gibanje cen stanovanj v prihodnosti

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.321
7.349
113

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Seveda ali pa tako. Ampak koliko vas berem je ravno to problem ker ima ima odstotek vse te nepremičnine v rokah in so zato cene visoke kakor tudi najemnine...

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.321
7.349
113
Seveda ali pa tako. Ampak koliko vas berem je ravno to problem ker ima ima odstotek vse te nepremičnine v rokah in so zato cene visoke kakor tudi najemnine...
pa sej mas podatke - 105 je takih ki ima za vec kot 1 mio nepremicnin. to je bizarno malo glede na famo ki se dela okoli tega.

Je pa res da ce se gres to kot posel pol mas to prek podjetij urejeno

BojanP

200. registrirani uporabnik
24. jul 2007
3.959
2.634
113
Ja ampak ne po Gursu. Tam moraš biti že kar veleposestnik da prideš do 1mio v nepremičninah, kar se kaže tudi na omenjeni statistiki 105 oseb.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.321
7.349
113
Tako nekako 1 brez drugo 2%/leto (tržne seveda), tretje 3% itd...tisti z 10 jih bo enih 5 verjetno hitro šenkal :evil:
Absolutno…in tistim ki nimajo nepremicnine se dodaten davek na celotno premozenje ene 30%? Sej ne potrebujejo tega denarja ker nimajo stroskov z nepremicnino.

vcasih se vprasam kaj folku v glavi spila

• Všeč mi je
Reactions: MrDaco

Floki

Guru
6. sep 2007
10.130
3.185
113
Absolutno…in tistim ki nimajo nepremicnine se dodaten davek na celotno premozenje ene 30%? Sej ne potrebujejo tega denarja ker nimajo stroskov z nepremicnino.

vcasih se vprasam kaj folku v glavi spila

Zakaj , a si osebno prizadet ker imaš še eno jazbinškovo stanovanje?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Seveda. To je namen. In največ imajo tukaj povedati tisti, ki pač nimajo nič.

No jaz imam, nimam tega problema ampak poslušam že leta in leta kako smo mi v EU na področju trga nepremičnin nek unikum. Koliko stanovanj se drži praznih. Samo da povem štorijo, pred leti sem prehodno bil v najemu v enem "kao" bolj luksuznih blokov v MB. Bivanje v tem bloku je bilo prijetno, kot v hiši. Nikoli nobenega hrupa, redko kdaj koga srečal na hodniku in tudi v podzemni garaži vse prosto. Pa začnem malo spraševat kako in kaj... no... stanovanja so bila vse lastniška, plombe nikjer nobene gori (npr. da bi bila kaka izvršba v teku) ali kaj podobnega. Na koncu sem pač izvedel da so to pokupili določeni posamezniki kot investicijo. Verjetno dovolj polni da niti oddajat niso rabili. Enkrat na koncu najema vidin lastnika zraven mojega stanovanja in mi pove da so to pač kupili ker je žena imela fikcijo da se bodo hodili smučat na Pohorje in da so bili v zadnjin treh letih morda dvakrat. In podobna zgoba je bila pri 70% stanovanj v tem bloku. Pa imel sem en čas interes tam kupiti in potem morda dalje oddajati ko bi bila hiša gotova. Pa ni šanse da prideš zraven. Nihče ne proda, ne odda in tudi blizu jih ni. V tujini investitorji verjetno niso tako butasti, verjetno vsaj oddajo.

• Všeč mi je
Reactions: tony

Floki

Guru
6. sep 2007
10.130
3.185
113
Saj v ljubljani ni drugače, tudi sam imam klega ki je poln denarja in kupuje stanovanja kot investicije pa sploh ne živi v Ljubljani. Res ga nisem videl zadnje leto ampak pred korono vem da jih je imel 8. V tem cajtu mu je malo šepal najem ker so bili študentje doma. On pravi da mu je načeloma vseeno kolio stane tudi če mora skeirat 10 ali pa 20 jurvev več kot nekdo drug ki bi ga kupil. Bo pač dal dražji najem ali pa malo dražje prodal. Jebi ga takle mamo.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.321
7.349
113
Zakaj , a si osebno prizadet ker imaš še eno jazbinškovo stanovanje?
Imam vec kot se eno stanovanje, nobeno ni pridobljeno po jazbinsku in nicesar nisem podedoval. Od doma sem sel pri 21, mama ki me je spravila na svet pa se vedno zivi v isti garsonjeri v kateri sem odrasel.

zakaj bi pa ti meni rad jemal? A si osebno prizadet ker nekaj imam?
A si dojel kok retardirano je tvoje vprasanje?

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.321
7.349
113
Saj v ljubljani ni drugače, tudi sam imam klega ki je poln denarja in kupuje stanovanja kot investicije pa sploh ne živi v Ljubljani. Res ga nisem videl zadnje leto ampak pred korono vem da jih je imel 8. V tem cajtu mu je malo šepal najem ker so bili študentje doma. On pravi da mu je načeloma vseeno kolio stane tudi če mora skeirat 10 ali pa 20 jurvev več kot nekdo drug ki bi ga kupil. Bo pač dal dražji najem ali pa malo dražje prodal. Jebi ga takle mamo.
To je cisti nesmisel.
Namrec danes ni matematike da bi kupil stanovanje v LJ in sluzil z oddajo. Ker se ti investicija povrne v 50 letih. Tko da tvoj kolega lahko da 20000 vec za stanovanje ampak tega ne more upraviciti z visjo najemnino. Tko da to je bullshit.

in ce si bral temo - tvoj kolega je torej en od 105 v celi drzavi ki ima za vec kot 1 mio nepremicnin.

a pa si mu ze povedal kako bi ga obdavcil?