Citat:
Uporabnik Baltazar pravi:
ksz
Sem, ki sem
Za to ne rabim ne vere, ne religioznih izmišljij. Zelo preprosto.
... pravi človek, ki verjame v živo vodo.
Citat:
ksz
Sem, ki sem
Za to ne rabim ne vere, ne religioznih izmišljij. Zelo preprosto.
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Zamerim npr. RS, da je dovolila popolno uničenje industrije v Mariboru, kjer imamo sedaj samo nakupovalne centre...
Zdei pa še prjav da je za to Janša kriv da ti ploskam kle na forumu! To industrijo so ti zj**** Mr. ex ex president Kučan in njegov forum 21....s tem da takrat tega foruma formalno še ni blo!
Citat:
vera v živo vodo, you can do better than that
vera - vera v boga
ti pritrjujem 200% lep postCitat:
Uporabnik mosseero pravi:
Verjemi, jaz sveta ne vidim črno-belo. Zato tebe in ostalih ne posiljujem s svojim načinom življenja in razmišljanja. V teh temah se oglašam le, ko imate ostali preveč za povedati o tistih stvareh, o katerih nimate izkušenj in nasploh premalo veste, zato pač delujete na osnovi stereotipov. Tudi ne mislim, da je to edina vera. Kot sem že nekje prej napisal, krščanstvo nima ekskluzive do "nebes". Jaz sem svoje izbral in to, kar sem izbral, mi popolnoma odgovarja. Vsak naj išče oporo tam, kjer misli, da jo bo našel. Vsekakor pa nimam nikakršne pravice, da bi obsojal kogarkoli, če veruje drugače, kakor jaz. In tega od mene tudi ne boš slišal. Vsak po svoji vesti. Zato se pač ne morem strinjati s tvojo oceno o črno belem svetu. Ker je svet vse prej kot to.
V teh temah se oglašam le, kadar je vse skupaj predstavljeno preveč enostransko in preveč na osnovi negativnih stereotipov. Kot si verjetno že opazil, tudi ne maram etiketiranja in zmerjanja, moj način je dialog. Zato tukaj že nekaj dni zagovarjam svoj način življenja, čeprav je dejstvo, da se moje življenje nikogar ne tiče. Vendar to vseeno počnem, ker upam, da bom na ta način razbil vsaj kakšen stereotip, recimo tistega o dobesednem branju Sv. pisma. Ali pa tistega o nestrpnosti katolikov. Ali pa tistega o totalitarnem delovanju.
To je v bistvu vse, kar želim doseči.
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Zamerim npr. RS, da je dovolila popolno uničenje industrije v Mariboru, kjer imamo sedaj samo nakupovalne centre...
Zdei pa še prjav da je za to Janša kriv da ti ploskam kle na forumu! To industrijo so ti zj**** Mr. ex ex president Kučan in njegov forum 21....s tem da takrat tega foruma formalno še ni blo!
Janša je bil takrat zaseden, je na Mariborskem letališču predajal orožje in štel denar.
Nikogar ne prepričujem. Če rečem, da je religija ali kult, sekta, new age, ... izmišljija, to rečem. In o tem lahko kdo razmišlja in se tudi domisliCitat:
Pa te vseeno ne prepričujem, da nimaš prav.Saj veš, vsak zase najbolje ve, kaj mu odgovarja.
Zmotno je tvoje mišljenje, da za vse lahko poskrbijo represivni organi. Represivni organi lahko, kolikor jim uspeva, poskrbijo samo za najhujše prekrške in kazniva dejanja.Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Vsaj en, ki se lahko z njim normalno da debatirat.
Vidim da je meja kaj še verjameš in kaj ne zelo relativna. Verjetno se bo sčasoma še spreminjala. Bo še več stvari postalo samo prispodoba.
Izluščil sem bistvo, da je vera pomembna za to, da obstaja upanje da ko umremo, ni vsega konec. Zelo pozitivno za človeka, dokler svoje zemeljsko življenje ne uniči zaradi prevelikih upov po smrti.
V preteklosti je bila grožnja s peklom tudi pomembna, da so ljudje postali malo bolj civilizirani in so imeli spoštovanje do soljudi in narave, ker so se po domače usrali kaj pa če je vse res. No danes za te stvari poskrbijo bolj ali manj represivni organi države.
Vera je tudi skrbela za boljši čut ljudi do družbe in narave, tudi to je super.
Vendar za to da si altruist, humanist itd, ne rabi človek cerkve. Ljudje so boljši ali slabši ne glede na pripadnost. Ne vodim statistike, tako da nevem kdo je boljši in kdo ne, zato tega ne bom komentiral.
Citat:
Nikogar ne prepričujem. Če rečem, da je religija ali kult, sekta, new age, ... izmišljija, to rečem. In o tem lahko kdo razmišlja in se tudi domisliCitat:
Pa te vseeno ne prepričujem, da nimaš prav.Saj veš, vsak zase najbolje ve, kaj mu odgovarja.
Religije širijo vero, prepričujejo.
Citat:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Janša je bil takrat zaseden, je na Mariborskem letališču predajal orožje in štel denar.
Pobožne želje komunistov ki pa se niso realizirale!