Glupača v Trenjih

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
ksz.
eni verujejo v boga, eni pa v pravno državo
grims-1.gif

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Daj nehaj, no. Da so neverniki bolj popadljivi.

Za razliko od tebe, sem se jaz od tega kdo je boljši in kdo slabši umaknil od odgovora. Napisal sem samo da ni bistvene razlike.
Ti pa moraš svoje tupit, ane? Nigel kot Nigel... No, pa nam še predstavi svoje dokaze.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Imaš hude težave z razumevanjem napisanega. Pri pisanju nisem mislil na tebe, če sem ti stopil na rep, se opravičujem.
Malo preglej teme na alterju v zvezi z vero, potem pa preštej kolikokrat smo verniki deležni posmeha in kolikokrat je obratno.

Preberi še vse ostalo v mojem besedilu.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Meni stopil na rep? Sem žaljiv? Bi me moralo kaj bolet?
Dejal si, da so neverni uporabniki bolj žaljivi, nesramni, nestrpni...
In če nekaj trdiš, potem to še dokaži.
Kako si prišel do tega sklepa?

Obstaja par nenormalno usekanga folka na obeh straneh, to pa je tudi vse.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Brezmadežno spočetje je eden najbolj napačno razumljenih pojmov krščanstva. Ta pojem pomeni, da se je Marija rodila BREZ IZVIRNEGA GREHA. Poleg Kristusa edina. Nič drugega. O spočetju Kristusa tu ni debate. (ker vem, da namiguješ na to. )

Kaj je napačno razumljeno?

To, da Cerkev trdi, da je Marija tudi po rojstvu Jezusa ostala nedolžna?

Citat:
Brez vstajenja od mrtvih je naša vera mrtva. Že prej sem obrazložil, zakaj.

Itaq. zato tudi toliko kolobocij okoli torinskega prta.

Citat:
Nebesa, pekel in vice.

Daj, povej mi, kje sveto pismo omenja pekel?

Izmislili so si ga kasneje, da so držali ljudi v strahu in prišli do bogastva. Več daš, prej boš v nebesih...

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Povedal ti je, da nimaš pojma čigavo je bilo orožje v Mariboru.
Namig: je majhen, siv in taaakoooo lepe očke ima.

No seveda pojma nimaš ti. Orožje je bilo do prodaje last SFRJ. Pogovarjamo se o prodajalcu-prekupčevalcu tega orožja in ne o lastniku.

In tega mi ni povedal.

Se pa strinjam, da sta verjetno Janša in Kučan usklajeno delovala in si držala vrečo.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.138
11.010
113
kod Džej-Zija
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Brezmadežno spočetje je eden najbolj napačno razumljenih pojmov krščanstva. Ta pojem pomeni, da se je Marija rodila BREZ IZVIRNEGA GREHA. Poleg Kristusa edina. Nič drugega. O spočetju Kristusa tu ni debate. (ker vem, da namiguješ na to. )

Kaj je napačno razumljeno?

To, da Cerkev trdi, da je Marija tudi po rojstvu Jezusa ostala nedolžna?

Citat:
Brez vstajenja od mrtvih je naša vera mrtva. Že prej sem obrazložil, zakaj.

Itaq. zato tudi toliko kolobocij okoli torinskega prta.

Citat:
Nebesa, pekel in vice.

Daj, povej mi, kje sveto pismo omenja pekel?

Izmislili so si ga kasneje, da so držali ljudi v strahu in prišli do bogastva. Več daš, prej boš v nebesih...

Ja, patriot. Vse je res. In vendar si krstil svojega otroka.
bonk.gif

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Meni stopil na rep? Sem žaljiv? Bi me moralo kaj bolet?
Dejal si, da so neverni uporabniki bolj žaljivi, nesramni, nestrpni...
In če nekaj trdiš, potem to še dokaži.
Kako si prišel do tega sklepa?

Obstaja par nenormalno usekanga folka na obeh straneh, to pa je tudi vse.
Poglej to temo. Preštej število avtorjev nestrpnih postov in ugotovi proti komu so nestrpni. Tako boš lahko do istega sklepa prišel tudi sam. V tej temi samo moderatorji vodite s 3:0.
O nenormalno usekanem folku se strinjam. Po mojem občutku (nedokazljivo) je na eni strani bistveno večje število agresivnih osebkov, kot na drugi. Na tem forumu in še marsikje drugje sem v zvezi s povojnimi poboji prebral "še premalo smo vas (jih)". Koliko postov z obratno vsebino lahko najdeš?

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Naslov teme: GLUPAČA v trenjih

Prvi post:
Citat:
Pa kdo je una glupača v Trenjih, ki je pametna v 100 mater ...wannabe glasbenica??!!
Da bi ji vrgu kdo coklo v betico iz trubun v studiu..

Mater mi grejo taki pametnjakoviči, ki niso naredili nič omembe vrednega v celem življenju na [censored].
rolleyes-1.gif

Predvidevam da dobi pike ta uporabnik ob omembi Tita. Podobno kot straneke NSi, MSi, SLS podmladek, SDS... Če je veren al ne pa nevem.
Imaš še 1001 temo proti komunizmu, proti ciganom proti džamiji, proti jugosom... Oglašajo se eni in isti in so nasploh vsi zelo kristusovo oproščujoči.

Daj Nigel, nehaj no.
priden.gif

Vidim da si mene štel zraven, daj poišči kje sem nesramen in nestrpen do vere!

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Hmm, predalčkanje po po načelih avantgarde delavskega razreda?
Kako za vraga si prišel do sklepa, da nekoga nestrpnost do Ciganov, džamije, jugosov itd. samodejno uvršča med vernike? UDBA-sklepanje ala Drago Kos?

Kar se tiče pa zločinskih režimov in množičnih zločincev: tu bi se pa vprašal po etiki tistih, ki so tovrstne zadeve (množične poboje) sposobni zagovarjati.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Kar se tiče pa zločinskih režimov in množičnih zločincev: tu bi se pa vprašal po etiki tistih, ki so tovrstne zadeve (množične poboje) sposobni zagovarjati.

Če pa vse vzameš tako, pa smo spet lahko pri RKC.
wink-1.gif

Kako lahko nekdo zagovarja institucijo, ki je skozi zgodovino naredila toliko gorja. JOJMENE, a sem nestrpen do vere?

Če posplošim, nestrpni do zgoraj omenjenih tem so v glavnem simpatizerji zgoraj omenjenih strank.
In če ti vse povezuješ s Kučanom in UDBO, lahko tudi jaz to povežem z RKC.

I

Izbrisan uporabnik #488

Kdo pa zagovarja povojne poboje?
Prvič slišim, da bi kdo govoril, da je bilo to nekaj lepega in humanega.

Bolj zanimivo je to, da tisti ki čustveno ostro obsojajo te povojne poboje po drugi strani ne obsojajo RKC in kolaboracije, ampak imajo pravljično zgodbo o teoriji zarote.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:

...In če ti vse povezuješ s Kučanom in UDBO, lahko tudi jaz to povežem z RKC.
1, Kučana nisem omenjal
2. ne posplošuj
3. poglej svojo titulo
evil.gif

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Odkar si me razsvetlil, se bom precej lažje odločil.
Zgleda, da religiozno usmerjeni težko razumete nekaj, kar ni v vaši doktrini. Mene popolnoma boli k ali si misliš da si razsvetljen (poduhovljen, veren, dober, sočuten, ...) ali ne. Zato ne predigam, prepričujem, ne razsvetljujem, nič od tega ne delam. In mi je tudi popolnoma vseeno, kaj ti ali kdorkoli drug s tem naredi. Ali kaj si kdorkoli o tem misli.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.138
11.010
113
kod Džej-Zija
Ni panike.
zmaga.gif
Saj tudi mene boli, da si ti rekel, da je religija izmišljija. Sploh, ker je to vse, kar si rekel. Nisi dal ravno veliko podlage za razmišljanje, upam, da se vsaj glede tega strinjava.

Da te pa čisto boli, ti pa vseeno ne verjamem, ker sicer ne bi nič napisal. Tako, da popolnoma indiferenten vseeno nisi.
wink-1.gif

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Jest sem dal jabolko na mizo. To je vse. Zaradi mene tudi če zgnije, ali ga kdo poje, ali zraste nova jablana. Jest samo dam jabolko na mizo.

Kar se pa izmišljije tiče, največ boš zvedel od Heideggerja. O tem je pisal knjige... in to zelo modre.

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Ja, to je podobna starejša zgodba, samo da je bil on religiozen, Heidegger pa ne. Heidegger je težak, a luciden. Kirkegaarda nisem bral, Heideggerja sem.

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Jest nimam te dileme bog je/bog ni, zato tega ni v nobenem aksiomu. Humanizem izhaja iz človeka. Ljubezen do sočloveka je ljudem naravna in imanentna. Za to ne rabijo zapovedi, pravil, religije, … Če nekje preberem zapoved, Ljubi svojega bližnjega, to ni ljubezen. Morati ljubiti??? Vse religije govorijo o ljubezni, a v praksi se sledilci religij koljejo med sabo v imenu svojega boga.

Biti človek je dovolj. Živeti svojo resnično naravo je dovolj. Zato pravim, sem ki sem. Zato mi je popolnoma vseeno kaj kdo naredi, kaj si misli, … Ljubezen je, ne pričakuje ničesar. In resnično mi je popolnoma vseeno, ne prepisujem nekogaršnjih »modrosti«.