Tole je čisto ontopic. Določena politčna opcija govori, da bi 10.000 neprofitnih stanovanj rešilo stanovanjski problem slovencev.
V resnici bi pa dobili 10.000 x4 (albancev), slovenci bi pa še vedno ostali brez.
Pogoj za pridobitev neprofitnega je prebivališče v Lj. Fiktivno se prijavijo pri enem, ki je že dobil stanovanje (ali kako drugače prebiva v Lj) (vemo, da jih je lahko 100 prijavljenih v garsonjeri), živijo pa drugje. Potem se lahko vsi prijavijo za neprofitnega, nekaj jih bo že dobilo. Ubistvu DDOSajo prijavno listo, ker vedo kako in kaj potrebujejo za uspeh.
Edit: Janez iz Iga, ki živi pri mamici v mansardi, ne more dobiti garsonjero, ker nima dovolj pik. Kasim iz Kladuše pa dobi.
Ne vem koliko si prisoten na alterju (ker mi kot nick nisi znan) ampak o tem smo ze debatirali in tudi ze ovrgli kar nekaj neresnic ki si jih navedel v citiranem prispevku. Ker pa se mi ne da vsakic znova nekomu tupit v glavo da verjame nekim pravljicam ti bom na kratko odgovoril:
na garsonjero ne mores prijavit 100 ljudi. Ker zakon o prijavi prebivalisca doloca 8m2 na eno osebo. Torej v 24m2 veliko garsonjero lahko prijavis 3 ljudi. Tako da prenehaj uporabljat retoriko “vemo, da je…” ker ocitno ne ves(te).
ko Kasim pride iz kladuse se ne more prijavit na nobeno listo. Da te se malo razsvetlim - bogati Kasim iz Kladuse ne more niti nepremicnine kupit v sloveniji. Kasim mora prvo delat v sloveniji, nato lahko cez dve leti pripelje se druzino. Da bi jo pripeljal mora dokazat da jo lahko prezivlja (tudi ce goljufa, mu mora delodajalec placat konkretne prispevke da presezejo cenzus). Nato Kasim z druzino zivi v Sloveniji. Da bi se Kasim iz Kladuse lahko prijavil na razpis JSS MOL mora biti drzavljan RS ali druge clanice EU. Ker BIH to ni se Kasim (in tudi ne Zaimi) ne more nikamor prijavit. Da bi Kasim lahko postal drzavljan pa mora vsaj 10 let zivet v RS, vmes pridobiti stalno prebivalisce in opraviti izpit iz znanja slovenscine.
Tako da ce danes naredimo 10000 stanovanj, jih ne bo dobilo 10000 Kasimov ki bodo prisli v Slovenijo ampak ce ze, bodo med kandidati Kasimi ki so ze vsaj 10 let tu.
in roko na srce (ku.rac, ti.ca, vstavi_poljubno) mene ne moti ce se prijavi nekdo ki ze 10 let tu dela. Ker ta clovek tvojim starsem penzijo placuje, njegova zena pa po moznosti v kakem domu za ostarele riti brise.
ne pisat neresnic na osnovi nacionalizma ker je to podn od podna.
in se disclaimer: mislim da sem en najbolj zagretih proti gradnji javnih najemnih stanovanj in absolutno preziram reklamiranje politicnih opcij skozi ta bodoca najemna stanovanja.