gibanje cen stanovanj v prihodnosti

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.272
7.051
113
No, bojda je v MB tako, da se, ne glede na to s čim kuriš (torej ali imaš lasten vir ogrevanja - klima, kamin, ...), vseeno plača 35% ponudniku daljinskega ogrevanja. Ni pa mi jasno 35% od česa je to mišljeno?

Predvidenih stroškov ogrevanja glede na kvadraturo?

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
V prejšnjem stanovanju je bilo ogrevanje daljinsko, sedaj imamo plinsko kotlovnico spodaj. Razlika, če v grobem preračunam na kvadrate, je občutna - in sicer v korist plina.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.160
6.968
113
pri taščici
Lokacija stanovanja v stavbi podobna, izolacija stavbe podobna?
Jaz sem zimo z dvema majhnima otrokoma preživel brez ogrevanja mojih radiatorjev. (ena zunanja stena/balkon na južni strani, dodatno izoliran znotraj)

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Lokacija stanovanja v stavbi podobna, izolacija stavbe podobna?
Sedaj imam končno stanovanje na tri strani, prej je bilo znotraj bloka na dve strani, izolacije še celo več. Treba vedeti, da cena plina močno niha gor in dol (zadnja leta bolj dol), medtem ko toplarna samo draži, kar je normalno, saj je treba Zokijeve projekte poplačat.
Sicer sem v tem stanovanju šele tričetrt leta, ampak ogrevanje tako na centralno kot sanitarne vode je res opazno cenejše. Je pa bila zima dokaj mila, tako da bom lahko bolj točno poročal naslednje leto.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.160
6.968
113
pri taščici
verjamem da zoki draži, zadnji dve zimi se grejem z lastnimi drvmi (pa ne v bloku od okriljem TETOL)
Sem samo hotel preveriti tudi okoliščine ki lahko vplivajo na porabo ogrevanja

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik softi pravi:
a v obeh primerih je skupna kotlovnica? se ogrevanje deli po nekih ključih in ne po dejanski porabi plina v enoti?
Skupna kotlovnica bloka, ogrevanje se deli na delilnike, topla voda pa po porabi na osebo ali ročno po števcu (dokler 2016 ne bo uvedeno avtomatsko sporočanje števcev).
Strošek ogrevanja bloka pa je dobavljen plin plus obratovanje in vzdrževanje naprav.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
imel sem priliko govoriti s strokovnjakom, cenilcem..pa pravi, da cene padajo in še kar padajo in še bodo. da sicer oglasi so eno, a dejansko tržne cene padajo. govorila sva o hišah večjih dimenzij.

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.369
89
48
če govoriš za LJ regijo, se strinjam. Pri hišah je najbolj očiten padec.

Mogoče so lastniki pri hišah bolj prisiljeni prodati, ker nimaš tako enostavne možnosti oddaje kot pri stanovanjih.

Nazadnje urejeno:

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.094
3.595
113
41
Lj
Zame vrstne oz. večstanovanjske hiše sploh niso prednost pred blokom. Združujejo dejansko slabe lastnosti stanovanj (sosedi) ter slabe lastnosti hiš (vzdrževanje, stroški). Mora bit enostanovanjska in nekaj vrta okoli za žar in travo.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
http://www.24ur.com/novice/slo...ro-prodaja.html

Citat:
dekra 16.10.2014 16:24:03
ostala stanovanja bodo pa verjetno podarili ? kot socialna stanovanja

dekra 16.10.2014 16:25:48
v zda se socialna stanovanja zgradi izven mesta, in se jih ne meša s tistimi naprodaj, temu se potem reče ghetto, pri nas ti pa geniji prodajo stanovanje za 200k€, naslednji dan te pa pozdravi sosed opankaqr ki ga je dobil zastonj in bo prvič v življenju sral na wcju in ne za drevesom

hysterical-1.gif

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.850
2.633
113
Citat:
Uporabnik softi pravi:
imel sem priliko govoriti s strokovnjakom, cenilcem..pa pravi, da cene padajo in še kar padajo in še bodo. da sicer oglasi so eno, a dejansko tržne cene padajo. govorila sva o hišah večjih dimenzij.
imel sem priliko govoriti s strokovnjakom, cenilcem. pa pravi, da cene rastejo in še karrastejo in še bodo. da sicer oglasi so eno, a dejansko tržne cene rastejo . govorila sva o hišah.

darkstar66

Guru
1. apr 2013
1.206
723
113
Citat:
Uporabnik brane_new pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:
imel sem priliko govoriti s strokovnjakom, cenilcem. pa pravi, da cene rastejo in še karrastejo in še bodo. da sicer oglasi so eno, a dejansko tržne cene rastejo . govorila sva o hišah.

Jest mu verjamem. Nikjer ne piše, da govori o Sloveniji.
evil.gif