Samo zaradi higiene v debati. Jaz ti privoščim.
Da se razumemo, obdavčitev nepremičnin predstavlja večplasten problem. Vzgoja, da "gnijemo" v nepremičnini, ki si je ne moremo privoščiti je meni nepredstavljiva. Takšni lastniki so zaviralci napredka v smislu investiciji, če npr. živijo v bloku. Hkrati so zavairalci v sociloškem smislu. Upam, da se razumemo kaj to pomeni. Imeti dve bajti v Sloveniji je pač določen nadstandard, tako ali drugače. Ne pišem, da je potrebno obdavčiti do nezavesti, pravim samo, da je potrebno spodbuditi trg oz lastnike. Predvsem v smislu kroženja med kupci. Hkrati bi bilo za razmisliti o prioritetni listi kupcev, npr. določen del stanovaj v novogradnji bi morale biti namenjene kupcem, ki rešujejo prvo stanovanjsko problematiko in takim bi morala država omogočiti dostop do ugodnega kredita in poroštev. Idej je nebroj, zato tega davka ne podpiram v smislu samo davek in to je to. Menim, da je potrebno problematiko reševati večplastno.
Jaz zase zagotovo vem, če mi na starost ne bo dano, da bi užival s prihranki in pokojnino, prodam nepremičnine, dam otrokom nekaj za dober začetek, ostalo jaz in žena. Uživava dalje, četudi v manjši nepremičnini ali najemu.