gibanje cen stanovanj v prihodnosti

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.463
2.453
113
Kaj pa vem glede tega davka na nepremičnine, po zadnji ureditvi ki je kasneje sicer padla na ustavne bi jaz za stanovanje majčkeno več plačeval kot pa zdaj NUSZ tako da nevem zakaj takšna fama okoli tega davka?

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Kaj pa vem glede tega davka na nepremičnine, po zadnji ureditvi ki je kasneje sicer padla na ustavne bi jaz za stanovanje majčkeno več plačeval kot pa zdaj NUSZ tako da nevem zakaj takšna fama okoli tega davka?

Amm če imaš 50 stanovanj ali več pa vsa prazna, ker jih prodajaš posamično za velike €€€€ -> še vedno ne veš kje je problem in kdo je najglasnejši za to da se ne uvede
evil.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
eno je davek zate, ki živiš v stanovanju. tudi če gre za 300% več,ga boš plačal.

drugo je pa za tiste,ki imajo nepremičnino za investicijo,oplemenitenje denarja itd.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.164
6.970
113
pri taščici
Cene vem da padajo, v dveh letih oglaševane cene na fužinah 10-20%.
Jaz sem ciljal da se boš še načakal nepremičninskega davka.
Sicer pa okoli tega davka delajo paniko tisti ki sedaj ne plačujejo nusz, ali pa imajo kup vikendov, ki so bistveno več vredni kot sušilnica sadja.
Mene bi davek prišel nekaj % manj.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.463
2.453
113
Citat:
Uporabnik softi pravi:
eno je davek zate, ki živiš v stanovanju. tudi če gre za 300% več,ga boš plačal.

drugo je pa za tiste,ki imajo nepremičnino za investicijo,oplemenitenje denarja itd.

Tudi če imam 3 stanovanja za investicijo pa če bo pri vsakem letno 50€ več davka kot je bilo NUSZ-ja jih ne bom zato prodal, o tem ti govorim
smile-1.gif
Drugo je z vidika bank, ko imaš na tisoče tega, pa še banke so trmaste...

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
ksz...

kaj temu pere da misli da ima nadstandardno garsonjero?? kakšne oglase najdem....mi kar slabo rata. http://www.nepremicnine.net/nepremicnine.html?id=5851145 ...sicer bom cca. 15-20m2 večje stanovanje v kratkem nabavil, malo izbiram oglase in potem da vidim koliko se bo kaj dalo s ceno pogajati, marsikdo še vedno misli da prodaja zlato in ne 30 let staro stanovanje.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.130
3.186
113
Citat:
Uporabnik feler pravi:
ksz...

kaj temu pere da misli da ima nadstandardno garsonjero?? kakšne oglase najdem....mi kar slabo rata. http://www.nepremicnine.net/nepremicnine.html?id=5851145 ...sicer bom cca. 15-20m2 večje stanovanje v kratkem nabavil, malo izbiram oglase in potem da vidim koliko se bo kaj dalo s ceno pogajati, marsikdo še vedno misli da prodaja zlato in ne 30 let staro stanovanje.

hysterical-1.gif
nadstandard, no ja mogoče je pa prej živel v kakšni 300 let stari hiši v Cerkljanskem hribovju ali prekmurju pa še ne pozna pojma nadstandard.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
Citat:
Uporabnik Floki pravi:
Citat:
Uporabnik feler pravi:
ksz...

hysterical-1.gif
nadstandard, no ja mogoče je pa prej živel v kakšni 300 let stari hiši v Cerkljanskem hribovju ali prekmurju pa še ne pozna pojma nadstandard.

Pa dajte se naučit brat, funkcionalna pismetnost
stupid-1.gif

Se piše, da je v mansardi .... torej je (nad) standardom. :p

Edit: Če, bi šiht imel zraven bi že stegnu 45k€ na dober dan.

Nazadnje urejeno:

Sergio81

Fizikalc
29. jul 2007
1.651
0
36
V oblakih
Samo verjetno nisi skeširal za takle podstrešen zajčnik v katerega kvadraturo se šteje najbrž tudi klet in si za to ceno dobil še enkrat toliko m2?

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
Pri takem stanovanju se mi zdi, da imajo ceno nastimano za do -50% dol. Kar se pa navedb kvadratur tice je pa pri vsakem posebna zgodba. Sicer so verjetno izumili kaksno posebno standardizacijo v izogib nesporazumom, ampak je le-ta za nekatere prodajalce ZF. Tako das v iskalnik npr 70+ kvadratov in dobis med prvimi zadetki ene 5 pacientov, ki so v kvadraturo stanovanja vsteli se klet, parking, atrij. Se cudim, da ne vkljucijo poleg se kvadraturo skupnega stopnisca.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
da se ne bomo delali norca.
v naši deželi so trenutno trije standardi merjenja površine.

1. podaja mero bivalnega dela in ne dodaja balkona, kleti, lože itd.
2. v uporabi vsaj od 80 let, ki podaja skupno kavdraturo celotne nepremičnine ampak s korekcijskimi faktorji za nebivalne dele nepremičnine
3. osamosvojitveni standard, ki podaja celotno kavdraturo nepremičnine s kletmi, balkoni, ložami, terasami brez koeficienta.

primer.
kamnik svetilnik, 4 sobno 2+2 stanovanje
1. cca 85m2
2. cca 85 stanovanja + 1/4 kleti in 1/2 terase, skupaj nekih 110m2
3. cca 85 stanovanja, 4 kleti, 40 terase...130

in tako imamo danes v celovških, na mesarski in v ostalih modernih gradnjah dvosobna stanovanja površine 80 pa celo 120 kvadratov, a prostora je za zakonsko postelji in eno omaro, zofo iz mtehnike in 42 cm tv, kuhinjo in 4 jedilne stole ob okrohli mizi. pa seveda prečudovite balkončke ob vsaki odprtini na zunanji steni.

B81

22. jul 2007
37.718
10.982
113
Ne vem, realno pa te lahko pride vsak gledat ko v zoo-ju...malo neumno tole.