v UKC. In bo UKC delal posege ki jih koncesionarji sploh ne bodo.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.551
2.945
113
v lokalni ostariji
A ti beres odgovore na forumu? Ce zmanjsamo stroske posegov jih bo zzzs lahko vec placal. Da bi jih zmanjsali je nacin samo skozi delno privatizacijo. In ko bo poseg za slepic (nakljucno izbran primer, ne poznam strukture stroska) cenejsi pri koncesionarju, zzzs pacienta ne bo poslal v UKC. In bo UKC delal posege ki jih koncesionarji sploh ne bodo.
Nevarnost v tem sistemu je,da bodo koncesionarji delali posege kjer se dobro in hitro zasluži, zdravljenje ki je časovno potratno in stroškov o visoko pa pustili da dela UKC. Oz vse kar bo bolj kompleksno pustili UKC. Torej, strah da koncesionar pobere smetano drek pa ostane javnemu zdravstvu. Pa bo morda še hujši problem....