gibanje cen stanovanj v prihodnosti

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.184
3.645
113
Marlbor
Sam ti si res *****. Torej davek na vsak avto, ko stoji zunaj. A veš kok avtov se ne premakne po pol leta ali več... Pa ajde, dajmo davek na tiste, ki nimajo nepremičnine, saj sigurno denar zapravlajo za nelegalne zadeve na črno...
Davek na nepremičnine na 4 kolesih je že sedaj. Če ga ne registriraš 1 leto, plačaš 20eur (ali koliko že) davka na leto. Ostali, ki so registrirani in se celo leto ne premaknejo pol leta, nimajo tu veze.

Pbutec

20. jul 2007
15.184
3.645
113
Marlbor
no in kaj je tvoj predlog tu, kaj s temi nepremičninami ?
Nepremičnina mora služiti svojemu namenu uporabe. Če ne služi, je treba lastnika prisiliti, da jo proda naprej. Žalostno, ko v naseljih našteješ 10 razpadajočih nenaseljenih bajt z ogromnimi razpadlimi gospodarskimi poslopji, zraven pa 15 novogradenj na (prej) kmetijskih zemljiščih. Ali pa v središči Maribora 20 let stoji nedokončan stanovanjski objekt, pa v vsakem našem mestecu je nekaj deset takih objektov. Ali pa Kidričevo, kjer so celo naselje po jazbinškovem zakonu podarili bivšimi delavcem, sedaj pa že desetletja praznih več kot 30 stanovanj, mlade družine pa naseljene v bivšem taborišču.

• Všeč mi je
Reactions: rainbow in dufus

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
Nepremičnina mora služiti svojemu namenu uporabe. Če ne služi, je treba lastnika prisiliti, da jo proda naprej. Žalostno, ko v naseljih našteješ 10 razpadajočih nenaseljenih bajt z ogromnimi razpadlimi gospodarskimi poslopji, zraven pa 15 novogradenj na (prej) kmetijskih zemljiščih. Ali pa v središči Maribora 20 let stoji nedokončan stanovanjski objekt, pa v vsakem našem mestecu je nekaj deset takih objektov. Ali pa Kidričevo, kjer so celo naselje po jazbinškovem zakonu podarili bivšimi delavcem, sedaj pa že desetletja praznih več kot 30 stanovanj, mlade družine pa naseljene v bivšem taborišču.

Seveda, zato toliko kmetij služi svojemu namenu. Pa tokoli plovil, prikolic ipd... Da pač nekje stojijo in jih nekdo ima.

Pa konec koncev, isto je z vrednostnimi papirji, zlato, srebre, potovanja...

Evo jaz sem za, za vsako potovanje 12% davka za EU, 25% non EU 50% kritične države. Pa dajmo še tiste levake obdavčit, ki vse zagonijo, potem pa vpijejio po lastninjenju.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
Nadomestilo za neuporabo stavbnega zemljišča. Ker je desetletja nenaseljen objekt za okolje zgolj gradbeni odpad.

Od tega se plača davek. Torej davek je. ALi je naseljeno ali ne, je stvar lastnika. Vsak ima pravico podat ponudbo in se dogovorit za nakup.

Ampak vi levaki bi raje nacioanliziral in imeli zastonj, denar pa zmetali v čike pa potovanja.

• Všeč mi je
Reactions: dejan_, B81 in tomi

bertoncl

Guru
4. jun 2015
1.825
647
113
Ampak vi levaki bi raje nacioanliziral in imeli zastonj, denar pa zmetali v čike pa potovanja.

Hehe beden si s takšnimi odgovori. Nihče ne govori o nacionalizaciji in imetju nečesa zastonj. Govora je o tem, da prazne nepremičnine predstavljajo velik problem. In to je dejstvo. In to je posledica zgrešene (neobstoječe?) politike na stanovanjskem področju odkar imamo državo.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen in bizi

Pbutec

20. jul 2007
15.184
3.645
113
Marlbor
Od tega se plača davek. Torej davek je. ALi je naseljeno ali ne, je stvar lastnika. Vsak ima pravico podat ponudbo in se dogovorit za nakup.

Itak :bonk: . Saj so že drugi napisali, da je cilj, da se predvsem manj oddaja na črno. Pa tudi da se zmanjša pritisk na kmetijska zemljišča v naseljih, med tem ko po drugi strani stare razvaline propadajo desetletja in čakajo na boljše cene.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
Hehe beden si s takšnimi odgovori. Nihče ne govori o nacionalizaciji in imetju nečesa zastonj. Govora je o tem, da prazne nepremičnine predstavljajo velik problem. In to je dejstvo. In to je posledica zgrešene (neobstoječe?) politike na stanovanjskem področju odkar imamo državo.

In za to je kriv nekdo ki je naredil malo večjo hišo oz. moj fotr, ker je z žulji in odrekanji prišel do dveh nepremičnin? To, da sem jaz 20 let poslušal, da nimamo denarja za najkice, ni denarja za potovanje, gremo za 10 dni u sindilakni červar ipd... to pa nobenega ne zanima.

Medtem pa recimo moj sosed iz bloka vse zagonil za potovanja, po jazbinšku flata ni odkupil, sedaj pa najbolj glasen, da je treba vse obdavčit pa vsem vse pobrat.

Moja ustavna pravica je, da imam stanovanje prazno, če država ne more zagotoviti, da se najemnika losam, ko dela pizdarije. Davke zav se pa sem že zdavnaj plačal. Od odrekanja, nepotovanj, do ddv in nusz.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
Itak :bonk: . Saj so že drugi napisali, da je cilj, da se predvsem manj oddaja na črno. Pa tudi da se zmanjša pritisk na kmetijska zemljišča v naseljih, med tem ko po drugi strani stare razvaline propadajo desetletja in čakajo na boljše cene.

Kdo drugi? Dva med vami,.

Pa povejta pošteno. Kaj sta v svojem lajfu ustvarila? Eno stanovanje, hišo? Svoje, podedovala? Pa da vidim, zakaj tako navijata...

Sklepam, da nimata praznih nepremočnin in vaju ta davek pač nebi usekal.

Pbutec

20. jul 2007
15.184
3.645
113
Marlbor
In za to je kriv nekdo ki je naredil malo večjo hišo oz. moj fotr, ker je z žulji in odrekanji prišel do dveh nepremičnin? To, da sem jaz 20 let poslušal, da nimamo denarja za najkice, ni denarja za potovanje, gremo za 10 dni u sindilakni červar ipd... to pa nobenega ne zanima.

Medtem pa recimo moj sosed iz bloka vse zagonil za potovanja, po jazbinšku flata ni odkupil, sedaj pa najbolj glasen, da je treba vse obdavčit pa vsem vse pobrat.

Moja ustavna pravica je, da imam stanovanje prazno, če država ne more zagotoviti, da se najemnika losam, ko dela pizdarije. Davke zav se pa sem že zdavnaj plačal. Od odrekanja, nepotovanj, do ddv in nusz.
:valjamse: :valjamse: :valjamse:

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.005
6.176
113
Kdo si ti da boš ocenjeval nepremičnine v kakem stanju so. Če je v njej bolan človek, in si pač ne more privoščit nove fasade z perlami, troslojnimi okni, in Nibe TČ, jih pa treba pobit, nepremičnine pa nacionalizirat? Tudi če je kako gospodarsko poslopje zapuščeno, je to zato ker ga nobeden noče kupit, in ne zato ker bi nekdo špekuliral z nepremičninami.

Pbutec

20. jul 2007
15.184
3.645
113
Marlbor
Kdo si ti da boš ocenjeval nepremičnine v kakem stanju so. Če je v njej bolan človek, in si pač ne more privoščit nove fasade z perlami, troslojnimi okni, in Nibe TČ, jih pa treba pobit, nepremičnine pa nacionalizirat? Tudi če je kako gospodarsko poslopje zapuščeno, je to zato ker ga nobeden noče kupit, in ne zato ker bi nekdo špekuliral z nepremičninami.
Govora je o nenaseljenih nepremičninah. Funkcionalna pismenost, pa take pa to???

• Všeč mi je
Reactions: bertoncl

kajn

Guru
5. okt 2007
2.843
1.686
113
Iskajoč brata
zmeraj bo tako, da tisti ki nimajo dodatne nepremičnine, bo tulil obdavčite nepremičnine, tiski ki imajo kolo pa da naj obdavčijo avte in izpuhe....
Jaz nikoli nisem zastopil davka na nepremično... Plačal davek pri nakupu parcele, plačal davek za delavce, plačal davek za zidake, za opremo.....
Sedaj pa še davek, ker imam nepremičnino...

Kot da bi rekel, da sem plačal davek za kruh, sedaj pa moram še plačat, ker ga imam v kuhinji...

Kot je nekdo zgoraj napisal.... Nabili bodo nov davek za bogataše, uspelo jim bo pa obdavčit srednji sloj...

• Všeč mi je
Reactions: MrDaco

bertoncl

Guru
4. jun 2015
1.825
647
113
Kdo drugi? Dva med vami,.

Pa povejta pošteno. Kaj sta v svojem lajfu ustvarila? Eno stanovanje, hišo? Svoje, podedovala? Pa da vidim, zakaj tako navijata...

Sklepam, da nimata praznih nepremočnin in vaju ta davek pač nebi usekal.

Sem ustvaril (če nakupu nepremičnine lahko tako rečemo), pa še imam namen kaj, za varnost na stara leta:) Ampak se zavedam, da če kupim npr. še drugo stanovanje v Lj in je prazno, ali pa ga oddajam na črno, sem del kolektivnega problema. Pač vidim malo dlje od svoje riti.

Meni se zdi tisto s hišami 160m+ veliko večji problem. Imamo cel kup ogromnih bajt, ki so se zidale včasih, pa v njih živi starejši par ali pa ena sama oseba. Neka dodatna obdavčitev se mi zdi v takšnih primerih bizarna.

• Všeč mi je
Reactions: LeQuack