gibanje cen stanovanj v prihodnosti

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.463
2.453
113
Hja saj tudi nikjer ne piše da boš ti kupil po tvoji, pa smo tam a ne?
smile-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.463
2.453
113
Problem je ker vsi nekaj nabijate kako cene padajo, enako mediji napačno poročaj. Podobno je z najemninami, bil članek pred časom v financah kako so cene najemnin padle v LJ za 25% (se mi zdi). Aja? Kje pa? Mogoče poslovnih prostorov, skladišč, ki so na pol prazni ker je polovica firm pocrkala Ravno podaljšujemo eno najemno pogodbo v LJ, najemodajalec se je samo nasmehnil ko sem mu omenil številko iz članka. Seveda nisem šel igrat bebca in to resno mislil ampak sem uporabil podatek kot enega izmed pogajalskih adutov za morebitno znižanje najemnine (nimaš kaj izgubit), dejansko pa sem v okolici pred tem prečesal vse ponudbe in cene so ENAKE kot 2 leti nazaj.... ma kak padec. Enako kot pri nakupu nepremičnin, cena je morda padla dreku, stanovanjem v getu in podobnemu sranju.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
Ko se bo popucala gamad iz JS, takrat se bo začelo dogajat prej ne. Ko bo kakšen kredit zapadel, katere so jemali v času debelih krav.

Moraš pa vedet, da folk ima še zmeraj 16 mrd na bankah

Samo glede na stanje v državi, rastlo ziher ne bo več. Davki ogromni, ceste v kurcu, šihtov za neposvečene ni, .... Tako, na dolgi rok bo padlo orenk, kdo bo pa v tej greznici potem hotel kupit pa nevem.

Drugje se je vse zgodilo skoraj čez noč, pa je bilo malo šoka pa so šli dalje. Tukaj se je pa država pufala, kar nas bo pa na dolgi rok pobralo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.272
7.051
113
Saj cene padajo, ampak na račun slabe kvalitete ali slabega vzdrževanja lastnikov, dobra stanovanja pa držijo ceno, in rekel bi, da upravičeno.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
Citat:
Uporabnik Jordan pravi:
Ko ko... to se govori koliko casa 10 let pa se kar isto z drugimi...

Pa se 10 se bo zgleda....

V glavnem, tut če bi zbrali dnar skup. Nisem tolk zmešan, da bi šel kaj kupit. Vsaj v sloveniji, zraven se bo pa opankar v zastonj stanovanju naselil v katerem je prvič v lajfu sral na wc-ju, do sedaj je za drevesom. Nekje sem prebral to
hysterical-1.gif

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.130
12
38
Itak da padajo. Konkreten primer, garsonjera na Brodu stara 10 let se je začela prodajat s 76k, prodala za 65k. Še dve se prodajata za 90k in se že dolgo prodajata in se bosta, če ne bodo spustili cene. Nekoč so se taki pesjaki prodajali po 90-100k. Pa ne gre za geto, ampak za moje pojme dobro lokacijo.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.130
12
38
Recimo, da se meni zdi to kolikor toliko normalna, 33kv neto, balkoncek, shramba in boks v garazi spodaj. Dobesedno imas vse na dosegu copat razen ZD-ja, ostalo trgovina, lekarna, posta, narava, mestni promet stima.

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Cene stanovanj postavljan samo na osnovi kvadrature in letnika je zelo površno.
Saj vemo kako so nekateri gradili v zadnjih 10 ali 15 letih. Včasih je boljši kakšen starejši objekt, ki je porihtan.

Kolikor okoli letam in iščem kam se seliti so cene v Lj. 15% do 20% prenapihnjene. Je pa res, da kar je dobro se še vedno proda v dosti kratkem času in za dober denar. So pa vedno ljudje, ki svoje cenijo kot zlato, tuje je pa vredno par fičnkov.

Kaj pa je geto v Lj.? Fužine, kjer imaš do fakultete vse v copatih? Ampak sosedje so iz dol? Ali pa Poljane, kjer imam kolega sosede iz Gorenjske, ki redno plešejo "folklorne" plese po obisku oštarije (vsaj 3 krat na teden).

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.156
6.968
113
pri taščici
Oglaševanje cene stanovanj v Lj in hiš v okolice Lj so padle v zadnjih dveh letih in pol. Za koliko se sedaj prodajo ne vem.
Jaz sem 2012 prodal za ”enako” ceno kot 2006 kupil. Res da sem nekaj obnovil, ampak najemnina za 6 let bi me stala več kot obnova.

johannes

Tehnološki dinozaver/tabure selektor 1.snl
10. feb 2013
3.215
592
113
Citat:
Uporabnik Smjs pravi:
Kaj pa je geto v Lj.? Fužine, kjer imaš do fakultete vse v copatih? Ampak sosedje so iz dol? Ali pa Poljane, kjer imam kolega sosede iz Gorenjske, ki redno plešejo "folklorne" plese po obisku oštarije (vsaj 3 krat na teden).

Resnična izjava resnične (NEVIRTUALNE) nepremičninarke, ki je začela delati na neki večji agenciji letos spomladi::

Drugi, ali tretji ogled. Potencialni kupec, šef agencije in ona. Pridejo v hišo, potencialni kupec se ustavi ob predalčkih za pošto. Njej nič jasno (sedaj ji je seveda jasno).
Čez dve minuti pa jima reče: Hvala, nisem več zainteresiran. Njej nič jasno, šefu pač...

Kaj hočem reči: poleg lokacije, starosti zgradbe, izolacije, bližine ne vem česa, je nekaterim očitno zelo pomembna tudi, ali predvsem "etična" sestava stanovalcev.
Upam, da se strinajte, da če da nekdo da recimo 100.000 ali 140.000 evrov, lahko postavi tudi ta kriterij....

Nazadnje urejeno:

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.093
3.595
113
41
Lj
Po drugi strani pa tudi ne bi hotel živeti v bloku z raznimi politki in drugimi izmečki, pa čeprav so bolj slovenski od Slovenca, ker bi se vsak dan moral nazaj držati da ne bi kaj grdega naredil.

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Upam, da si dojel, da sem napisal, da tudi SLO slosedi ne pomenijo kulturo in prijaznost.
V bloku moraš imeti prekleto srečo, da so vsi normalni. Da bi bili vsi super je pa utopija tudi v bajti kjer je ponavadi veliko manj sosedov.
Govor o getih je pa malo smešen pri nas. To lahko napišeš samo če nisi videl pravega geta v kakšnem velemestu.
Ko pa vložiš 140000 cekinov pa imaš vso pravico postavljati pogoje. Kakšne pa zbiraš sam.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
pa poglejmo dejstva

2006, kupil poceni 3 fazo, dokončal zelo ugodno, skupaj 450k.
2011 dec nepremičninar, oglas na 330, za 300 bo prodana v letu, za 270 pa v treh mesecih
2012 jan, glas, 300k, 1000 ogledov oglasa, 2 klica. ponudbe 250 maks
2012 oglas 450k, 700 ogledov, brez klica
2013 konec leta, oglas 240, 1000+ ogledov, brez klica

2014 oktober, cenitev, tržna 300k. od tega parcela po 100€ meter, a v okolici ne gre čez 80 nobena, pa jih je nekaj precej boljših.
primerjava s preteklo prodajo. v 2010 ena prodana, 2011 dve, 2012 1 prodana hiša. cene 150 kvadratov hiše s parcelami cca 500 so bile 1000 na kvadrat stanovanjske. več lahko iz cenitve preberem.

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.204
45
48
Pogoje postavljaš sam takrat, ko kupuješ novogradnjo oz. gradiš na novo... Kaj boš pa postavil kot pogoj lastniku, ki ti prodaja stanovanje? Naj zamenja sosede??? Če so sosedi trčeni ne kupim stanovanja niti za 500 EUR, kaj šele za 140 000. Če ti je pa lokacija in stanovanje všeč.... Odločitev je konec koncev od kupca. Če si pa mislil za novogradnjo se ti pa opravičujem
smile-1.gif

LP

johannes

Tehnološki dinozaver/tabure selektor 1.snl
10. feb 2013
3.215
592
113
Pogoje seveda postavljaš tudi takrat, ko kupuješ rabljeno, starejše stanovanje.

Če danes ljudje postavijo pogoj, da burek ne sme stati več kot 1.80 evra, da mora biti lepo, enakomerno zapečen, ne preveč, ne premalo (komplicirajo ni da ni), je potem še dosti bolj logično, da postavljajo pogoje ob nakupu za 180.000 evrov.

Jih ti ne bi?

Stanovanje ni burek, ki ga požreš v desetih minutah in nato poserješ, so (praviloma) vsi tvoji prihranki, pa še prihranki staršev, ali starih staršev.

In kupec po tvojem, razen pri novogradnji, ne bi smel postavljati pogojev?

Postavljati pogojev za svoj denar, za 100.000 ali 150.0000 evrov, ki jih v teh časih in PRIHODNJIH desetletjih povprečen Slovenec s povprečnoi plačo ne bo prihranil niti v dveh svojih življenjih (80-ih letih neprekinjenega dela)?

Nazadnje urejeno:

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Ampak kaj je razlika, da bos postavljal pogoje glede sosedov? Za 150.000 nebi kupil, za 80 jurjev pa? Ker kaj? Sosedi bojo manj tecni pa zahojeni za 80k, kot za 150?
hysterical-1.gif
Isti kurec.....to je en bedn pogoj, da bi ceno zbijal. Na zivce ti grejo isto.