Glupača v Trenjih

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.138
11.010
113
kod Džej-Zija
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Ideološki izraz? Spet govoriš o stvareh, o katerih se ti nič ne sanja. Vsak vernik svoje križe in veselja daruje, torej podari, se prepusti. Tu ni nobene ideologije zraven.

Nihče papeža ne časti kot boga. Tudi to ti ni nič jasno. Papež je samo vrhovni poglavar rimokatoliške cerkve, prvi med škofi, nič več in nič manj. Kot takega se ga sprejme s častmi.

Saj tudi mi predsednike demokratičnih držav sprejemamo s častmi, pa nihče ne vpije, da so te države zaradi tega totalitarne. Tudi gosta v hiši drugače sprejmeš kot nekoga, ki je v hiši doma. In višji ko je gost ali pomembnejši kot se tebi zdi obisk, več temu posvetiš.

Tole basanje o ideologiji, ki zlorablja krščanstvo. Pa daj, razloži že enkrat te temelje in nauke ideologije. Ker kot veš, ideologija ima tak inštrumentarij.

Ves čas trdiš, da krščanstvo oz. ožje gledano, katolištvo, zlorablja svoje člane, ampak ne utemeljiš teh zlorab. Razen, da govoriš, da je obljuba onostranstva prazna obljuba. Ampak to je pač stvar vere. Če je ta obljuba zloraba, so dejansko vse vere in vse oblike duhovnosti zloraba članstva. Ker pač nihče nima materialnega dokaza o obstoju višje sile. Potem je edino ateizem tisto, kar je pravo. Ampak kam ateizem pripelje, je pa lepo pokazal ateistični eksistencializem s Sartrom, ki je pognal množice mladih ljudi v (ideološki) samomor. Ljudje so se ubijali zaradi ideologije. Toliko o nezlorabi.

Sklep: pusti vsakega, naj veruje v tisto, kar želi. Ker je to stvar osebne izbire in NIHČE nima pravice, da se v to izbiro vtika. Tisto o starših in vzgoji smo že predebatirali in nima smisla pogrevati. Tam sem ti natančno utemeljil, da NIHČE ne odraste kot TABULA RAZA. Vsak je zaznamovan z zgledom svojih staršev. Torej je glede tega ta tema čisto nesmiselna, ker bi se upravičeno vsak lahko vprašal, zakaj je pa katera koli druga oblika verovanja bolj pravilna. Ker, ne boš verjel, tudi ateizem je samo oblika verovanja, glede na to, da tudi za NEOBSTOJ BOGA NI materialnih DOKAZOV.

Tudi religija je ideologija v širšem pomenu besede.

Primerjanje predsednikov demokratičnih držav z diktatorjem nedemokratične totalitarne mestne države je neokusno in neprimerno.

Ateizem je zgolj označba za brezboštvo, bi težko govorili, da gre za ideologijo, ki ima izdelano organizacijo in sistem kot totalitarni režimi, gre bolj za filozofski pogled.

Neobstoj se nikoli ne dokazuje
smile-1.gif
Za negativna dejstva se domneva, da ne obstajajo. Kdor trdi drugače pa lahko dokaže nasprotno.
Vedno se dokazuje obstoj.

Sicer pa če nekaj ne obstaja, ne morejo obstajati materialni dokazi na neobstoj
smile-1.gif

Sicer pa je stvar filozofsko vprašanje, Bog je ideja o popolnosti, dokazovati neko idejo in nasprotno pa je možno zgolj v svetu kjer je nastala = v glavi.

Država ima pravico in dolžnost, da se vtika v vzgojo otrok in tako je zapisano v Ustavi in zakonu, ampak npr. kristjani tega nočejo in ne morejo razumeti, ker državna ureditev posega v njihov ideološki aparat in ogroža članstvo ter s tem priliv sredstev za obstoj.

Na splošno se je skozi zgodovino pokazalo, da so religije izrazito škodljive in da je bila večina vojn prav zaradi njih.

Dragi moj, vidim, da ti znanstveni koncepti niso prav jasni. Pa še kako se dokazuje neobstoj. Če se iz določenih lastnosti stvari da sklepati, da bi lahko bil neobstoj, se tudi neobstoj poskusi dokazati.

Če ne moreš dokazati obstoja, ne veš, ali stvar obstaja ali ne. Če lahko dokažeš neobstoj, veš, da stvar zanesljivo NE obstaja. V matematični logiki je to bistvena razlika.

Ateizem JE ideologija, ki je bila kot osnova že večkrat porabljena tudi v totalitarnih sistemih. Recimo v komunizmu, kjer so ideologi "božjost" prenesli na človeka. Ni pa ateizem totalitarni sistem, česar tudi nisem trdil. Upam, da opaziš razliko.

Taka definicija Boga je samo ena od definicij Boga. Daleč od tega, da se vse definicije ujemajo in da so med samo ekvivalentne.

Narobe. Država je dolžna poskrbeti za tiste stvari, kjer se je v preteklosti pokazalo, da jih ljudje sami niso sposobni. Od tod vedno nove regulacije, ki prihajajo kot posledica tehnologij, ki jih je družba na novo posvojila. Nikakor pa država nima pravice posegati v posameznikovo intimo in zapovedovati, v kakšnem duhu naj posamezniki vzgajajo svoje otroke.

Ravno to, kar TI zahtevaš, je ULTIMATIVNI TOTALITARIZEM. Da smo vsi ljudje vzgojeni v enakem duhu. Kje pa je potem tu svoboda in prostor za intimo, za zasebnost? Vprašaj komunista, če bi se bil pripravljen odreči pravici do vzgoje svojega otroka v duhu komunizma. Me prav zanima, kaj ti bo povedal.
rolleyes-1.gif

Zanimiv pogled na voljene predstavnike ljudstva imaš. Papež Janez Pavel II. je imel in še vedno ima nesporen ugled kot ena najvišjih moralnih avtoritet svojega časa. V veliki meri je bil lastnoročno zaslužen za padec komunizma, česar mu od uglednih predstavnikov družbenih ved skoraj nihče ne zanika. Sedaj mu ob bok postavimo Busha mlajšega. Imaš prav, ta primerjava je nadvse neokusna in neprimerna. Zanimivo je, da še nobena komunistična država ne karakterizira papeža tako kot ti in nadi v tejle temi. Pa verjemi, da bi Castro z veseljem zmerjal svojega duhovnega nasprotnika, če bi ga imel s čim.

Tvoj pogled na vojne in religije je močno naiven. Samo 1. križarska vojna se je začela neposredno zaradi religije, ker je papež pozval k "osvoboditvi" svetih krajev. Vse ostale vojne v imenu religij so ZLORABA religij, ker nobena religija ni sama po sebi militantna. Prav nasprotno, krščanstvo je prva religija, ki je začela odgovarjati na takrat porajajoča se vprašanja etike in morale. Kar je bolj moralno od tega, da "ljubi svoje sovražnike" in kaj je bolj moralno od tega, da "ljubi svojega bližnjega kot samega sebe". Povej mi en sam moralni nauk, ki je višji od tega.

Vendar, če se boš trudil ignorirati dobre strani in iskati le slabe, ti bo to uspelo. V Svetem pismu piše celo "Boga ni." Tako izgleda iztrgano iz konteksta. Cel citat je "Boga ni, je rekel nespametni".

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.412
5.658
113
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Seveda težko nekateri razumejo.
Ker nima neposredne oblasti, pač nima možnosti oblastne represije, ima vse ostale instrumente za vzdrževanje članstva, za sporočanje ideološko-totalitarnih idej itd..
Namen RKCja je zagotovo v tem, da ima čimveč članov, torej da so vsi pripadniki RKCja, da bi uspelo popolno pokristjanjenje, ki bi imelo za posledico tudi prevzem oblasti in na koncu nemoten in totalitaren, nedemokratičen poseg v vse veje oblasti, v kolikor se sedanje 3 veje oblasti ne bi kar združile v eno samo osebo=diktatorja.

.

Lei jst nisem veren......to sm ponovo že najmn 300x......pa nimam občutka da me hoče cerkev pokristjanit.......tud raznorazni mormoni k jih kdai pa kdai srečam na ulci mi ne prslonjo pištole na čelo zato ker jim povem da nisem za stvar!
Tko da glede na to da stardeca skos opominjaš da bo banan zarad svojih izjav......................................................................................................................................bi se jst čist strinju z njegovo--------> a je bil mogoče kdo od vas kle gor posiljen s strani kakga duhovnika
sprasujem se.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.412
5.658
113
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:

Prav v vseh točkah sem zadel, je pa ta pojem specifičen za vsak totalitaren režim, nekaj stvari pa je skupnih.
Vrhovni ideološki poglavar, diktator, ki za delovanje svojega režima izkorišča neko religijo/ideologijo, v tem primeru krščanstvo, z namenom, da si podredi ljudi oziroma prevzame oblast.

Da pa je zgodovinsko gledano slabela moč tega režima pa je itak jasno, vendar v osnovi se ni še nič spremenilo.

Glede vpliva RKC v slovenskem gospodarstvu pa najbrz niti nima smisla izgubljati besed...

Aktualna je npr. vrnitev posojila Zvon 1 (v večinski lasti mb nadškofije) Dravskim elektrarnam, ki znaša "smešnih" 21mio EUR.
Če to preračunate v SIT = 5 milijard starih sitekof, zdaj pa si predstavljajte kaka suma je to.

Ampak to sploh ni pomembno, bolj zanimivo je to, da zagovorniki tega totalitarnega režima do sedaj niso uspeli ali želeli napisati na forum DOBRE in koristne strani te organizacije.
Le o Karitasu se je govorilo...

V celi zgodovini človeštva še nisem uspel odkrit civilizacije/združbe/name it brez nekega voditelja!

Glede vpliva RKC v slo gospodarstvu.........no ja tud nekdo k je zapufan do vratu ma lahko nek vpliv na nekoga......ampak sigurno ne tacga, kakršen prizvok si uporabu v tem stavku!

No pa če smo že na dobro/slabo tehtnici........jst sem vesel da je cerkev lobirala pr kubanski krizi....in da zato mogoče nismo mel 3je svetovne.......pa da je lobirala da se je zgodil padec totalitarnih režimov v evropi......najbol znan je padec berlinskega zidu 1989......ampak da je do tega pršl je cerkev na veliko lobirala!

Nazadnje urejeno:

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
joj, kakšne klobase eni pišejo, da bi dosegli svoj prav..
rolleyes-1.gif

darovanje maše- nadškof ta pa ta je daroval mašo za prizadete v neurju v Železnikih..in ta novica je na recimo na prvi strani v cajtengah.

bolano do konca in naprej res je novica, da te zvije ..daroval mašo-če bo meni bajto podrl, se bom en jebeštrga menil, a je en debeluh " daroval" mašo, ker mi bo en falus pomagala..folk je res fuknjen ratal, in to 2009
bonk.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Pol mi pa povej, kaj je sploh fora vere, če se ne najdeš v nobeni od mojih točk.

Resno me zanima, kaj danes odrasli razgledani kristjani sploh še verujejo. Ne želim te zajbavat, ampak me resno zanima. Vem da ne veš za druge, ampak vsaj zase.
- svet v 7 dneh - to kot kaže ne
- adam eva - tudi ne
- vesoljni potop
- bog govori z mojzesom
- brezmadežno spočetje
- kristus hodi po vodi (ne Blaine, Copperfield varianta)
- kristus vstane od mrtvih
- nebesa, pekel, vice...
- bog
- sveti duh
.
.
.

Sori za OFF, ampak jaz sem mislil, da to spada v komplet.

Ko sem bil majhen, sem verjel v vse to. + miklavža, božička, dedka mraza. A kdo ni???
Ne dolgo kasneje, sem vse skup zmetal v otroški koš, skupaj s sneguljčico, škrati...
Še mal kasnej sem ugotovil, da jih večina še vedno verjame v nekaj od tega in da tale organizacija kar fino uspeva na podlagi strahu ljudi.

Evo, moje izkušnje.

Naenkrat so to kar naštevaš kar psipodobe, nedolgo nazaj pa edina resnica.
In res so zanimivi kristjani, ki ne verjamejo celemu svetemu pismu. To je pa res zanimiv fenomen.

Sem gledal po tv naključno tv anketo med hrvati v času velikonočnih praznikov.
Vsi vprašani so verjeli v Boga in Jezusa, a že pri večini se je zataknilo pri vprašanju ali verjamejo, da je čez 3 dni vstal...
Nekateri so se samo nasmehnili.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.138
11.010
113
kod Džej-Zija
Citat:
Pol mi pa povej, kaj je sploh fora vere, če se ne najdeš v nobeni od mojih točk.

Resno me zanima, kaj danes odrasli razgledani kristjani sploh še verujejo. Ne želim te zajbavat, ampak me resno zanima. Vem da ne veš za druge, ampak vsaj zase.
- adam eva - tudi ne
- vesoljni potop
- bog govori z mojzesom
- brezmadežno spočetje
- nebesa, pekel, vice...
- bog
- sveti duh
.
.
.

Ko sem bil majhen, sem verjel v vse to. + miklavža, božička, dedka mraza. A kdo ni???
Ne dolgo kasneje, sem vse skup zmetal v otroški koš, skupaj s sneguljčico, škrati...
Še mal kasnej sem ugotovil, da jih večina še vedno verjame v nekaj od tega in da tale organizacija kar fino uspeva na podlagi strahu ljudi.

Evo, moje izkušnje.

Edina stvar, zaradi katere ima krščanstvo sploh smisel, je posmrtno življenje. Kot je že apostol Pavel rekel, če ni posmrtnega življenja, potem je prazna moja vera. Vsi ostali nauki so moralno-etična orodja, kako do posmrtnega življenja priti.

Sem npr. spada 10 božjih zapovedi, ki so bile nekoč aktualne, ker takrat etike na tistem delu sveta sploh ni bilo in je bil potreben odgovor na stisko ljudi. V času Kristusa se je izkazalo, da te zapovedi niso več zadostne, zato je etiko in moralo takrat popeljal na nesluten, dobesedno nezaslišan nivo. Primer: "ljubite svoje sovražnike." Kristus nadaljuje v smislu "vsi ljubijo svoje prijatelje, tudi hudobni." Kristjani moramo iti en ogromen korak naprej in "ljubiti sovražnike", kar je spet ogromen preskok v etičnem razmišljanju. Pravi kristjani so torej v družbi blažilec napetosti, so prvi, ki bodo naredili korak k omilitvi napetosti.

Upam, da se ne bo kdo zdaj vtaknil v ta stavek. Tako bi moralo biti. Vsi se trudimo, eni manj, drugi pa malo bolj. Moj skromni prispevek je, da se z drugače mislečimi ne kregam in zmerjam, ampak poskušam svoja stališča podati v obliki dialoga, ki dopušča nasprotna mnenja. Čeprav to ne pomeni, ko se o nas širijo laži in podtikanja, da moramo biti tiho. Daleč od tega in jaz ob tem ne bom nikoli tiho.

Vesoljni potop: znanost ugotavlja, da je pred nekaj desettisočletji res prišlo do nečesa podobnega vesoljnemu potopu v tem koncu sveta. Zato se ugiba, da je morda to celo odraz "dejanskega" stanja.

Pogovor Boga z Mojzesom se mi ne zdi sporen dobesedno. Tudi stigme se dogajajo, pa jih nihče znanstveno ni sposoben razložiti.

Brezmadežno spočetje je eden najbolj napačno razumljenih pojmov krščanstva. Ta pojem pomeni, da se je Marija rodila BREZ IZVIRNEGA GREHA. Poleg Kristusa edina. Nič drugega. O spočetju Kristusa tu ni debate.
wink-1.gif
)

Brez vstajenja od mrtvih je naša vera mrtva. Že prej sem obrazložil, zakaj.

Nebesa, pekel in vice. Seveda, samo kot ubogi smrtniki ne vemo, po kakšnem ključu Bog, ki je neskončno milostljiv, ljudi rangira. Prav mogoče je, da je pekel prazen. Vsekakor po nauku precej bolj verjetno, kakor da je nabito poln.

Včasih, dolgo tega nazaj, se je verjelo, da se da v nebesa priti samo preko krščanske vere. Danes je ta nauk precej spremenjen, saj se ravno zaradi božje milosti zdi nemogoče, da bi bil nekdo, ki veruje po svoji vesti in se trudi delati dobro, kaznovan s peklom, čeprav ni pristaš katere od krščanskih religij.

Kamele0N

23. jul 2008
42.412
5.658
113
Citat:
Uporabnik zakon pravi:
. Ne poznam vaše starosti, zato predvidevam, da mislite in govorite tisto kar so vas "napuflali". Če pa ste živeli v tistem času pa verjetno sedaj lažete sami sebi, ker je pač to kot je povedal že prej Patriot "IN".

Proud to read and know
evil.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.412
5.658
113
Citat:
Uporabnik North_face pravi:
Mislim, ej ...
Povsod se kregate o nekih zadevah, kjer je jasno, da ne boste prišli do dna.

Če vam še ni potegnilo: s politiko se splača obremenjevat samo takrat, ko ste plačani za to, v vseh ostalih primerih je to le mlatenje prazne slame ...

Vedno bodo ljudje, ki bodo na levem bregu reke, ki bodo na desnem bregu reke, le peščica pa je teh, ki plovejo z reko. In ti niso na reki brez razloga ...

Strinjam se samo da poetičarji like youu niso za politiko!

Ne razumem pač ljudi ki rečejo.....eh zakai bi šel pa volt sj etak ne bom nč spremenu....pol pa jokajo kok jim gre slabo....kok drugi kradejo......kako je že un strip v mladini.....butnskalca...al butnglavca
sprasujem se.gif

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.138
11.010
113
kod Džej-Zija
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:

- adam eva - tudi ne
- vesoljni potop
- bog govori z mojzesom
- brezmadežno spočetje
- nebesa, pekel, vice...
- bog
- sveti duh
.
.
.

Evo, moje izkušnje.

Naenkrat so to kar naštevaš kar psipodobe, nedolgo nazaj pa edina resnica.
In res so zanimivi kristjani, ki ne verjamejo celemu svetemu pismu. To je pa res zanimiv fenomen.

Sem gledal po tv naključno tv anketo med hrvati v času velikonočnih praznikov.
Vsi vprašani so verjeli v Boga in Jezusa, a že pri večini se je zataknilo pri vprašanju ali verjamejo, da je čez 3 dni vstal...
Nekateri so se samo nasmehnili.

Kdo pa pravi, da ne verjamemo Sv. pismu. Samo dobesedno ga ne razlagamo več. Saj ni nihče tak bedak, da bi spoštoval nauke v stilu "če te oko pohujša, si ga izderi" ali "če te roka pohujša, si jo odsekaj." Za kakšne primitivce nas pa imate?
bonk.gif

Predvsem pa ne vem, kdo tebi daje pravico, da ti druge ocenjuješ, kakšni verniki so. Saj veš, "ne sodi, da ti ne bo sojeno", "in prvi bodo zadnji" in podobno. Skratka, malo ponižnosti ne bi škodilo nikomur izmed nas. Ker nismo ravno vsega znanja, še manj pa širine duha požrli.

Kaj verjame vsak posameznik, je pa njegov problem. Če so se nasmihali, so se pač nasmihali, pa kaj.

Tule gor najdemo fanatike, ki verjamejo, da bo znanost rešila vse svetovne probleme. Edini problem je, da znanost brez primerne podpore etike nikoli ne bo rešila vse težav človeštva, na eksistencialna vprašanja, transcendence in teh stvari, pa tako ali tako nima sredstev, da bi nanje lahko odgovorila.

I

Izbrisan uporabnik #488

Namen države je, vsaj v našem primeru, da si uredimo zadeve, družbene odnose po naših merilih.
Trenutna ureditev je bila na plebiscitu izglasovana z veliko večino.

Država posega v vzgojo otrok, mladih državljanov, ima to pravico, da jih zaščiti, otroci so posebna kategorija po ustavi.
Preberi si v ustavi.
Še enkrat, otroci niso lastnina versko fanatičnih staršev in ker se sami ne morejo svobodno odločati, jih varuje država.

To o čem pa ti pišeš mosero, pa ni naša državna ureditev, to se morda dogaja kje drugje.

Kar vprašaj se zakaj je npr. Cerkev ločena od države. Verjetno ne zaradi dobrih izkušenj iz preteklosti. Je moral biti že nek utemeljen razlog in glej ga zlomka!!! Koliko državljanov se s tem strinja.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.138
11.010
113
kod Džej-Zija
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
rolleyes-1.gif

darovanje maše- nadškof ta pa ta je daroval mašo za prizadete v neurju v Železnikih..in ta novica je na recimo na prvi strani v cajtengah.

bolano do konca in naprej res je novica, da te zvije ..daroval mašo-če bo meni bajto podrl, se bom en jebeštrga menil, a je en debeluh " daroval" mašo, ker mi bo en falus pomagala..folk je res fuknjen ratal, in to 2009
bonk.gif

Žal mi je zate, če si sposoben v življenju videti le materialne stvari. Marsikomu duhovna podpora veliko pomeni. Če ti umre bližnji, kaj ti bo bolj pomagalo, duhovna podpora prijateljev ali nakazilo jurja na bančni račun?
bonk.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Ja zakaj pa ne dobesedno? Zakaj je sedaj potrebna razlaga. Saj teksti so povsem jasni.

Kdo ocenjuje vernike? Preberi si izjave npr. g. Štuhca, ki svoje katolike celo rangira. Izjavil je, da je bolje, da ima RKC manj vernikov in tiste bolj kvalitetne...

Res zanimivo.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
rolleyes-1.gif

bonk.gif

Žal mi je zate, če si sposoben v življenju videti le materialne stvari. Marsikomu duhovna podpora veliko pomeni. Če ti umre bližnji, kaj ti bo bolj pomagalo, duhovna podpora prijateljev ali nakazilo jurja na bančni račun?
bonk.gif

Ja nič ti ne bo pomagalo. Oseba je umrla, s tem se je potrebno sprijazniti. Če so se tem povezane kakšne težave pa ti lahko pomagajo prijatelji in sorodniki.
Morda te reši prav tisti tisočak...

Kamele0N

23. jul 2008
42.412
5.658
113
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:

Ampak slabo ni tudi v Avstriji, pa so po 2. sv. vojni živeli brez Tita. In če dobro pogledaš, je šlo Avstriji brez Tita bolje, kot Sloveniji (Jugoslaviji) s Titom. Slovenija je Avstrijo po razvitosti pred 2. sv. vojno skoraj dohitela, danes je Slovenija daleč zadaj. Pred 2. sv. vojno je Grčija dosegala komaj polovico razvoja Slovenije - danes sta enaki. In vGrčiji tudi ni bilo Tita.

V Avstriji ni težav s stanovanji, izobraževanje je brezplačno, zdravstveni sistem je eden najboljših na svetu, železniški promet je čista svetovna špica.......... in vse to jim je uspelo brez Tita! Le kako?

Stari a ti ni jasno da je bil en Tito premal za nas
hysterical-1.gif

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.138
11.010
113
kod Džej-Zija
Teksti so vsej prej kot jasni. Ker že tega, kaj pomeni, če "te udari po enem licu, nastavi še drugo", večina ne razume. Potem pa prihaja do napačnih, na trenutke že prav idiotskih interpretacij. Recimo, da ti nekdo vdre v hišo, bi mu moral po direktni interpretaciji podariti vse, kar si želi, pa še povedati bi mu moral, kje imaš skrito zlatnino in denar. Neumno, kaj ne?

Dejansko pa je pod tem stavkom mišljeno tisto, kar sem nekje prej že omenjal, torej, da moramo biti kristjani tisti, ki bomo prvi poskušali zmanjšati konflikt, navezati stike, odpreti dialog itd.

Rangiranje vernikov: bolje je imeti vernike, ki vsaj malo razumejo, o čem Sv. pismo govori, kot take, ki pojmujejo vse dobesedno, potem pa širijo neumnosti in protislovja naokrog. To je vse, kar je Štuhec mislil.

Kamele0N

23. jul 2008
42.412
5.658
113
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:

Morda pa ne veš. Nobenega argumenta nisi "Pobil", osnovno argument ideologije je ostal in tega nisi niti izpodbijal
smile-1.gif
ker ga ne moreš, ker je nesporno da je ideja tega režima popolnost človeka = osnovna predpostavka totalitarizma. Vse ostalo ali ima vojsko ali nima, je odvisno od moči tega režima, trenutno pri nas nima te moči oz. ni na oblasti, ko pa je bil ta režim na oblasti pa je takoj izpolnjeval vse točke.

Kako cerkev na oblasti? A ni cerkev bla vedno ločena od države...jst še nism slišu da bi kdai cerkev do sedaj prevzela oblast nad državo? Tud v srednjem veku v katerga tolk radi zahajate je biu še vedno Kralj prvi v državi!

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.138
11.010
113
kod Džej-Zija
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
rolleyes-1.gif

bonk.gif

bonk.gif

Ja nič ti ne bo pomagalo. Oseba je umrla, s tem se je potrebno sprijazniti. Če so se tem povezane kakšne težave pa ti lahko pomagajo prijatelji in sorodniki.
Morda te reši prav tisti tisočak...

Kaj sem pa jaz drugega rekel? Duhovna podpora prijateljev in sorodnikov, pa marsikje tudi duhovnika, je tista, ki človeku pomaga sprijazniti se z izgubo. Tisti tisočak je bolj slaba tolažba, ko ti umre sopotnik, s katerim si si delil življenje npr. 50 let.

Kamele0N

23. jul 2008
42.412
5.658
113
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:

Zamerim npr. RS, da je dovolila popolno uničenje industrije v Mariboru, kjer imamo sedaj samo nakupovalne centre...

Zdei pa še prjav da je za to Janša kriv da ti ploskam kle na forumu! To industrijo so ti zj**** Mr. ex ex president Kučan in njegov forum 21....s tem da takrat tega foruma formalno še ni blo!

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.138
11.010
113
kod Džej-Zija
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Namen države je, vsaj v našem primeru, da si uredimo zadeve, družbene odnose po naših merilih.
Trenutna ureditev je bila na plebiscitu izglasovana z veliko večino.

Država posega v vzgojo otrok, mladih državljanov, ima to pravico, da jih zaščiti, otroci so posebna kategorija po ustavi.
Preberi si v ustavi.
Še enkrat, otroci niso lastnina versko fanatičnih staršev in ker se sami ne morejo svobodno odločati, jih varuje država.

To o čem pa ti pišeš mosero, pa ni naša državna ureditev, to se morda dogaja kje drugje.

Kar vprašaj se zakaj je npr. Cerkev ločena od države. Verjetno ne zaradi dobrih izkušenj iz preteklosti. Je moral biti že nek utemeljen razlog in glej ga zlomka!!! Koliko državljanov se s tem strinja.

Nekaj malega ustave poznam. Tisto o ločevanju cerkve od države sem ti že kakšne dve ali tri strani nazaj obrazložil in se ne bi še enkrat ponavljal. Otroci so prav lepo zakonsko zaščiteni in jim v večini katoliških družin nič ne manjka. Če kateremu kaj manjka, mu zagotovo ne zaradi vere staršev, ampak zaradi disfunkcionalnih odnosov v družini. Kar pa spet ni tema za sem noter, temveč za CSD.

Zanimivo bi bilo slišati, kako bi ti uredil sistem neodvisne vzgoje, kjer starši na otroke ne bi podali svojih vrednot in prepričanj. Nekaj takega so šli nacisti v svojih valilnicah arijcev, pa se sistem ni ravno obnesel.
crazy1.gif